Stor demonstrasjon mot koronatiltakene i Wien

0
Demostrasjon i Wien

Tusenvis av mennesker protesterte mot koronatiltakene i den østerrikske hovedstaden Wien på lørdag 16. januar 2021. De krevde en slutt på restriksjonene og regjeringa Kurz’ avgang. Politiet sier at det var 10.000 demonstranter, mens arrangørene sier 50.000, skriver Kleine Zeitung.

Et av temaene i talene var skarp kritikk av maskepåbudet. Under åpningstalen på Maria-Theresien-Platz sa en talskvinne: «Kast den skitne kluten (altså masken)» oppfordret hun demonstrantene. I Østerrike gjelder det fram til 24. januar en hard lockdown. Opposisjonen tar til orde mot obligatorisk testing.

Det var også en liten motdemanstrasjon organisert av blant annet Antifa og Sozialistischer Jugend. De kalte den store demonstrasjonen for «galskap». De demonstrerte for en «solidarisk lockdown».

I hoveddemonstrasjonen var det svært mange forskjellige grupperinger, og sjøl om det åpenbart var mest engajerte og bekymrede innbyggere, gjord mediene et poeng av at man også kunne finne noen høyreekstremister blant demonstrantene. Avisa Kurier skriver om dette.

Her er en video fra en motstander av demonstrasjonen. Han frykter at motstanden øker og at demonstrantene ikke er smågrupper lenger:

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.