– Regjeringa stenger kjøpesentre og skoler i Oslo-regionen, mest omfattende siden mars 2020

99
Illustrasjon: Shutterstock

Lørdag la regjeringa fram nye tiltak for Oslo-regionen etter utbruddet i Nordre Follo. Etter det NTB erfarer får kun essensielle butikker holde åpent. NTB skriver videre:

Det legges fram flere konkrete tiltak for nabokommunene til Nordre Follo, som grenser til blant annet Oslo. Etter det NTB har grunn til å tro har tiltakene som ble innført i Nordre Follo fredag ligget til grunn for tiltakene nabokommunene får.

Et tiltak fra Nordre Follo som etter det NTB forstår vil gjelde også i resten av Oslo-regionen, er at alle butikker unntatt matbutikker, apotek og bensinstasjoner blir stengt.

I Nordre Follo er skoler og barnehager også stengt. Det er imidlertid ikke sikkert det blir tilfellet i nabokommunene.

Klokken 12 fredag holdt Nordre Follo kommune pressekonferanse der de varslet de hittil strengeste koronarestriksjonene Norge har sett. For første gang i norgeshistorien førte et virus til at kjøpesentrene måtte stenge.

I tillegg stengte kommunen både skoler og barnehager.

En varsling fra Folkehelseinstituttet torsdag kveld om at det var påvist mutert virus i et utbrudd på sykehjemmet Langhus bo- og servicesenter, gjorde at politikerne måtte kaste om på planene.

Dette er de nye tiltakene for de ti kommunene. Tiltakene vil i første omgang gjelde til og med 31. januar:

Barnehager, skoler, universiteter, høyskoler og fagskoler

 • Skoler og barnehager: Det oppjusteres til rødt nivå i barnehage, barneskole og ungdomstrinn i tråd med den nasjonale trafikklysmodellen. Kommunal smittevernmyndighet kan beslutte å stenge skolene og barnehagene dersom det er nødvendig for å forberede rødt nivå eller dersom smittesituasjonen tilsier det.
 • Videregående skole: Det skal innføres digital undervisning på videregående skole i uke 4, og det skal forberedes overgang til rødt nivå i videregående skole fra uke 5. Videregående skoler som allerede er på rødt nivå, skal også ha heldigital undervisning i uke 4, og forberede seg på å gå tilbake på rødt nivå i uke 5.
 • Universiteter, høyskoler og fagskoler: Det skal innføres digital undervisning for alle. All undervisning og planlagte arrangementer skal utsettes eller gjøres digitale.
 • Lokalene ved universiteter, høyskoler og fagskoler stenges for alle studenter.

Regler

 • Alle arrangementer utenfor hjemmet forbys, både inne og ute, med unntak av begravelser og bisettelser.
 • Påbud om hjemmekontor for alle som kan. Arbeidsgivere skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra så langt det er praktisk mulig. Arbeidsgivere skal kunne dokumentere at beskjed om hvordan dette skal gjennomføres i virksomheten er gitt ansatte.
 • Butikker stenges. Det gjøres unntak for matbutikker, apotek og bensinstasjoner. Vinmonopolet stenges også, og vil ikke holde åpent i perioden 23.01 – 31.01.
 • Skjenkestopp.
 • Stans i breddeidrett for barn og voksne.
 • Stans i andre fritidsaktiviteter (kor, korps, teater o.l.)
 • Følgende virksomheter og steder skal holde stengt:
  • Serveringssteder, men det er tillatt med take away
  • Treningssentre
  • Svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng og lignende
  • Tros- og livsynsshus, med unntak ved begravelser og bisettelser
  • Biblioteker
  • Fornøyelsesparker, bingohaller, spillehaller, lekeland, bowlinghaller og tilsvarende steder der det pågår underholdnings- og fritidsaktiviteter
  • Museer
  • Kino, teater, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder.
  • Andre offentlige steder og virksomheter der det foregår kultur-, underholdnings- eller fritidsaktiviteter som samler mennesker innendørs.

Går mot strengere tiltak i flere kommuner nær Oslo

NRK melder at nabokommunene til Oslo vil iverksette strengere tiltak.

På et møte mellom Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og kommunene i Oslo og Viken ble spørsmålet om strengere tiltak diskutert.

– Det kommer trolig nye tiltak for Bærum, Asker, Drammen og Lillestrøm i løpet av helgen. Det er vi lovet, sier ordfører i Bærum Lisbeth Hammer Krog.

Stenger ned selv om smittetallene er lave

I Oslo er det registrert 81 nye koronasmittede personer det siste døgnet, viser Oslo kommunes koronastatistikk. Tallene er på vei ned, men byrådsleder Raymond Johansen mener uansett det er riktig å stenge ned kommunen.

– Vi har et mutert virus i nabokommunen, med ukjent smittekilde. Muligheten for at viruset befinner seg i Oslo er stor, sier Johansen.

Kommentar: Slik styres Norge nå

Enda en gang spres det panikk og enda en gang iverksettes det «strenge tiltak», men noen edruelig analyse av hva situasjonen faktisk er eller om de såkalte «tiltakene» har noen som helst effekt, foreligger ikke. Konsekvensanalyser finnes heller ikke. Folk og medier er nå så dressert i at landet styres, ikke gjennom folkevalgte organer, men via pressekonferanser der det ustedes stadig nye dekreter. Det er for eksempel ikke redegjort for hvordan stengning av skoler og barnehager skal ha noen som helst betydning etter at det er funnet et virus på et sjukehjem. Den måten regjering og kommunale myndigheter nå herjer med barn og ungdom på er brudd på barnekonvensjonen og alle lover om barns rettigheter.

