Stor demonstrasjon mot koronatiltakene i Wien

6

Tusenvis av mennesker protesterte mot koronatiltakene i den østerrikske hovedstaden Wien på lørdag 16. januar 2021. De krevde en slutt på restriksjonene og regjeringa Kurz’ avgang. Politiet sier at det var 10.000 demonstranter, mens arrangørene sier 50.000, skriver Kleine Zeitung.

Et av temaene i talene var skarp kritikk av maskepåbudet. Under åpningstalen på Maria-Theresien-Platz sa en talskvinne: «Kast den skitne kluten (altså masken)» oppfordret hun demonstrantene. I Østerrike gjelder det fram til 24. januar en hard lockdown. Opposisjonen tar til orde mot obligatorisk testing.

Det var også en liten motdemanstrasjon organisert av blant annet Antifa og Sozialistischer Jugend. De kalte den store demonstrasjonen for «galskap». De demonstrerte for en «solidarisk lockdown».

I hoveddemonstrasjonen var det svært mange forskjellige grupperinger, og sjøl om det åpenbart var mest engajerte og bekymrede innbyggere, gjord mediene et poeng av at man også kunne finne noen høyreekstremister blant demonstrantene. Avisa Kurier skriver om dette.

Her er en video fra en motstander av demonstrasjonen. Han frykter at motstanden øker og at demonstrantene ikke er smågrupper lenger:

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Joso Joso says:

  Ble inspirert til å gå inn på østerikske aviser i dag, eller rettere Kronen Zeitung, som er en msm-avis. På kommentarfeltene om corona var det oppløftende lesing. Østerikerikerne, de som kommenterer, er i stort flertall mot restriksjoner, de harselerer med tiltakene og er lei. Altså det motsatte av Norge, hvor folket ber om mer restriksjoner, selv om kommentarfelter på vg har snudd tendensen nå, kan det virke som. Kanskje 50/50 for/mot

 2. Og i Amsterdam (skjermbilde fra RT)
  bilde

 3. Avatar for aford aford says:

  kd-logo-1-trans-276x32

  mottok nettopp en pressemelding fra FN med vedlagte materiell.

  Bildet ønskes publisert i alle kanaler som en offisiell reaksjon fra FN på den smule folkelig misnøye som nå registreres flere steder i verden.

  kd logo kd takker ydmykt for tilliten og tar ansvar.

  FUV I

 4. Avatar for Joso Joso says:

  Fint å få bilder fra motstandsbevegelser rundt omkrng. En runde på europeiske aviser i dag gav imidlertid ingen godfølelse. Det virker som om hele medie-europa får all informasjonen fra samme sted med beskjed om: “Skriv følgende i dagens aviser:”. Det er nesten ingen media som er kritiske til noe. Og australske myndigheter er i dag sitert på at det er usannsynlig at de vil åpne grensene sine i 2021, “selv om alle blir vaksinerte”. Konspirasjonen om åpning først i 2025 er mer sannsynlig i dag enn i går.

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Om det er riktig ligger det noe på lur. De greier nok ikke å strekke kovid 19 strikken så lenge.

 6. bilde

  It soon turns out that the true mastermind behind this is Ernst Stavro Blofeld, the mysterious leader of SPECTRE who has been hired by a great power (strongly implied to be the People’s Republic of China) to start a Soviet-American war, in order for them to destroy each other so that China can replace them as the world’s new superpower
  :grin:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere