Canada: – Korona krever at aking forbys

0
Toronto har skapt begrepet illegal aking. Foto: Shutterstock.

Av Knut Lindtner.

All menneskelig aktivet er sosial. Det er gjennom andre mennesker vi defineres som menneske. Det er gjennom felles virksomheter vil utvikler relasjoner med andre. Med en ny runde med nedstengninger i Norge og andre land beveger vi oss fra et normalt samfunn mot et sykt samfunn.

I Canada går de enda lenger. Unger får ikke drive med normal og lystbetont virksomhet selv om de som gruppe overhode ikke er utsatt eller i noen faresone. Men her skal enhver menneskelig aktivet begrenses uansett hvor ufornuftig tiltaket er. Alle skal delta i dugnaden som ikke er en dugnad men et tvangstiltak.

Sykdommen de skal beskytte oss mot eksisterer praktisk talt ikke som noe farlig for vanlige friske mennesker. Den er farlig stort sett bare for de som skal dø i løpet av kort tid. Men «dugnaden» skal alle delta i. Dugnaden tar nå livet av flere enn den skal angivelig redde.

Men det vil de som bestemmer dette ikke snakke om. For da blir det vanskelig. For kan det tenkes at medisinen dreper flere enn sykdommen den skal bekjempe?

Og alt begrunnes nå i friske mennesker som en ubrukelig test definerer som smittete (dvs. friske).

Knut Lindtner

Toronto politiet: «Slår ned på» ulovlig aking og utendørs hockey.

Av Bryan Passifiume, Anti-Empire.

Byen Toronto strammer nå inn tiltakene mot innbyggere som ulovlig bruker byens skøytebaner.

Sjefen for byens beredskap Matthew Pegg advarte på onsdag om at politiet som ilegger bøter og kommunale sikkerhets-offiserer vil øke antallet patruljer ved byens 54 utendørs skøytebaner.

Siden 23. desember har Toronto-politiet bøtelagt 19 personer for å ha brutt ferdslsforbudet og ha spilt hockey på kommunale skøytebaner, sa Pegg.

Byen åpnet de utendørs skøytebanene den 28. november – med strenge regler. Bare fritidsskøyting var tillatt, mellom 10 på formiddagen til 10 om kvelden, men kun for 25 personer av gangen.

All annen bruk av utendørsbaner, inkludert hockey-leker for barn, er forbudt. De som blir tatt for å spille hockey vil bli bøtelagt, sier byens myndigheter.

Beredskapsstyrkene skal også slå ned på ulovlig aking i skibakker og akebakker.

«Samtidig som vi fortsetter å gjøre alt vi kan for å støtte utendørs aktiviteter, så utgjør bruken av skianlegg og akebakker en betydelig fare for skader», sa Pegg.

En liste over forbudte akebakker finner man på byens nettsider.

Beredskapstroppene har allerede utstedt 13 bøter for ulovlige samlinger på private områder i julen.

Pegg sier at byens samlede forsterkede team, som består av medlemmer fra Toronto-politiet, de som sørger for å overholde byens vedtekter og lisenser og offentlig helseansatte – utstedte 93 overtredelser mot  forbudet om større samlinger i private hjem, i leide lokaler, i et kasino og et «brennevins-utsalg».

33 bøter og 21 advarsler er bli utstedt under Reopening Ontario Act siden 23. desember, sa Pegg. Det er mot forskjellige forretninger, inkludert underholdnings-steder, barer og restauranter, de som står for personlige tjenester, et badminton-senter og butikker.

Siden begynnelsen av pandenien er det utstedt totalt 1795 bøter. sa Pegg.

Den kommunale overlegen Eileen de Villa sier innbyggerne i Toronto må forberede seg på at pandemien vil fortsette å spre seg. Hun sier det er «fornuftig at vi  støtter opp om en utvidet periode med potensielle forstyrrelser og nedslående tiltak».

Hun rapporterte om en rekord på 1069 nye smittede på onsdag.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no

Forrige artikkelVar regjeringens forsterkede nasjonale smitteverntiltak 3.1.2021 nødvendige?
Neste artikkelEnergi- og klimaspørsmål ved inngangen til 2021