Var regjeringens forsterkede nasjonale smitteverntiltak 3.1.2021 nødvendige?

27
Fra regjeringas pressekonferanse. Skjermdump.

Av Terje Sørensen, pensjonert advokat, lektor, translatør.

Regjeringen skjerpet 3.1.2021 smittevernstiltakene i forbindelse med covid-19 betydelig. På regjeringens internettpublikasjon https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/innforer-flere-nasjonale-smitteverntiltak/id2826466/ nevnes tiltakene, og man kan ellers lese:

«For å beholde kontrollen på smittespredningen og begrense ny økning i smitte, iverksettes det forsterkede nasjonale smitteverntiltak i foreløpig to uker fra 4. januar.

Vi har etter jul sett færre som tester seg, og av de som tester seg går andelen positive tester opp. Smitten er økende og sprer seg til nye deler av landet. Jeg ber nå om at alle blir med på et krafttak for å unngå en ny smittebølge, sier statsminister Erna Solberg».

Og litt videre:

«Formålet med de nye, strenge tiltakene er å bryte en eventuell ny smittebølge. Vi må nå vente med å gjenoppta sosialt liv til det har gått 14 dager, i det som blir en sosial nyttårspause for alle, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie».

—000—

La oss se nærmere på regjeringens begrunnelse. Grafene på VGs internettside «Nøkkeltall for Norge» https://www.vg.no/spesial/corona/ er informative. To egenproduserte illustrasjoner basert på disse kildene følger dette innlegget. «Tabell I» viser åtte grafer (A-H) for hele tiden fra slutten av februar 2020. «Tabell II» viser de samme åtte grafene for de siste 30 dagene fra 17.12.2020. Ved å føre musepekeren over grafene (på VGs originalinternettside – ikke på mine medfølgende illustrasjoner) kan man avlese tallene for hver dato. Jeg har brukt en del tid og ført inn tallene fra Tabell II, grafene D til og med H, til et egenprodusert Excel-regneark. Da får man god oversikt. Excel-tabellen medfølger som «Tabell III».

Regjeringens gummistrikkbegrep «… etter jul …» er ikke så lett å tidfeste presist, men jeg setter 24.12.2020 som skjæringsdato. Da ser vi at «… andelen positive tester…» ikke går OPP etter denne dato, men gjennomsnittlig NED! Se Tabell III, kolonne B. Se også Tabell II, graf D.

Så litt om noen andre covid-19-relevante tall som etter min mening også bør ha betydning i smittetiltakssammenheng:

Når det gjelder antallet innlagte pasienter på sykehus, ser man av Tabell III, kolonne D sammenholdt med Tabell II, graf F at det skjer en økning av antallet frem til 29.12.2020, men at tallene så reduseres gjennomsnittlig.

Ifølge Tabell III, kolonne F sammenholdt med Tabell II, graf G ser man videre at antallet intensivbehandlede var høyest 22. og 23.12.2020, og at gjennomsnittstallet senere faller.

Det høyeste antallet respiratorbehandlede var størst 17.12.2020 – se Tabell III, kolonne H sammenholdt med Tabell II, graf H – og at det faller gjennomsnittlig etter dette.

Til slutt litt om antallet dødsfall. Se Tabell II, graf E og Tabell III, kolonne J. Det er vanskelig å se noen trend eller noe gjennomsnitt. Den 23.12.2020 var tallet 16, og det synes eksepsjonelt høyt. Men så er tallene moderate «etter jul», mellom 0 og 8.

Etter min mening må konklusjonen være at det per 3.1.2021 ikke var noen særskilt grunn for regjeringen til å iverksette de særs strenge tiltakene den innførte. En viss fornuft hadde det heller vært om regjeringen langt tidligere, da tallene virkelig og klart synbart økte, hadde iverksatt strengere tiltak. Se Tabell I, grafene D-H, fra når disse brått stiger.

[Tall og henvisninger er kontrollert 5.1.2021, kl. 15.00]

Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. – Red.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Slangen Slangen says:

  I løpet av dei siste tiåra har talet på sjukehussenger blitt redusert, og nordmenn har akseptert å ligge på korridoren. Nokre få helsebyråkratar, for å vere på den ‘sikre’ sida, stenger og fengslar det forskremde norske folk, av den grunn. Med uansvarlige politisk leiing utan medisinsk begrunning (“vi vet ikke”) ber eit hjernevaska folk om meir diktatur.
  Dette går ikkje over. Det blir verre.

