Russofobi – en stuerein rasisme

2

Samtale mellom Terje Alnes og Lars Birkelund.

«I NATOs Norge blir vi indoktrinert til å tro det verste om Russland og det har pågått i generasjoner», sier medieovervåker Lars Birkelund. I denne samtalen går vi videre inn på den anti-russiske stemningen som preger det politiske klimaet, ikke bare i Norge, men i hele den vestlige verden. Hvorfor forer mediene oss nærmest daglig med artikler og reportasjer som bygger opp om bildet av Russland som en farlig nabo?

Å gå imot den anti-russiske propagandaen betyr ikke at vi stiller oss bak Putin eller forsvarer det politiske systemet i dagens Russland. Men det er all grunn til å stille seg kritisk til den dekningen av Russland som vi møter i våre egne medier.

Les Lars Birkelunds essay her.

Samtalen ble publisert på Spartakus.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Per_Dorup Per_Dorup says:

  Ja, uforståeligt at Rusland bliver ved med at finde sig i at blive spyttet på, talt ned til, sanktioneret og blive omringet af Nato-missiler - og alligevel konsekvent kalder USA og dets satellitstater for “vore partnere.” En partner defineres altså som én man samarbejder med. På hvilke niveau viser USA/Nato gensidig samarbejdsvilje med Rusland. Tværtimod!
  Det værste man kan gøre over for konfrontatoriske psykopater er at forsøge at formilde dem, at vise en underdanighedsattitude, det bliver de kun mere aggressive af.
  Sovjet havde ikke nogen illusioner om gensidig respekt, og gav trods alt tilbage af samme mønt.
  Som psykopater gør, manipulerede USA/Nato opinionen og løj tilsvarende om den “sovjetiske trussel” (som altid var fiktiv og på intet tidspunkt var andet end defensiv og ideologisk) gennem hele hele den Kolde Krig - ligesom de i dag lyver og fordrejer
  vedrørende Navalnyj og Ukraine. De havde og har ingen skrupler, de mennesker, og har kun respekt for modmagt - som neo-realistisk teori også accentuerer.

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Her vil jeg si at Putin virker som en klokere strateg. Ved å bli med på rustningsdansen til USA kjørte Sovjet seg bankrott. Russland satser nå på prinsippet at det er billigere med en rakett enn et hangarskip og overlater til USA å ruste seg til en venneløs fattigmann med et forfallent hus

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere