Professor mener koronatiltakene er for strenge

27
Fra Mikrobiologisk avdeling ved Haukeland universitetssjukehus. Foto: sjukehuset

Professor Elling Ulvestad ved Mikrobiologisk avdeling ved Haukeland universitetssjukehus mener nedstengningen man ser flere steder ikke er nødvendig, og får støtte fra fagmiljøer flere stedet i landet. Dette skriver TV2 som fortsetter:

På universitetssykehus over hele landet analyseres det hver dag titusenvis av prøver for å overvåke utbredelsen av koronaviruset.

– Det er en gedigen operasjon. Fra vi startet opp i mars har vi her i Bergen analysert nærmere en halv million prøver. Nå tar vi opp mot 4000 prøver daglig, sier professor Elling Ulvestad.

Han er avdelingsleder for Mikrobiologisk avdeling ved Haukeland universitetssjukehus og opplever at de har god kontroll på smitten.

– Vi kan analysere prøver fra fem prosent av befolkningen som sogner til oss på en dag. Det betyr at vi kan overvåke smitten fra dag til dag. Derfor mener jeg at vi nå som smitten er lav ikke trenger å delvis stenge ned samfunnet slik man har gjort i Bergen, sier Ulvestad.

Mikrobiologisk avdeling ved Haukeland har også funnet flere tilfeller av virusmutasjoner, slik som den britisk og den sørafrikanske, men professor Ulvestad er ikke overbevist om at de er mer smittsomme:

Det vi vet er at de ikke er farligere eller gir mer alvorlig sykdom, sier Elling Ulvestad.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  Kred til de som tør ytre seg mot den offisielle narrativen, om ytringen er aldri så forsiktig. Jeg lurer litt på om disse nye “mutantene” kommer med flagg vedlagt, siden det går så kjapt å “finne” dem :wink:

  Uansett, jeg har nevnt Dr. Kaufmann her før, og fått pepper for det. Han er en av de modige legene som sier det som det er; Det påståtte viruset er ikke isolert etter gjeldende medisinske postulater. Pga dette er han selvsagt witch-hunted så det holder.

  I denne har han godt selskap av en haug av leger og andre fagkyndige fra mange land. Så nå avventer jeg “debunkinga” av denne gjengen også. Antar det kan ta litt tid.

  Ps. Lame stream papegøye-svar kvalifiserer ikke til “debunking” :wink:

 2. Avatar for Anki Anki says:

  Hehe - ja, det gjør jo det. En stund. Men jeg har ikke tenkt å gi meg av den grunn :slight_smile:

  wolf

 3. Avatar for K11 K11 says:

  Nå diskuteres det å innføre munnbindpåbud ved alle videregående skoler, og det er snakk om å innføre obligatorisk ukentlig testing av alle barnehagebarn og skoleelever i hele landet.

 4. Vi er utrolig heldige som bor i Norge siden vi har adm dir i Helsedirektoratet som er klarsynt. :smiley:

  Takk Espen Nakstad :slight_smile:

  For 3 dager siden så sa han rett ut på TV at mars og april blir de aller aller tøffeste mnd siden pandemien startet, altså mye verre en hysteriet i fjor mars.

  Men det er er lite men her, man kan ikke utelukke at han ikke er klarsynt, men isteden har lest fasiten fra Canadiske myndigheter om at Covid 21 skal spres i mars. :joy:

  Da blir det både jul og nyttår på Erna på samme tid når hun får innført portforbudet sitt.

  Nytt livsfarlig virus COVID21, rett rundt hjørnet, ifølge statsminister Justin Trudeaus kontor i Kanada.

  – Projisert COVID-19 mutasjon og / eller co-infeksjon med sekundært virus (referert til som COVID21) som fører til en tredje bølge med mye høyere dødelighet og høyere infeksjonsrate. Forventet innen februar 2021.

  – Daglige nye tilfeller av COVID-21 sykehusinnleggelser, men også COVID-19 og COVID-21 relaterte dødsfall vil overstige kapasiteten til medisinske fasiliteter. Forventet Q1 – Q2 2021.

  – Forsterkede lockdown-regler (referert til som tredje lockdown vil bli implementert. Omfattende reisebegrensninger vil bli pålagt (inkludert inter-provins og by). Forventet 2. kvartal 2021.

  – Prosjekterte fordelinger i forsyningskjeden, mangel på lager, stor økonomisk ustabilitet. Forventet sent Q2 2021.

