Britiske Labour ansatte en israelsk militærspion til å jobbe for partilederen

0
Assaf Kaplan, veteran som israelsk militærspion. IRI/Facebook

Israels innflytelse på det britiske partiet Labour er ingen hemmelighet. Dette ble klart demonstrert da den tidligere partilederen Jeremy Corbyn ble suspendert fra partiet. Han ble anklaget for «rasisme og anti-semittisme,» noe som naturligvis var fullstendig uten saklig grunnlag. Nå er det avslørt at partiledelsen i Labour har ansatt en tidlligere israelsk militærspion til å jobbe på kontoret til partileder Keir Starmer. Dette skriver MiddleEastEye, som fortsetter:

Det er vanskelig å tro at Labour-ledelsen ikke visste hvem Assaf Kaplan når de velger å plassere noen med en slik bakgrunn som ansvarlig for partiets arbeid i sosiale medier. Dette kan forklare den vedvarende motviljen fra Labour-ledelsen til å kommentere saken.

Kaplans online CV peker på hans bakgrunn i den israelske hærens militære etterretningsavdeling, og en tidligere sysselsettingsprofil fremhever årene han tilbrakte i den beryktede Unit 8200, som har en lang og stygg historie når det gjelder å overvåke palestinere. En av enhetens hovedoppgaver, fremhevet av en gruppe varslere i 2014, noe som ble mye omtalt i britiske medier, er å skaffe skadelig informasjon for å drive utpresning mot individuelle palestinere. Deretter trues de til å samarbeide med Israels militære myndigheter mot palestinere.

Labour må også ha visst at Kaplan hadde tett kontakt med Shai Masot, en prominent og skandaleombrust israelsk spion. Han ble avslørt av al Jazeera:

Masot ble filmet i hemmelige samtaler med de konservative partiets ansatte om hvordan man “kunne ta ned” den britiske utenriksministeren, Alan Duncan, som av Israel ble sett på som for sympatisk med den palestinske saka. Masot opprettet angivelige «ungdomsbevegelser» som skulle fungere som fronter for den israelske regjeringa. Målet var å undergrave Corbyn innenfra, på grunn av hans offentlige rolle i den palestinske solidaritetsbevegelsen og hans voldsomme kritikk av Israel. Kaplan vanket i det samme miljøet som Masot og var hans venn på Facebook. Da Kaplan ble avslørt som israelsk militærspion av Electronic Intifada, var han ikke sein med å skrubbe CV-en sin rein for sin fortid som millitærspion.

Forrige artikkelVoldsomme demonstrasjoner mot portforbudet i flere nederlandske byer
Neste artikkelHvilke vaksineforsøk?