Tysk domstol: – Lockdown er grunnlovsstridig

33
Statue med maske utenfor Weimar Haus i Tyskland. Foto: Shutterstock

Tingretten i Weimar i Tyskland har frikjent en mann som hadde brutt korona-reglene i april 2020. Dette melder Focus.de. I dommen klassifiseres det statlig innførte generelle kontaktforbudet som grunnlovsstridig, og den setter dermed hele Tysklands hele lockdownpolitikk i tvil. Nettavisa skriver:

«Noen setninger i denne dommen må leses to ganger. Ikke fordi de er så juridisk kompliserte, men fordi de er politisk svært eksplosive. De har direkte innvirkning på den nåværende debatten om lovligheten og betydningen av statlige beskyttelsestiltak i kampen mot korona. De rettslige funnene strider i stor grad mot den rådende oppfatningen av vitenskap og politikk – og vil derfor sannsynligvis komme som en overraskelse for mange mennesker. Noen vil være enige i uttalelsene og se deres kritikk av regjeringens kurs bekreftet. Andre vil synes det er vanskelig å forstå rettens begrunnelse – og håper at dommen blir omgjort.

Hva handler det egentlig om? Weimar tingrett har erklært lockdownpolitikken i Tyskland og tilhørende generelt forbud mot kontakt som ulovlig. Dommen, som ble avsagt for noen dager siden, og som ennå ikke er juridisk bindende, vedrører en hendelse våren 2020 i Thüringen. I sin vurdering gikk retten også inn på den landsomfattende «bølgebryterlockdown» som ble gjennomført fra november 2020, som ble utvidet to ganger og fortsatt er i kraft i dag, sogar i en skjerpet form.»

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

  Betryggende. Ernas tanker rundt portforbud
  “Men hun sier at de absolutt ikke har lyst å innføre det”.
  Men…
  “Hun peker på worst case-scenarioet: en betydelig spredning i samfunnet av mer smittsomme eller farligere britiske, sørafrikanske og latinamerikanske virusvarianter”.
  Og hva med den hallingdølske, samiske og groruddalske???
  Ser ikke ut til å være noen vei utenom. Triste greier. Vi som hadde en så fin dugnad.

  Unknown-9

 2. Jeg har påpekt dette helt fra begynnelsen at nedstengningene krarantenene og alle de andre tiltakene er unødvendige, gjøre mer skade enn viruset noen sinne vil klare og er helt klart lovstridige og at alle bør gå til masse søksmål…

  Hele korona hysteriet stinker korrupsjon lang lang vei og de som har bidratt til hysteriet og nedstengingene bør siktes og straffes for lands svik.

 3. Denne Norske filmen som river i filler hele konspirasjonsteorien om korona viruset så til de grader at HEF og Skepsis banden tar alle midler i bruk for å få den fjernet… del del del :slight_smile:

  https://www.youtube.com/watch?v=9IvPKWIqqf0
 4. bilde

  Nakstad har fått blod på tann.
  At folk er symptomfrie plager ham ikke.
  Det er nettopp disse symptomfrie (alle friske mennesker) som må sperres inne !!!

  Dagens sitat: en meter er langt fra nok.

 5. bilde

  Tar gjerne litt smitte jeg😊

 6. Oppfordringen tatt til følge: Delt! :+1:

 7. Avatar for pcwh pcwh says:

  Jeg er ikke på sosiale medier lenger, men jeg kan sende til mine tre venner i livet, som likevel er enig. Hehe. Eller, sukk. Det er hardt å tenke selv.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

25 flere kommentarer

Deltakere