Time: – Det var en konspirasjon bak kulissene

0
Illustrasjon: Shutterstock

Magasinet Time forteller om en konspirasjon som spente fra venstreaktivister til de største korporasjonene. De endret lover og stemmesystemer og brukte hundrevis av millioner dollar. Deltakerne i konspirasjonen vil at den skal bli kjent – for de mener at de reddet demokratiet i USA.

I artikkelen The Secret History of the Shadow Campaign That Saved the 2020 Election forteller magasinet Time om det som skjedde i forkant og etterkant av valget i USA. Og vel å merke: Dette er seierherrenes versjon av hvordan de vant. Dette er anatomien til en konspirasjon som fantisk fant sted. Vi klipper et utdrag:

«På en måte hadde Trump rett.

Det pågikk en konspirasjon bak kulissene, en som både begrenset protestene og koordinerte motstanden fra administrerende direktører. Begge overraskelsene var resultatet av en uformell allianse mellom venstreorienterte aktivister og forretningslivets giganter. Pakten ble formalisert i en kortfattet, lite bemerket fellesuttalelse fra US Chamber of Commerce og AFL-CIO som ble publisert på valgdagen. Begge sider ville se det som en slags implisitt avtale – inspirert av sommerens massive, til tider destruktive raserettferdighetsprotester – der fagbevegelsen gikk sammen med kapitalen for å opprettholde freden og motsette seg Trumps angrep på demokratiet.

Håndtrykket mellom næringsliv og fagbevegelse var bare én komponent i en omfattende, tverrpolitisk kampanje for å beskytte valget – en ekstraordinær skyggekampanje som ikke var rettet mot å vinne avstemningen, men for å sikre at den ville være fri og rettferdig, pålitelig og uforstyrret. I mer enn et år samlet en løst organisert koalisjon av aktører seg for å støtte USAs institusjoner da de ble utsatt for samtidig angrep fra en ubarmhjertig pandemi og en president med autokratiske tilbøyeligheter. Selv om mye av denne aktiviteten fant sted på venstresiden, var den atskilt fra Biden-kampanjen og krysset ideologiske linjer, med avgjørende bidrag fra krefter utenfor partiene og konservative aktører. Det scenariet skyggekampanjen var desperat etter å stoppe, var ikke en Trump-seier. Det var et valg så katastrofalt at det ikke var mulig å se noe resultat i det hele tatt, en svikt i den sentrale valghandlingen som har vært et kjennetegn på Amerikas demokrati siden grunnleggelsen.

Arbeidet deres berørte alle aspekter av valget. De fikk stater til å endre stemmesystemer og lover og bidro til å sikre hundrevis av millioner i offentlig og privat finansiering. De avverget søksmål mot undertrykkelse av folk, rekrutterte hærer av avstemningsarbeidere og fikk millioner av mennesker til å stemme via posten for første gang. De hadde suksess i å presse eierne av de sosiale mediene til å ta en hardere linje mot desinformasjon og brukte datadrevne strategier for å bekjempe virale svertekampanjer. De gjennomførte nasjonale offentlige bevissthetskampanjer som hjalp amerikanerne til å forstå hvordan antall stemmer ville utvikle seg over dager eller uker, og forhindret Trumps konspirasjonsteorier og falske påstander om seier fra å få mer trekkraft. Etter valgdagen overvåket de hvert trykkpunkt for å sikre at Trump ikke kunne velte resultatet. «Den ufortalte historien om valget er tusenvis av mennesker fra begge partier som oppnådde en triumf for det amerikanske demokratiet ved dets fundamenter,» sier Norm Eisen, en framtredende advokat og tidligere Obama-administrasjonssjef som rekrutterte republikanere og demokrater til styret for Voter Protection Program.

Fra oppslaget i Time.

Deltakerne ønsker at konspirasjonen skal bli kjent

«Dette er historien om konspirasjonen for å redde valget i 2020, basert på tilgang til gruppas interne arbeid, dokumenter som aldri er gjort kjent før, og intervjuer med mange titalls av involverte fra hele det politiske spekteret. Det er historien om en enestående, kreativ og besluttsom kampanje hvis suksess også avslører hvor nær nasjonen var en katastrofe. «Hvert forsøk på å forstyrre det riktige utfallet av valget ble beseiret,» sier Ian Bassin, medstifter av Protect Democracy, ei ikke-partipolitisk gruppe. «Men det er enormt viktig for landet å forstå at det ikke skjedde ved et uhell. Systemet fungerte ikke magisk. Demokratiet forsvarer seg ikke sjøl. ”

Derfor vil deltakerne fortelle den hemmelige historien om valget i 2020, selv om det høres ut som en paranoid feberdrøm – en velfinansiert kabal med mektige mennesker, som spenner over bransjer og ideologier, og jobber sammen bak kulissene for å påvirke oppfatninger, endre regler og lover, styre mediedekning og kontrollere informasjonsflyten. De rigget ikke valget; de befestet det. Og de mener publikum trenger å forstå systemets skjørhet for å sikre at demokratiet i Amerika skal vedvare.»

De godes konspirasjon

Svært godtroende mennesker tror at konspirasjoner ikke foregår i virkeligheten. De har så lite greie på historie, menneskelig psykologi og samfunnsliv at de benekter at det finnes sammensvergelser. I virkeligheten har sammensvergelser, konspirasjoner, foregått siden tidenes morgen, som en av mange måter å føre maktkamp på. Her har vi et unikt tilfelle av konspiratører som er veldig stolte av konspirasjonen sin, og som derfor ønsker at den skal bli kjent. De skryter av det de gjorde og hevder at de gjorde det for å redde demokratiet.

Artikkelen i Time er ikke spekulativ, og bygger ikke på innbilte forestillinger. Dette er anatomien til en konspirasjon som faktisk fant sted, og som lyktes. Derfor bør man ta vare på denne artikkelen og lese den grundig. Ikke noe er som stalltips fra hestens egen munn.

Les: The Secret History of the Shadow Campaign That Saved the 2020 Election

Forrige artikkelPolitistaten har kommet. Folk som ikke bruker munnbind på butikken, får politiet på døren.
Neste artikkelVisionTalks – Health, Lockdown and Human Rights Part 2/5