 2. Vi som er her vet sånt som gjør oss mer bevisste og er kanskje folk som stiller spørsmål. Det som skjer nå er at MSM ljuger rett ut. De sier rett etter jul at trenden er stigende, men at tallene er lave fordi folk ikke tester seg og nå må folk teste seg. Og så forsterker politikerne budskapet ved lockdown.
  Så løper folk å tester seg og med disse testene øker da tallene. Så sier de at folk er symptomfrie og da er det enda farligere…?!
  Nå som folk ikke vil vaksinere seg øker fryktpropagandaen til nye høyder med «nye» varianter, senskader, fulle sykehus (som i mars) dette virker å være ren diktning.
  Mediene pumper på med den ene «troverdige» løgnen etter den andre for å rettferdiggjøre en vaksine som tar livet av minst like mange gamle som viruset.

  At vi vet hjelper kanskje ikke så mye annet enn at vi kan berolige folk rundt oss.
  Å prøve å argumentere i et media klima der kritiske røster ikke slipper til er vanskelig. Så kan vi selvsagt henvise til dødstallene fra i fjor som er lik foregående år for totalbefolkningen når vi snakker med venner og andre nær oss.
  Tror vi må satse på å beholde roen da dette vil fortsette å skalere opp…

 3. Avatar for thomask thomask says:

  Det forekommer vanligvis en del influensa virus type A og B i vinterhalvåret, men tilsynelatende ikke i år.
  Årsaken må være at testene gir positivt svar på disse virusene.


  a-b

  Testene er basert på et teoretisk antatt virus. Testen har aldri blitt biologisk “kalibrert”. Det vil si det har aldri blitt verifisert at det antatte RNA’et man har konfigurert slår ut kun på sars-cov-2. Og det gjør altså testene ikke: Fra test protokollen (https://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/1560-7917.ES.2020.25.3.2000045):

  “In the present case of 2019-nCoV, virus isolates or samples from infected patients have so far not become available to the international public health community. We report here on the establishment and validation of a diagnostic workflow for 2019-nCoV screening and specific confirmation, designed in absence of available virus isolates or original patient specimens. Design and validation were enabled by the close genetic relatedness to the 2003 SARS-CoV, and aided by the use of synthetic nucleic acid technology.”

 4. Personlig ser jeg dette som en del av noe større (det som blant annet WEF kaller greit resett), så et steg i en retning om du vil.
  Jeg tror ikke nødvendigvis de vil lykkes men de har FN, WHO, mange regjeringer og media med på laget.
  Vi som skjønner at dette ikke handler om virus eller klima, men om å beholde makt på få hender, vi må holde oss rolige.
  Tror det var smurfen (her inne) som nevnte at de kan finne på å stenge Internett og/eller strømmen i en periode for å skape ytterligere panikk. Kanskje i løpet av året. Og deretter innføre en verdensregjering med ny digital valuta eller liknende. Hvem vet…
  Man må se på disse folka som enten psykopater/stormannsgale (de på toppen) eller hjernevasket (de som faktisk tror dette handler om klima eller virus osv)
  Selv om noen politikere tror vi skal inn i en bedre verden (der ingen får eie noe) så er de nok samtidig ivrige etter posisjoner internasjonalt, og de logrer for WEF og Davos gjengen -desverre
  Er man en vanlig borger må man ta trass og viljestyrke til hjelp for å stå oppreist i denne tida. Eller be til Gud. Eller begge deler:)
  Uansett hva man velger så kan man ikke kjøpe historiene i media, der alt vinkles som noe bra (vaksine, grønnmaling av industri, vindmøller i beiteområder og fandens oldemor)
  Kan folk vekkes? Ikke vet jeg…

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Å se trynet til Trædal vekket Blekkulf i meg. Og Nrk kunne vise vei i hvordan vi skal drifte et moderne samfunn.
  “I FNs bærekraftsmål står det hvilke endringer som må skje. En av løsningene er å gå over til sirkulær økonomi.Det kan forklares enkelt, med et eksempel fra landbruket: Gress, ku, bæsj. Gress, ku, bæsj. Det grønne gresset er mat for kua, som gjør fra seg. Bæsj fra kua er viktig gjødsel for nytt gress, som igjen blir til mer mat for kua. Det går i sirkel”.

