Over 52.000 helseeksperter har til nå undertegnet erklæring mot lockdown

0
Dr. Martin Kulldorff, Dr. Sunetra Gupta og Dr. Jay Bhattacharya er initiativtakerne til Den stor Barrington-deklarasjonen.

Som epidemiologer og eksperter på smittsomme sykdommer og folkehelse har vi alvorlige bekymringer for skadelige fysiske og mentale helsevirkninger av den gjeldende COVID-19-politikken, og anbefaler en tilnærming vi kaller Fokusert beskyttelse. Slik innledes Den store Barrington-deklarasjonen som ble publisert 4. oktober 2020. Erklæringen forfattet og signert i Great Barrington, USA, av: Dr. Martin Kulldorff, professor i medisin ved Harvard University, Dr. Sunetra Gupta, professor ved Oxford University og Dr. Jay Bhattacharya, professor ved Stanford University Medical School.

Les: Den store Barrington-deklarasjonen

Erklræringen har nå (22.12.2020) 13.012 signaturer fra forskere og eksperter innen medisin og folkehelse og 39.225 signaturer fra helsearbeidere og praktiserende leger. Erklæringen er til nå oversatt til 43 språk.

I deklarasjonen konkluderer helseeksperter fra hele verden slik:

«De som ikke er sårbare, bør umiddelbart få lov til å gjenoppta livet som normalt. Enkle hygienetiltak, som håndvask og å være hjemme når man er syk, bør praktiseres av alle for å redusere hvor mye smitte som trengs før man når flokkimmunitet. Skoler og universiteter bør være åpne for undervisning med fysisk tilstedeværelse. Fritidsaktiviteter, som sport, bør gjenopptas. Unge voksne med lav risiko bør jobbe normalt, snarere enn hjemmefra. Restauranter og andre virksomheter bør åpne. Kunst, musikk, sport og andre kulturelle aktiviteter bør gjenopptas. Mennesker som er mer utsatt kan delta hvis de ønsker det, mens samfunnet som helhet dra nytte av beskyttelsen de sårbare blir gitt av de som har bygget opp flokkimmunitet.»

Her er en debatt mellom Dr. Martin Kulldorf og Andrew Noymer som har kritisert Barrington-deklarasjonen:

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.