Stor terrorcelle knust nær den syriske grensa i Irak

0
Foto: The Baghdad Post

Etterretningskilder kunngjorde julaften at den irakiske hæren startet en storstilt militæraksjon mot IS-terrorister i den vestlige ørkenen Al-Rutba i Al Anbar-provinsen 23. desember 2020. Dette skriver The Baghdad Post. Al Masdar News skriver at den irakiske hæren drepte 13 terrorister og erobret 46 missiler.

Operasjonen startet etter at de militære hadde mottatt informasjon om hvor IS-terrorister befant seg i ørkenen, la kilden til. Etter frigjøringa av Mosul i juli 2017 og nederlaget til IS, gjemte mange terrorister seg i de irakiske provinsene, spesielt Diyala, Kirkuk, Salahddin, Al Anbar og Nineveh, som har geografiske forhold som passer for deres operasjoner. De har gjennomført ulike terroraksjoner det siste året.

IS-styrkene har intensivert sine angrep på irakiske sivile og militære de siste to månedene. De siste månedene har den irakiske hæren gjennomført en rekke operasjoner mot IS-medlemmer i Al Anbar, Nineveh, Salahddin-provinsene siden midten av november. Under en slik militæraksjon i Kirkuk 19. november ble minst 16 terrorister drept og basen deres ødelagt.

Meldingene sier ingenting om hvordan IS-terroristene har klart å omgruppere seg og bevæpne seg på nytt etter nederlaget, og det i et område der USA-koalisjonen har ført «krig mot IS» i årevis.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.