  – Implementering av militærpersonell i større storbyområder samt alle større veier for å etablere reisekontrollpunkter. Begrense reiser og bevegelser. »

 5. Avatar for Anki Anki says:

  Man bør antagelig ikke ligge med Covid :wink:

  Joda, det har vært sagt mye det siste året om denne galskapen - spøk og alvor. Og jeg sier jo ikke at folk ikke er sjuke. Å bli sjuk er en del av reisa her i 3D. Med bakgrunn fra begravelsesbransjen - man ser jo at det også dør folk til stadighet :slight_smile: Så jeg har sikkert slengt med leppa flere ganger når fake stream news kjører på med 96-år gamle koviddød, stor ståhei og klovnesirkus. Mens nå - når gamlingene dør av vaksinen - er det - oj, de er gamle, har underliggende sykdommer og det er påregnelig at de dør. Logikksenteret mitt får whip-lash. :slight_smile:

  Men det som resonnerer hos meg er at viruset de kaller “cov sars 2” ikke er isolert etter medisinske postulater. Kina erkjenner det nå, og jeg har tidligere lagt ut en link som viser at USA, UK, Frankrike, Canada, Australia, NZ og mange andre land ikke kan påvise at de faktisk har isolert viruset. Dr. Kaufmann, Dr. Cowan og flere andre fagfolk har i videoer tatt en “isolering av virus-for dummies”. Når man henger bare disse få punktene opp på tavla sammen med Kary Mullis sin forklaring av den testen han faktisk har mekka sjæl, så blir det for meg vanskelig å lappe sammen alle logikkbristene i den offisielle historien. Dette er selvsagt bare noen få enkle punkter.

  Folk får finne sin egen sannhet. Ønsker man å holde seg til den offisielle versjonen er det jo flest treff i søkemotorene for den utgaven.

  Men har man vassa rundt i kaninhull i 20 år, og har som utgangspunkt at jeg ikke tror en pøkk på makta, blir det som det blir.

 6. Avatar for Joso Joso says:

  Da jeg dro til lege for ca fem år siden, etter at jeg hadde mistet smak og luktesans fem måneder før etter en forkjølelse, var jeg bekymret. Smak og luktesans forsvinner ofte noen dager med forskjølelse, men fem måneder, da dro jeg til legen. “Ta det med ro” var svaret jeg fikk. Hun hadde opplevd dette flere ganger, og “snart får du både smak og luktesans tilbake”, sa hun. Etter noen uker kom det tilbake. Så det er i alle fall ikke utypisk for forkjølelse.

 7. Korona hysteriet er i realiteten grov korrupsjon som et ledd i et kynisk spill for makt og penger…

  Over 700.000 personer samt 55.000 leger og medisinske ekperter har allerede skrevet under på https://gbdeclaration.org som er et internasjonalt opprop mot Kina influensa hysteriet.

  Uavhenging forskning og offentlig tilgjengelig statistikk viser at Kina influensaen ikke er noe mer farlig enn vanlig influensa untatt for de aller eldste og noen med spesielle sykdomer. WHO sier Kina influensaen har en overlevelsesprosent (OP) på 99,86% i en fagfelleskaps-vurdert forskningsrapport. I Norge så døde 15% færre enn normalt da første sykdomsbølge var på det høyeste (ifølge NRK.no). I Norge, Sverige og Danmark så dør flere vanligvis av influensa enn korona og gjennomsnitts alderen på de som dør “av” korona er 85år, dette er høyere enn gjennomsnittlig levealder. I praksis så betyr det at stor del av de som offisielt dør av korona egentlig dør av alderdom MENS de har korona. Ifølge medisinske eksperter så har allerede 25% av befolkningen delvis immunitet mot corona etter å ha vert i kontakt med andre koronavirus som f.eks vanlig forkjølelse (de løy med andre ord da de påstå nedstenging var nødvendig grunnet ingen hadde immunitet). I Norge så hadde vi i 2019 flere døde av influensa og flere innlagt på sykehus med intluensa en korona og influensa tilsammen i år. I USA, Sverige, Norge og de fleste land i verden så har vi ikke hatt overdødelighet i 2020 sammenlighet med tidligere år ifølge offentlig tilgjengelig statistikker.

  Man kunne pisket opp stemningen og skapt akkurat samme hysteriet og panikken hvis man hadde slått opp hvert eneste influensa dødsfall stort opp i media slike de har gjort med korona…

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

19 flere kommentarer

Deltakere