10 vanvittige prosjekter som EU-pengene har gått til

0
Collage: Den danske Folkebevægelsen mod EU

Norge betaler hvert år minst 8,5 milliarder kroner til EU, men har liten oversikt over hva pengene faktisk går til. Den danske Folkebevægelsen mod EU har lagd ei liste over 50 vanvittige prosjekter som EU-midlene er brukt til. Her er noen av dem (omregnet til norske kroner):

  1. 24,8 millioner til en kampanje for frosne pommes frittes i Asia. I 2016 fikk flamske jordbrukere 24,8 millioner kroner i støtte til en reklamekampanje for frosne pommes frites i Asia, Ett av kampanjens slagord var ”Licensed to Fry!”.
  2. 407.000 til renovering av tsjekkisk bordell. Som en del av støtten til landsbygda i Tsjekkia betalte EU 407.000 kroner til renovering av en gammel gård i landsbyen Pomezi. Det viste seg at gården brukes som bordell under navnet ”Party Night Club XXX”.
  3. 41 milliarder i feilutbetalinger. EUs revisorer kom i 2018 fram til at hele 41 milliarder av de utbetalte pengene var feilutbetalinger.
  4. 122,7 milliarder til «grønn landsbygdsatsing» som ikke fungerer. Etter at EU la om sin landbruksstøtte i 2013 var taken at EU skulle bli «grønnere# og mer miljøvennlig. Men en EU-revisoj fra 2017 kom det fram at støtten ikke hadde gitt noen fordeler for miljøet eller klimaet og bare hadde hatt positiv effekt i 5 prosent av tilfellene.
  5. 107,7 millioner til limousiner til EU-parlamentarikerne. EU-parlamentet bruker hvert år 107,7 millioner på limousiner for at EU-parlamentarikerne skal kunne kjøre hvor de vil innen to mil fra parlamentene i Starsbourg og Brussel.
  6. 275.800 på hestespa. I 2016 mottok selskapet Happy Horse Spa & Rehab totalt 275.800 kroner fra EUs jordbruksfond for å etablere et hestespa.
  7. 2,2 millioner på en ungdomskonferanse uten ungdommer, men med halvnakne gogo-dansere. I 2018 brukte EU 2,2 millioner på en ungdomskonferanse i Solfi, Bulgaria. Konferansen fikk kritikk for det faktum at ingen ungdommer deltok og at underholdninga blant annet besto av halvnakne gogo-dansere.
  8. 41,3 millioner i støtte til en EU-kampanje for EU-støtte. Bare i 2018 brukte EU 41,3 millioner kroner på en kampanje for EUs eget jordbruksfond.
  9. Minst 34,5 millioner i EU-støtte til bedrifter som driver moderne slaveri. Tyske medier avslørte i 2018 at flere frukt- og grønnsaksdyrkere i Italia og Spania brukte svært tvilsomme metoder. En av dyrkene, som hadde mottatt, 34,5 millioner, hadde underbetalt arbeidskraft og brutt med mange arbeidsmiljøregler.
  10. 5,5 millioner kroner til luksuriøse golfklubber for de rikeste. I Storbritannia fikk over 30 luksuriøse golfklubber for de aller rikeste støtte over EUs landbruksfond. I 2018 var denne støtten på 5,5 millioner kroner. Blant de glade mottakerne var Loch Lomond, en av de mest eksklusive golfklubbene i hele Storbritannia med glamorøse suiter og et spa i verdensklasse. Et medlemskap i klubben koster over en million kroner i året.

Flere eksempler på EUs vanvittige pengebruk finner du på nettsida til den danske Folkebevægelsen mod EU.

Den svenske avisa Proletären skriver: Bidrag till rika storbönder – ny rapport avslöjar EU:s jordbruksstöd

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.