Stoltenberg agiterer for kraftig opprustning av NATO

0
Brussels, Belgium. 27th June 2019. Secretary General Jens Stoltenberg gives a press conference on the results of the Nato Foreign ministers meeting at NATO headquarters.

– Mitt forslag er en vesentlig utvidelse av NATOs felles finansering av våre militære kjerneaktiviteter og avskrekking, sa NATOs generalsekretær på en pressekonferanse i Brussel mandag ettermiddag. Dette skriver avisa VG, som fortsetter:

«Forslaget er et av de mest omfattende som Stoltenberg til nå har lansert innen NATO 2030-programmet som skal vedtas av NATOs stats- og regjeringssjefer på et toppmøte senere i år.

Han sier at forslaget er ment å gi en jevnere byrdefordeling mellom medlemslandene.

– Å bruke mer penger sammen vil demonstrere styrken i vårt felles bidrag til artikkel 5, vårt løfte om å forsvare hverandre, sa Stoltenberg i sin presentasjon.»

Avisa skriver videre:

«Fra første dag i Det hvite hus, la USAs forrige president Donald Trump et enormt press på sine europeiske allierte med en klar beskjed om at de betalte for lite.

– Mange land skylder enorme pengesummer fra tidligere år, sa Trump på sitt første NATO-toppmøte i mai 2017.

Stoltenbergs forslag imøtekommer USAs krav om jevnere byrdefordeling,

– Byrdefordeling handler om å bidra med to prosent av BNP eller mer. Men det handler også om styrkebidrag, sa Stoltenberg.

Han la til et håp om at flere land vil sende styrker til felles operasjoner i NATO, nå regningen går til alliansens spleiselag, og ikke til deltagerlandet.»

Krigsforberedelser under paroler om «spleiselag»

Jens Stoltenberg viser seg igjen som den typiske sosialdemokrat anno 2021. Voldsom opprustning lanseres med paroler om «rettferdig byrdefordeling». Forberedelser til krig lanseres som «spleiselag». Realitene i dette er at USA og NATO med Norge på slep driver aktive forberedelser til krig mot Russland. Til dette trenger de en voldsom opprustning, og for å selge denne politikken har de Jens Stoltenberg som sin utrettelige selger, krigsindustriens mest profitable politiker.

Dette må sees i sammenheng med at tyske Bundeswher nå også står foran den mest massive opprustninga siden Adolf Hitlers dager.

Les: Tysk opprustning setter ny rekord

Forrige artikkelTexas: Nedfrosne vindturbiner fører til rullerende blackout
Neste artikkelKlimaleder Mexico går for kull igjen
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).