Stoltenberg agiterer for kraftig opprustning av NATO

0
Brussels, Belgium. 27th June 2019. Secretary General Jens Stoltenberg gives a press conference on the results of the Nato Foreign ministers meeting at NATO headquarters.

– Mitt forslag er en vesentlig utvidelse av NATOs felles finansering av våre militære kjerneaktiviteter og avskrekking, sa NATOs generalsekretær på en pressekonferanse i Brussel mandag ettermiddag. Dette skriver avisa VG, som fortsetter:

«Forslaget er et av de mest omfattende som Stoltenberg til nå har lansert innen NATO 2030-programmet som skal vedtas av NATOs stats- og regjeringssjefer på et toppmøte senere i år.

Han sier at forslaget er ment å gi en jevnere byrdefordeling mellom medlemslandene.

– Å bruke mer penger sammen vil demonstrere styrken i vårt felles bidrag til artikkel 5, vårt løfte om å forsvare hverandre, sa Stoltenberg i sin presentasjon.»

Avisa skriver videre:

«Fra første dag i Det hvite hus, la USAs forrige president Donald Trump et enormt press på sine europeiske allierte med en klar beskjed om at de betalte for lite.

– Mange land skylder enorme pengesummer fra tidligere år, sa Trump på sitt første NATO-toppmøte i mai 2017.

Stoltenbergs forslag imøtekommer USAs krav om jevnere byrdefordeling,

– Byrdefordeling handler om å bidra med to prosent av BNP eller mer. Men det handler også om styrkebidrag, sa Stoltenberg.

Han la til et håp om at flere land vil sende styrker til felles operasjoner i NATO, nå regningen går til alliansens spleiselag, og ikke til deltagerlandet.»

Krigsforberedelser under paroler om «spleiselag»

Jens Stoltenberg viser seg igjen som den typiske sosialdemokrat anno 2021. Voldsom opprustning lanseres med paroler om «rettferdig byrdefordeling». Forberedelser til krig lanseres som «spleiselag». Realitene i dette er at USA og NATO med Norge på slep driver aktive forberedelser til krig mot Russland. Til dette trenger de en voldsom opprustning, og for å selge denne politikken har de Jens Stoltenberg som sin utrettelige selger, krigsindustriens mest profitable politiker.

Dette må sees i sammenheng med at tyske Bundeswher nå også står foran den mest massive opprustninga siden Adolf Hitlers dager.

Les: Tysk opprustning setter ny rekord

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.