Professor mener koronatiltakene er for strenge

0
Fra Mikrobiologisk avdeling ved Haukeland universitetssjukehus. Foto: sjukehuset

Professor Elling Ulvestad ved Mikrobiologisk avdeling ved Haukeland universitetssjukehus mener nedstengningen man ser flere steder ikke er nødvendig, og får støtte fra fagmiljøer flere stedet i landet. Dette skriver TV2 som fortsetter:

På universitetssykehus over hele landet analyseres det hver dag titusenvis av prøver for å overvåke utbredelsen av koronaviruset.

– Det er en gedigen operasjon. Fra vi startet opp i mars har vi her i Bergen analysert nærmere en halv million prøver. Nå tar vi opp mot 4000 prøver daglig, sier professor Elling Ulvestad.

Han er avdelingsleder for Mikrobiologisk avdeling ved Haukeland universitetssjukehus og opplever at de har god kontroll på smitten.

– Vi kan analysere prøver fra fem prosent av befolkningen som sogner til oss på en dag. Det betyr at vi kan overvåke smitten fra dag til dag. Derfor mener jeg at vi nå som smitten er lav ikke trenger å delvis stenge ned samfunnet slik man har gjort i Bergen, sier Ulvestad.

Mikrobiologisk avdeling ved Haukeland har også funnet flere tilfeller av virusmutasjoner, slik som den britisk og den sørafrikanske, men professor Ulvestad er ikke overbevist om at de er mer smittsomme:

Det vi vet er at de ikke er farligere eller gir mer alvorlig sykdom, sier Elling Ulvestad.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelStoltenberg: NATO vil ikke forlate Afghanistan «før på det rette tidspunktet».
Neste artikkelKongressen i USA krever at teknogigantene skal sensurere mer