Tysk domstol: – Lockdown er grunnlovsstridig

0
Statue med maske utenfor Weimar Haus i Tyskland. Foto: Shutterstock

Tingretten i Weimar i Tyskland har frikjent en mann som hadde brutt korona-reglene i april 2020. Dette melder Focus.de. I dommen klassifiseres det statlig innførte generelle kontaktforbudet som grunnlovsstridig, og den setter dermed hele Tysklands hele lockdownpolitikk i tvil. Nettavisa skriver:

«Noen setninger i denne dommen må leses to ganger. Ikke fordi de er så juridisk kompliserte, men fordi de er politisk svært eksplosive. De har direkte innvirkning på den nåværende debatten om lovligheten og betydningen av statlige beskyttelsestiltak i kampen mot korona. De rettslige funnene strider i stor grad mot den rådende oppfatningen av vitenskap og politikk – og vil derfor sannsynligvis komme som en overraskelse for mange mennesker. Noen vil være enige i uttalelsene og se deres kritikk av regjeringens kurs bekreftet. Andre vil synes det er vanskelig å forstå rettens begrunnelse – og håper at dommen blir omgjort.

Hva handler det egentlig om? Weimar tingrett har erklært lockdownpolitikken i Tyskland og tilhørende generelt forbud mot kontakt som ulovlig. Dommen, som ble avsagt for noen dager siden, og som ennå ikke er juridisk bindende, vedrører en hendelse våren 2020 i Thüringen. I sin vurdering gikk retten også inn på den landsomfattende «bølgebryterlockdown» som ble gjennomført fra november 2020, som ble utvidet to ganger og fortsatt er i kraft i dag, sogar i en skjerpet form.»

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.