Britiske Labour ansatte en israelsk militærspion til å jobbe for partilederen

6
Assaf Kaplan, veteran som israelsk militærspion. IRI/Facebook

Israels innflytelse på det britiske partiet Labour er ingen hemmelighet. Dette ble klart demonstrert da den tidligere partilederen Jeremy Corbyn ble suspendert fra partiet. Han ble anklaget for «rasisme og anti-semittisme,» noe som naturligvis var fullstendig uten saklig grunnlag. Nå er det avslørt at partiledelsen i Labour har ansatt en tidlligere israelsk militærspion til å jobbe på kontoret til partileder Keir Starmer. Dette skriver MiddleEastEye, som fortsetter:

Det er vanskelig å tro at Labour-ledelsen ikke visste hvem Assaf Kaplan når de velger å plassere noen med en slik bakgrunn som ansvarlig for partiets arbeid i sosiale medier. Dette kan forklare den vedvarende motviljen fra Labour-ledelsen til å kommentere saken.

Kaplans online CV peker på hans bakgrunn i den israelske hærens militære etterretningsavdeling, og en tidligere sysselsettingsprofil fremhever årene han tilbrakte i den beryktede Unit 8200, som har en lang og stygg historie når det gjelder å overvåke palestinere. En av enhetens hovedoppgaver, fremhevet av en gruppe varslere i 2014, noe som ble mye omtalt i britiske medier, er å skaffe skadelig informasjon for å drive utpresning mot individuelle palestinere. Deretter trues de til å samarbeide med Israels militære myndigheter mot palestinere.

Labour må også ha visst at Kaplan hadde tett kontakt med Shai Masot, en prominent og skandaleombrust israelsk spion. Han ble avslørt av al Jazeera:

Masot ble filmet i hemmelige samtaler med de konservative partiets ansatte om hvordan man “kunne ta ned” den britiske utenriksministeren, Alan Duncan, som av Israel ble sett på som for sympatisk med den palestinske saka. Masot opprettet angivelige «ungdomsbevegelser» som skulle fungere som fronter for den israelske regjeringa. Målet var å undergrave Corbyn innenfra, på grunn av hans offentlige rolle i den palestinske solidaritetsbevegelsen og hans voldsomme kritikk av Israel. Kaplan vanket i det samme miljøet som Masot og var hans venn på Facebook. Da Kaplan ble avslørt som israelsk militærspion av Electronic Intifada, var han ikke sein med å skrubbe CV-en sin rein for sin fortid som millitærspion.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

 2. Avatar for Slangen Slangen says:

  Corbyn hadde dårlege rådgjevarar og viste underdanig haldning mot det jødiske miljøet, før dei kasta han. No er begge parti i GB og US styrt av Israels ‘agentar’, som vanlig.

 3. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Keir Starmer er jo helt krise for labour, snakk om tapt mulighet. De klassiske “arbeiderpartiene” (lol!) har avgått med døden. RIP venstresida, må en ny og bedre venstreside reise seg ut av asken av dere klassesvik.

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Her følger de en gammel tradisjon

 5. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  mulig jeg blir for apologetisk, men jeg er litt tilbøyelig til å unnskylde “Israelvenner” fra 50-tallet på grunn av konteksten av andre verdenskrig. Men, det er mulig de burde visst bedre allerede da, jeg vet sannelig ikke. Her må gjerne noen korrigere meg.

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  Kort Norges historie.
  Etter svartedauen var det vi kan kalle den norske statsdannelse ferdig. Og den hadde kun eksistert et par hundre år. Dan(sk)ene fikk igjen “upper hand”. Som de hadde hatt i Viken gjennom vikingtiden.
  Så dansketiden med reformasjon som utvisket siste rest av norskhet hos almuen. Når “norsk” nasjonalisme gjennoppstod var det den danske adelen i Norge som var driveren og det var Sverige som var trusselen mot deres hegemoni. Så de valgte seg en dansk konge i 1814 og pumpet opp konseptet Norge den selvstendige nasjon(ikke dansk koloni). Dette funket dårlig og Norge ble underlagt Sverige. Heldigvis var ikke svenskene som romerne og nasjonskonseptet kunne drives videre av den dansknorske adel. Som manglet penger til prosjektet sitt. Som jødisk kapital spyttet inn. Vipps så er vi i 1905 og etter det har vi hatt 2 jødiske stortingspresidenter og folket roper på Jens (dansk adel) arbeideren Stoltenberg. Giske er trønder og de mistet makten da Nidaros ble lempet ut sammen med katolisimen til fordel for Viken. For disse er det ikke så interessant hvem som er undersåtter. Bare det er noen

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere