Rune Ottosen om Assange-dommen

0
Rune Ottosen og Terje Alnes

I dette intervjuet snakker Rune Ottosen, leder av Norsk PENs varslerutvalg og professor emeritus i journalistikk ved OsloMet, om dommen i utleveringssaken mot Julian Assange som falt 4. januar. Intervjuer er Terje Alnes, Spartakus.no.

Gleden ved at Assange ikke skal utleveres til USA kommer med en sterk bismak. Assange-dommen er ikke en seier for ytringsfriheten. Det er tvert imot slik at USA langt på vei har fått medhold i sine anklager om at Assange og WikiLeaks er å betrakte som kriminelle, og at den virksomheten de driver ikke er journalistisk.

Hvilke konsekvenser for ytringsfriheten har denne dommen? Hvordan vil en eventuell ankesak foregå? Hva skjer hvis USA vinner frem i ankesaken? Og hvorfor er denne saken så dysset ned i de store mediene både i Norge og internasjonalt?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.