Politiet stormet teknofest i Frankrike med 2500 deltakere

0
Statsråd Emmanuel Wargon tar avstand fra teknofesten i Bretagne. Skjermdump fra video.

Over hele Frankrike var det mange illegale nyttårsfester med tusenvis av deltakere. I den lille nordfranske byen Lieuron ved Rennes stormet politiet en ulovlig teknofest med om lag 2500 deltakere. Dette skriver avisa Ouest France.

I Frankrike er det portforbud, men festdeltakerne lot seg ikke hindre av dette, men samlet seg til denne store ulovlige festen. Representanter for de lokale og sentrale myndighetene forlanger kraftige reaksjoner mot festdeltakerne og arrangørene. Det snakkes om at «her må det statueres et eksempel».

På Twitter ligger det videoer fra den ulovlige festen og kommentarer til den under emneknaggen #raveparty.

Lokalpolitikeren Gilles Pennelle fra partiet Rassemblement National (RN) i Bretagne forlanger at innenriksdepartementet «viser nulltoleranse overfor festdeltakerne og arrangørene».

Florian Bachelier, som er deputert fra d’Ille-et-Vilaine, krever at «staten gjenoppretter orden umiddelbart.»

Statsråd Emmanuelle Wargon sier til franske medier at festdeltakernes oppførsel er «fullstendig uansvarlig». I medieomtalene ble det også pekt på at mange av festdeltakerne brukte narkotika.

Avisa Le Parisien skriver at det også var store, ulovlige fester andre steder, blant annet en fest med 400 deltakere i Marseille.

Frankrike er en sosial trykkoker. De alvorlige underliggende konfliktene i landet kan komme til syne på mange måter. Man kan skru til lokket på trykkokeren ved hjelp av opprørspoliti, vold, portforbud eller ekstreme bøter, men det vil bare øke trykket inne i kokeren.

Forrige artikkelMillioner av afrikanske barn i livsfare på grunn av nedstenging
Neste artikkelIran: – To land sto bak drapene på Qassem Soleimani og hans følge