Russofobi – en stuerein rasisme

0

Samtale mellom Terje Alnes og Lars Birkelund.

«I NATOs Norge blir vi indoktrinert til å tro det verste om Russland og det har pågått i generasjoner», sier medieovervåker Lars Birkelund. I denne samtalen går vi videre inn på den anti-russiske stemningen som preger det politiske klimaet, ikke bare i Norge, men i hele den vestlige verden. Hvorfor forer mediene oss nærmest daglig med artikler og reportasjer som bygger opp om bildet av Russland som en farlig nabo?

YouTube player

Å gå imot den anti-russiske propagandaen betyr ikke at vi stiller oss bak Putin eller forsvarer det politiske systemet i dagens Russland. Men det er all grunn til å stille seg kritisk til den dekningen av Russland som vi møter i våre egne medier.

Les Lars Birkelunds essay her.

Samtalen ble publisert på Spartakus.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelVil «Vennskapsrørledning» fra Iran gjøre Hellas til energisentral?
Neste artikkelNy roserevolusjon i Georgia?