New Yorks guvernør: – Vi må gjenåpne økonomien NÅ! ellers er det ingenting igjen å åpne.

0
Plutselig sier New Yorks guvernør det en del av innbyggerne har sagt i månedsvis: Gjenåpne økonomien nå! Foto: Shutterstock

New Yorks guvernør Andrew Cuomo, som helt til det siste har vært en vaksine- og lockdownentusiast, kom med helt nye signaler i sin «State of the State»-tale til innbyggerne 11. januar 2020:

«Vi kan simpelthen ikke fortsette å være stengt til vaksinen når kritisk masse. Kostnadene er for høye. Vi vil ikke ha noenting igjen å åpne. Vi må gjenåpne økonomien, men vi må gjøre det smart og sikkert.«

Dette er helt nye toner fra Cuomo som tidligere har argumentert stikk motsatt. I fjor vår sa han at ingen amerikaner med vettet i behold ville gå inn for å gjenåpne økonomien og risikere tap av menneskeliv. Da snakket han slik:

«Jeg skjønner hva presidenten sier om at det er uholdbart at vi stenger økonomien og at vi må fortsette å bruke penger. Det er ingen tvil om det.» «Men hvis du spør det amerikanske folket om å velge mellom offentlig helse og økonomien, så er det ingen konkurranse. Ingen amerikaner kommer til å si: «la oss få far på økonomien sjøl om vi taper menneskeliv.»

Cuomos nye signaler fikk tørre kommentarer på Twitter, som for eksempel:

«So now that Biden is president, we can reopen? I thought the closures were not politically motivated?«

Restauranteiere og eiere av småbedrifter i New York har i månedsvis sagt det samme som det guvernøren sier nå, men de er blit skjelt ut etter noter og deres bekymringer er blitt latterliggjort. For mange av dem er det allerede ingenting å gjenåpne.

Forrige artikkelRune Ottosen om Assange-dommen
Neste artikkelFHI: Portforbud kan være brudd på menneskerettigheter