– Velkommen til 2030. Jeg eier ingenting, har ikke noe privatliv og livet har aldri vært bedre.

0
Illustrasjon: Shutterstock

Ida Auken, som sitter i det danske Folketinget for Socialistisk Folkeparti, har skrevet sin framtidsversjon for året 2030. Den er publisert på nettsidene til World Economic Forum under tittelen: Welcome to 2030. I own nothing, have no privacy, and life has never been better.

Der skriver hun:

Velkommen til år 2030. Velkommen til byen min – eller skal jeg si «byen vår». Jeg eier ikke noe. Jeg eier ikke en bil. Jeg eier ikke et hus. Jeg eier ikke apparater eller klær. Det kan virke rart for deg, men det gir perfekt mening for oss i denne byen.

I byen vår betaler vi ikke husleie fordi noen andre bruker ledig plass når vi ikke trenger det. Stuen min brukes til forretningsmøter når jeg ikke er der.

En gang i imellom blir jeg irritert over det faktum at jeg ikke har noe reelt privatliv. Ikke noe sted hvor jeg kan dra og ikke være registrert. Jeg vet at alt jeg gjør, tenker og drømmer om er registrert. Jeg håper bare at ingen vil bruke det mot meg. Alt i alt er det et godt liv.

Den nå 42 år gamle folkesosialisten Auken har virkelig omfavnet World Economic Forums vidunderlige nye verden og gjort den til sin egen. Denne artikkelen er fra november 2016 og ble presentert i forbindelse med et forum som WEF organiserte under tittelen What If: Privacy Becomes a Luxury Good?

Hun har imidlertid tydeligvis fått en del pepper for artikkelen for hun har skrevet et lite etterord der hun sier:

Noen mennesker har lest denne bloggen som min utopi eller drøm om framtida. Det er ikke. Det er et scenario som viser hvor vi kan være på vei – på godt og vondt.

Men det hun skriver i sin lille framtidsvisjon er helt i tråd med det World Economic Forum har av visjoner for 2030. De har et utall av artikler som peker i samme retning som Aukens visjon. Se for eksempel artikkelsamlinga Shaping the Future of Consumption. Det er Den fjerde industrielle revolusjonen og det gjennomdigitaliserte – og gjennomkontrollerte samfunnet – som presenteres hele veien.

Og det hele handler om The Great Reset.

Les: Klaus Schwab: Covid-19 The Great Reset, et program for globalt diktatur

Forrige artikkelKronprinsen velsigner firmaet til Nakstad & co
Neste artikkelElektrifiseringen av Norge – forutsetningene svikter