  Unknown

  Posted on Apr 4, 2020
  sub-buzz-191-1585929676-3.png

 6. Avatar for K11 K11 says:

  Og det artigste av alt er at selve “vaksinen” er det som gjør folk virkelig syke (cytokinstorm med påfølgende organsvikt) når de faktisk blir infisert med det virkelige viruset, som ellers ville vært ufarlig for dem. Og denne alvorlige sykdommen de pådrar seg da, som tar livet av mange av dem, er det “nye mutasjoner” som får skylden for.

  Og siden “vaksinen ikke virker på disse nye mutasjonene”, kan politikerne fortsette å forlenge restriksjonene (og forsterke dem) så lenge Klaus Schwab ønsker – helt til neste runde med “vaksiner” er utviklet.

  Og slik skal det gjenta seg, helt til 31. mars 2025. (Om man skal tro Verdensbankens dokumenter.)

  Innen den tid har formodentlig Bill Gates, Klaus Schwab, Jeff Bezos & Co. grabbet til seg all makten og velstanden de kan ønske seg – mens resten av jordens gjenlevende befolkning er redusert til en vaksineskadd, servil, hjernevasket gjeng som, skjelvende som ospeløv, sitter og frykter neste “mutasjon” – mens den tanketomt lytter til MSM-propagandaen som spys ut av alle høyttalere 24/7.

 7. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Dette er en sentral forklaring på hvorfor vi har “lockdown”. Det har absolutt ingenting med smittevern å gjøre, hvorfor skulle man rulle ut en helt ny metode for å håndtere pandemier (lockdown) når dette aldri har vært prøvd før, og ikke har noen vitenskapelig basis FØR pandemien, og all seriøs forskning etter pandemien tyder på at det er uten effekt? Det som har vært gjengs gjennom tidene er jo karantene og isolasjon av de syke - ikke av de friske! det er å snu verden helt på hodet. Jeg tror dette var meningen bak den Kinesiske “pysop’en” - vi skulle der få demonstrert at “lockdown virker” for at vi skulle akseptere dette når det kom til Europa.

  Det vi VET funker er følgende: håndvask! det funker, det er faktisk vitenskapelig bevist. Stengte grenser: det funker! slipper du ikke syke folk inn, blir ikke andre syke. Dette er hovedforklaringen på hvorfor Norge har “gjort det så bra” (hvis man tror i det hele tatt det er et “nytt” virus da, jeg personlig kan godt kjøpe at det finnes et eget virus, men det er bare ikke så farlig som man skal ha det til…). Lockdown, masker osv: funker ikke. det er igjen vitenskapelig bevist/mangler vitenskapelig bevis for effekt. Dette er uvitenskapelige tiltak.

  Det er også mange tydelige “clues” på at COVID1984 er en godt regisert operasjon, slik som at neste 200 land gjør akkurat det samme samtidig, meningsløse begreper som “den nye normalen” og “build back better” dukker opp samtidig i alle land, osv…

  Det lukter koordinert hjernevask lang vei, jeg husker tilbake til starten når jeg hørte folk snakket om “den nye normalen” etter et par DAGER med “pandemi” at hva FAEN betyr det? Hvorfor er dette plutselig “normalt”? det er ikke noe normalt ved dette i det hele tatt, og skal ALDRI bli ansett som normalt. Det er en SUNN reaksjon. En usunn reaksjon er å akseptere at dette som “normalt” - da har man i praksis gitt opp.

 8. Nå skal de innføre portforbud i Norge, men det er jo helt greit for det gjorde jo Hitler, Stalin, Lenin og alt av andre diktatorer i verden også så da må det jo være greit :slight_smile:

  I UK har 273 personer under 60 kanskje dødd av Covid på et år, det samme i USA også … Kanskje burde man sende soldater fra dør til dør og skyte 50% av befolkningen så det blir lettere å opprettholde sosial avstand så vi kan beskyttes mot Covid ?

  Hail Erna.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

19 flere kommentarer

Deltakere