Meldte bivirkninger etter koronavaksine pr. 14. januar 2021

0
Foto: Shutterstock

Det er meldt om 23 dødsfall i forbindelse med vaksinasjon. Foreløpig er 13 av disse vurdert. Vanlige bivirkninger kan ha medvirket til alvorlig forløp hos skrøpelige eldre. Dette skriver Statens legemiddelverk, som fortsetter:

– Meldingene kan tyde på at vanlige bivirkninger fra mRNA vaksiner, slik som feber og kvalme, kan ha ført til dødsfall hos enkelte skrøpelige pasienter, sier Sigurd Hortemo, overlege i Legemiddelverket.

Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet vurderer sammen alle meldinger om bivirkninger. Som følge av dette har Folkehelseinstituttet endret koronavaksinasjonsveilederen med nye råd om vaksinasjon av skrøpelige eldre.

Det er per 14. januar meldt 23 meldinger om dødsfall til bivirkningsregisteret. Tallene i selve rapporten inkluderer de tretten meldingene som er vurdert av Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet. De øvrige meldingene er under behandling.

Forbes: Large Numbers Of Health Care And Frontline Workers Are Refusing Covid-19 Vaccine

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.