Rune Ottosen om Assange-dommen

0
Rune Ottosen og Terje Alnes

I dette intervjuet snakker Rune Ottosen, leder av Norsk PENs varslerutvalg og professor emeritus i journalistikk ved OsloMet, om dommen i utleveringssaken mot Julian Assange som falt 4. januar. Intervjuer er Terje Alnes, Spartakus.no.

YouTube player

Gleden ved at Assange ikke skal utleveres til USA kommer med en sterk bismak. Assange-dommen er ikke en seier for ytringsfriheten. Det er tvert imot slik at USA langt på vei har fått medhold i sine anklager om at Assange og WikiLeaks er å betrakte som kriminelle, og at den virksomheten de driver ikke er journalistisk.

Hvilke konsekvenser for ytringsfriheten har denne dommen? Hvordan vil en eventuell ankesak foregå? Hva skjer hvis USA vinner frem i ankesaken? Og hvorfor er denne saken så dysset ned i de store mediene både i Norge og internasjonalt?

Forrige artikkelBiden utnevner Midtøsten-rådgiver som sa opp da Trump ville trekke seg ut av Syria.
Neste artikkelNew Yorks guvernør: – Vi må gjenåpne økonomien NÅ! ellers er det ingenting igjen å åpne.