– Velkommen til 2030. Jeg eier ingenting, har ikke noe privatliv og livet har aldri vært bedre.

61
Illustrasjon: Shutterstock

Ida Auken, som sitter i det danske Folketinget for Socialistisk Folkeparti, har skrevet sin framtidsversjon for året 2030. Den er publisert på nettsidene til World Economic Forum under tittelen: Welcome to 2030. I own nothing, have no privacy, and life has never been better.

Der skriver hun:

Velkommen til år 2030. Velkommen til byen min – eller skal jeg si «byen vår». Jeg eier ikke noe. Jeg eier ikke en bil. Jeg eier ikke et hus. Jeg eier ikke apparater eller klær. Det kan virke rart for deg, men det gir perfekt mening for oss i denne byen.

I byen vår betaler vi ikke husleie fordi noen andre bruker ledig plass når vi ikke trenger det. Stuen min brukes til forretningsmøter når jeg ikke er der.

En gang i imellom blir jeg irritert over det faktum at jeg ikke har noe reelt privatliv. Ikke noe sted hvor jeg kan dra og ikke være registrert. Jeg vet at alt jeg gjør, tenker og drømmer om er registrert. Jeg håper bare at ingen vil bruke det mot meg. Alt i alt er det et godt liv.

Den nå 42 år gamle folkesosialisten Auken har virkelig omfavnet World Economic Forums vidunderlige nye verden og gjort den til sin egen. Denne artikkelen er fra november 2016 og ble presentert i forbindelse med et forum som WEF organiserte under tittelen What If: Privacy Becomes a Luxury Good?

Hun har imidlertid tydeligvis fått en del pepper for artikkelen for hun har skrevet et lite etterord der hun sier:

Noen mennesker har lest denne bloggen som min utopi eller drøm om framtida. Det er ikke. Det er et scenario som viser hvor vi kan være på vei – på godt og vondt.

Men det hun skriver i sin lille framtidsvisjon er helt i tråd med det World Economic Forum har av visjoner for 2030. De har et utall av artikler som peker i samme retning som Aukens visjon. Se for eksempel artikkelsamlinga Shaping the Future of Consumption. Det er Den fjerde industrielle revolusjonen og det gjennomdigitaliserte – og gjennomkontrollerte samfunnet – som presenteres hele veien.

Og det hele handler om The Great Reset.

Les: Klaus Schwab: Covid-19 The Great Reset, et program for globalt diktatur

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Overskriften beskriver nærmest det jeg trodde var den kommunistiske utopien, med unntak av siste ledd i setningen. Kan det være derfor det fremstår som skremmende for forstokkede kommunister?

  Privatliv har jeg aldri hatt, siden jeg alltid har delt hus med andre. Størsteparten av livet har jeg til og med delt soverom med en eller flere. Om navnet ditt står på eiendomsskjøtet, så prøv å nekte å betale renovasjonsavgiften, eller slippe inn el-tilsynet. Da får du brev fra tingretten, med varsel om utkastelse.
  Familielivet er overvåket via barnehage, skole og fritidsinstiusjoner, og det skal ikke store avviket til før barnevernet står i døra. Hvis du trenger økonomisk hjelp så vil du garnske både opp og ned, etter politisk konsensus. For ikke å snakke om at du ikke bør ha hull i CV-en.
  Hvis en legger til vår iver etter å legge ut elektroniske spor, så kan jeg ikke skjønne at vi har stort igjen å miste. Om det skulle være noe mål.

 2. Privatliv kan man fortsatt ha i den frie natur, med et ullteppe og litt folie mot varmesøkende kameraer, utenfor allfarvei og kryssende maurstier. :wink:

 3. Avatar for K11 K11 says:

  Dette med at vi skal fratas eierskap til egen eiendom, er også nevnt i lekkasjen fra Canada, som dukket opp på nettet for en drøy måneds tid siden. Denne lekkasjen har forøvrig vært profetisk hittil.

  Det som skjer er at de stadig mer omfattende restriksjonene forårsaker skyhøy arbeidsledighet og en påfølgende økonomisk katastrofe (kollaps av hele verdensøkonomien). For å dekke de enorme sosialutgiftene sine må brorparten av verdens land ta opp store kriselån hos IMF, lån som det blir umulig å betjene. Da introduseres “World Debt Reset Program” (i regi av IMF): Land og privatpersoner får slettet sin gjeld mot at IMF & Co. får eierskap over alle aktiva, herunder naturressurser, boliger, infrastruktur, osv.

  Privatpersoner som takker ja til dette (og som lar seg teste hver fjortende dag og vaksinere to ganger i året), får utbetalt borgerlønn. Eiendommen deres kan “World Debt Reset Program” gjøre som de vil med. F.eks. leie den ut til asylsøkere, bruke den som karantenefasilitet, osv. Og i Norges nasjonalparker kan det internasjonale pengefolket bygge vindmølleparker, motorveier og drive med utbygging av annen “grønn energi”.

  Dette høres selvsagt ut som en bisarr konspirasjonsteori nå som “den andre bølgen” er i ferd med å dabbe av (tilfeldigvis rett før Black Friday og julehandelen), men når covid-21 og “den tredje bølgen” kommer i januar (sammen med de virkelig strenge restriksjonene og knapphet på flere matvarer m.m.) spørs det om ikke noen begynner å våkne opp og se hvor denne “nye normalen” egentlig bærer hen. Men da er det også for sent å protestere.

 4. Avatar for Mari Mari says:

  I Nederland blir loven nå endret slik at politiet kan ta seg inn i private hjem uten annen grunn enn at de tror det kan oppholde seg flere personer i hjemmet enn koronatiltakene tillater. UTEN ransakelsesordre, vel og merke.
  Selvsagt helt ok for noen om politiet bryter seg inn midt på natta for å sjekke at man ikke har fest bak tiltrukne gardiner. Med påfølgende reparasjoner på dør og karm. Noen uforutsette utgifter får man vel bare finne seg i, i disse dramatiske krisetider med voldsom dødelig virus som truer hele menneskeheten. :wink:

 5. Avatar for INK INK says:

  Det er da greit med litt uenighet i et kommentarfelt, dere? Om alle var enige om alt her ville det ikke blitt noen diskusjon. :slight_smile:

 6. Avatar for INK INK says:

  Ja, jeg har sett deg langt argere før. tjatta. Du er plutselig blitt så blid og morsom de siste par månedene at jeg virkelig lurer på hva som har hendt! :grin:

 7. Det er rart andre har fått det til da. Ingen kan hindre folk å selge eiendom og leve enkelt, evnt i kollektiv hvor man driver med noe man er interessert i, eller starte noen fruktdyrkende jordbrukskollektiv som kibbutzer. Dessuten har vi kommunistiske institusjoner som barnehager og bibliotek, hvor fellesgodene deles. Det går an å ha ulike modeller samtidig i et samfunn uten at man tvinger det på andre.
  Amana Society levde da innenfor et kapitalistisk system, og likevel levde de i et eiendomsfelleskap, som var det største og sterkeste kommunistiske samfunnet i hele verden på sin tid.
  Lastes ned. Teksten må reduseres ned til ca 50 % størrelse .

 8. Avatar for K11 K11 says:

  Klaus Schwab, grunnleggeren av World Economic Forum (Toppmøtet i Davos).

  Han er forfatteren av boka “COVID-19: The Great Reset”, og tar til orde for å “resette” verdenssamfunnet ved å innføre et teknokratisk diktatur med total overvåkning, tvangsvaksinering m.m.

  Også har han en fin og normal klesstil også, som du ser.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

53 flere kommentarer

Deltakere