Over 52.000 helseeksperter har til nå undertegnet erklæring mot lockdown

0
Dr. Martin Kulldorff, Dr. Sunetra Gupta og Dr. Jay Bhattacharya er initiativtakerne til Den stor Barrington-deklarasjonen.

Som epidemiologer og eksperter på smittsomme sykdommer og folkehelse har vi alvorlige bekymringer for skadelige fysiske og mentale helsevirkninger av den gjeldende COVID-19-politikken, og anbefaler en tilnærming vi kaller Fokusert beskyttelse. Slik innledes Den store Barrington-deklarasjonen som ble publisert 4. oktober 2020. Erklæringen forfattet og signert i Great Barrington, USA, av: Dr. Martin Kulldorff, professor i medisin ved Harvard University, Dr. Sunetra Gupta, professor ved Oxford University og Dr. Jay Bhattacharya, professor ved Stanford University Medical School.

Les: Den store Barrington-deklarasjonen

Erklræringen har nå (22.12.2020) 13.012 signaturer fra forskere og eksperter innen medisin og folkehelse og 39.225 signaturer fra helsearbeidere og praktiserende leger. Erklæringen er til nå oversatt til 43 språk.

I deklarasjonen konkluderer helseeksperter fra hele verden slik:

«De som ikke er sårbare, bør umiddelbart få lov til å gjenoppta livet som normalt. Enkle hygienetiltak, som håndvask og å være hjemme når man er syk, bør praktiseres av alle for å redusere hvor mye smitte som trengs før man når flokkimmunitet. Skoler og universiteter bør være åpne for undervisning med fysisk tilstedeværelse. Fritidsaktiviteter, som sport, bør gjenopptas. Unge voksne med lav risiko bør jobbe normalt, snarere enn hjemmefra. Restauranter og andre virksomheter bør åpne. Kunst, musikk, sport og andre kulturelle aktiviteter bør gjenopptas. Mennesker som er mer utsatt kan delta hvis de ønsker det, mens samfunnet som helhet dra nytte av beskyttelsen de sårbare blir gitt av de som har bygget opp flokkimmunitet.»

Her er en debatt mellom Dr. Martin Kulldorf og Andrew Noymer som har kritisert Barrington-deklarasjonen:

YouTube player
Forrige artikkel– Slik selger de Norge
Neste artikkelTilgangen din på kreditt bør bli basert på netthistorikken din, sier IMF
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).