Hillary Clinton skal lage film om sine kurdiske heltinner

0
Hillary og Chelsea Clinton skal lage film. Fra deres Instagramkonto

Hillary og Chelsea Clinton har opprettet filmselskapet Hidden Light Productions som skal lage en TV-serie om kvinnelige kurdiske soldater i Syria. Selskapet har kjøpt rettighetene til boka “The Daughters of Kobani» skrevet av Gayle Tzemach Lemmon. Her er selskapets nettsider på Instagram og i kommentarfeltet ser man at ikke alle er like begeistret for idéen.

Hillary Clinton var utenriksminister i USA da krigene mot Libya og Syria ble satt i gang. Hun var en av de fremste arkitektene bak disse krigene, og en av de fremste skyldige i de enorme katastrofene disse krigene har påført folkene i de to landa. Nettopp tanken om å drive regimeskiftekrig via stedfortreder var en av hennes fremste idéer. Gjennom å få intervensjonskrigene til å framstå som «folkelige opprør» oppnådde hun å skaffe støtte til disse krigene fra folk og miljøer som ellers ville bekjempet USAs imperialistiske prosjekter.

Les: Frigjort epost til Hillary Clinton slår hull i myten om «opprøret» i Syria

Intervjuet med henne etter det bestialske drapet på Gaddafi sier alt om hennes moralske ståsted: «We came, we saw, he died!»

Om boka “The Daughters of Kobani» har Hillary Clinton sagt at den «er en ekstraordinær fortelling om modige, ukuelige kvinner som kjemper for rettferdighet og likestilling.»

Som utenriksminister var hun en pådriver for at USA skulle gi støtte til YPG/YPJ, noe som også ble USAs offisielle politikk. SDF, som er den kurdiskdominerte styrken som opererer i Nordøst-Syria, er en del av den USA-ledede «koalisjonen» som kalles Combined Joint Task Force Operation Inherent Resolve.

Forfatteren av boka “The Daughters of Kobani» er heller ikke helt nøytral. Gayle Tzemach Lemmon har skrevet flere propagandaartikler om USAs kriger, slik som for eksempel In the Heart of Afghanistan, Entrepreneurs Innovate for Peace om kontraktører, det vil si leiesoldater, i Afghanistan. Hun har skrevet for Foreign Affairs, CNN og Defense One der hun har agitert for direkte militær intervensjon i Syria. Slik som i denne artikkelen: ‘Responsibility to protect?’ Empty words after Aleppo på CNN i 2016. Og hun har agitert mot amerikansk tilbaketrekning fra Afghanistan.

Lemmon er Adjunct Senior Fellow for Women and Foreign Policy i tenketanken Council on Foreign Relations, borgerskapets egentlige parti i USA. Hun er også rådgiver og partner i selskapet Shield AI stiftet av tidligere Navy SEAL Brandon Tseng for å bringe kunstig intelligens og roboter inn i krigføringa.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.