Lov i Nevada vil tillate teknoselskaper å etablere lokale regjeringer

0
Las Vegas, Nevada, USA

En foreslått lov i Nevada ville tillate teknologiselskaper å danne separate lokale myndigheter. Den demokratiske delstatsregjeringa til Steve Sisolak kunngjorde en plan om å lansere såkalte Innovation Zones i Nevada for å få fart på statens økonomin ved å tiltrekke seg teknologibedrifter, rapporterer Las Vegas Review-Journal ifølge AP. Sonene ville tillate selskaper med store landområder å danne regjeringer som har samme myndighet som fylker, inkludert muligheten til å innføre avgifter, danne skoledistrikter og domstoler og tilby offentlige tjenester.

Sisolak presenterte konseptet i sin State of the State-tale som han holdt 19. januar 2021. Planen ville bringe inn nye virksomheter med «banebrytende teknologier» uten bruk av skattereduksjoner eller andre offentlig finansierte insentivpakker som tidligere hjalp Nevada til å tiltrekke seg selskaper som Tesla Inc. Sisolak nevnte Blockchains, LLC som et selskap som hadde forpliktet seg til å utvikle en «smart by» i et område øst for Reno etter at lovgivningen er vedtatt.

Company towns, altså, i det 21. århundre, lansert av Det demokratiske partiet. Refleksjonene gjør seg sjøl.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.