Voldsomme demonstrasjoner mot portforbudet i flere nederlandske byer

0
Voldsomme demonstrasjoner mot portforbudet i mange nederlandske byer. Skjermdump fra Twitter.

I Eindhoven og Amsterdam har ulovlige demonstrasjoner mot koronatiltakene resultert i voldelige konfrontasjoner mellom demonstranter og politiet, skriver avisa de Volkskrant. Protestene er rettet mot det portforbudet som den nederlandske regjeringa har vedtatt. Det brøt ut vold i andre byer før og etter portforbudet. Her er et utdrag av hva avisa skriver om hendelsene:

Politimester Willem Woelen, som er nasjonal sjef for håndheving av koronareglene, sa at det var «vold av en intensitet som vi ikke har sett på mange år». Ordfører John Jorritsma i Eindhoven sa søndag kveld at «Det var ingen demonstrasjon, vold mot politiet var målet fra begynnelsen.»

I Haag ble det tent bål flere steder på veiene, biler kjørte tutende omkring og politiet ble bombardert med steiner. Også i Venlo og Apeldoorn ble politiet bombardert med steiner og fyrverkeri. I byer som Tilburg og Roermond var det også møter, hærverk og fyrverkerieksplosjoner om kvelden. I Tilburg ble butikker ødelagt.

Spesielt i Eindhoven var det store uroligheter med hærverk og konfrontasjoner med politiet.

Andre medier sier at de fleste av demonstrantene var fredelige, men myndighetene erklærte alle demonstrasjoner for ulovlige basert på loven om portforbud, og politiet satte inn vannkanoner mot demonstrantene.

Nederland innførte portforbud 23. januar 2021. Det er første gang siden andre verdenskrig, nærmere bestemt i 1945, at Nederland har portforbud. Forbudet skal vare fram til 10. februar. De som bryter portforbudet risikerer en bot på 95 euro. Første kvelden portforbudet var i kraft utstedte politiet 3.600 bøter.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.