Hvert eneste år har det kommet bølger av virus til Norge, og noen år med større antall innlagte og døde enn denne gangen. Men dette er første gang i norgeshistorien at landet styres på denne hysteriske måten.

Regjeringa holdt pressekonferanse lørdag 23. januar, og la fram de mest drastiske stengningtiltaka siden mars 2020 for Oslo og kommunene rundt hovedstaden.

Den store illusjonen: «Når dette går over»

I snart ett år er Norge styrt av unntakslover. Grunnloven og en serie med andre lover og menneskerettigheter er satt til side. I fjor het det «bli med på dugnaden» og «ta en for laget», etter hvert har tonen vært: «vent til dette er over», «så snart vaksinen kommer», «etter jul», «til våren» og så videre.

Beklager å måtte si det, men dette er illusjoner. Det koronadiktaturet vi nå opplever vil ikke ta slutt så lenge vi godtar det. Normalen kommer ikke tilbake. Rettighetene våre kommer ikke tilbake. Hvis vi ikke tar dem tilbake.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Det er tydelig at man ønsker å bryte ned dette landet. Erna og Bent er kanskje ikke lengre norske (de har overlatt roret til noen andre og gleder seg over å bli verdensborgere)
  Men vi som fortsatt har hjertet vårt her skal straffes og lide etter samme oppskrift som krig mot terror.

  Ser på FB at mødre i Osloregionen snakker om å ta ut barn av skole og barnehager fordi det er uforutsigbart. Det synes jeg de skal gjøre.

  Jeg synes folk skal gå all inn på sivil ulydighet og være så kreative de kan.

  Erna og Bent har solgt sjela si, så dem er det nok ikke så mye håp for. Hva med resten av politikerne, tør de å ha meninger?

 2. Avatar for Slangen Slangen says:

  Nokre få offentleg tilsette, medisinsk og politisk personale, styrer landet diktatorisk, med argumentene: ‘for å vere på den sikre siden’ og ‘vi vet ikke’.
  Fast millionløn, heimekontor, kassene frå Polet tilbrakt direkte til kjellaren, som vanlig.

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  De sa det nettopp på dagsrevyen. Som en detalj i forbifarten. Det er vel et takk for sist når de påla regjeringen å oppheve skjenkeforbudet

 4. Kjempebra at du bidrar i motstandskampen :slight_smile:

  I starten i mar/april var jeg som en tikkende bombe som sto klar til å blåse ut av meg så inni helvete vist noen sa noe om å bære maske på butikker, det ble noen overhalinger så snudde jeg helt om og så humoren i munnbleiefolket, er det noen søte jenter som sier noe så sier jeg at jeg er lungesyk og vil dø av maske, da snur det helt om om klarer ikke å unnskylde seg nok.

  Er det noen sure gubber så sier jeg at det er bare syke folk som bruker munnbleie, da blir de ofte sure og sier at de er friske og da svarer jeg bare … at da er de syke i hodet. :wink:

  Rart å gå uten maske på butikker nå, trynebleie brukerne unngår blikket ditt og ser andre veier når du går rundt som et fritt menneske.

 5. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Her er du ihvertfall ærlig om dine intensjoner.

  Det faktum at tiltakene leder til kaos, enorm lidelse og erosjon av rettigheter for vanlige nordmenn er sekundært for deg. Selv om du innerst inne forstår at hele greia er voldsomt overdrevet, så støtter du tiltakene, fordi da kommer det færre innvandrere til Norge. Du har ett mål som du forfølger med monomant fokus, målet helliget midlene.

  Det du glemmer å hensynta i din beregning er at kreftene bak dette er ikke interessert i ett «hvitt» Norge, og dette kommer aldri til å bli utfallet. Vi har allerede så stor innvandrerbefolkning at den selv uten tilførsel vil stabilisere seg på 20-30%. Skal du deportere en million mennesker når du kommer til makten? :slight_smile:

  De som er bak dette er globalister av verste sort, de ønsker det motsatte av hva du ønsker. Deres styre kommer ikke til å bli svekket av denne pandemien, det kommer til å bli massivt styrket - det er jo hele poenget…

  Du ser jo hvor mye motstand det er i nordmenn - ingenting, de har blitt et temmet og servilt og underkuet folk som går på ski med munnbind. Det Norge og de nordmenn du idealiserer er borte for alltid og kommer aldri tilbake.

  I mellomtiden blir du en nyttig idiot for agendaen til globalistene.

  Ser du ikke dette Rune?

 6. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Dette synes jeg blir for naivt. «Den nye normalen» er jo bare et propagandauttrykk akkurat som «build back better» osv. Knyttet til «the great Reset» som du jo nekter å sette deg inn i.

  Det er mektige interesser som står bak, hva vanlige folk mener spiller ingen rolle før det blir mange av de som mener det samme. Foreløpig synes jo folk lockdown og økonomisk selvmord er tipp topp så da blir det jo slik elitene vil.

 7. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Jeg tror ikke politikerne er eliten. De er elitens nyttige idioter. De gjør som de blir fortalt for å få en plass ved bordet og kanskje noen smuler som regner på de fra de rikes bord.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

91 flere kommentarer

Deltakere