Rasende studenter i Manchester river ned «lockdown-innhegning»

0
Lockdownpolitikken begynner å gå hardt utover studentenes helse. Demonstrasjon mot lockdowninnhegning i Manchester.

Studenter ved University of Manchester har revet ned «lockdown-innhegninger» som ble satt opp uten forvarsel på Fallowfield campus. Dette melder Manchester Evening News.

Hundrevis av studenter arrangerte en protest torsdag kveld 5. november 2020, etter at universitetet reiste metallgjerder rundt studentboliger, inkludert Owens Park og Unsworth Park. Tidligere på dagen hadde universitetet sendt ut en uttalelse om at innhegningene ble satt opp som et sikkerhetstiltak da England gikk inn i ytterligere fire ukers lockdown.

Men studentene reagerte skarpt på å bli satt i innhegning, og de fikk først vite om det da de våknet og så at gjerdene var satt opp.  En rekke studenter kontaktet helsetjenesten for å melde om bekymringer for den psykiske helsetilstanden studentene allerede er under.

Rett før klokken 21 torsdag, rundt en time etter at protestene begynte, sendte universitetet en unnskyldning, og sa at gjerdene ville bli fjernet fredag ​​morgen. Men da hadde en rekke gjerder allerede blitt revet ned under demonstrasjonen. En rekke videoer ble delt på sosiale medier, som viser at gjerdene ble revet ned.

Kommentar:

Denne episoden viser to ting. For det første viser den at myndighetene bruker koronakrisa til å bruke til stadig mer ekstreme politistatmetoder mot innbyggerne. Absurde tiltak som dette ville man for et halvt år siden sett på som noe fra en dystopisk framtidsfilm. Det finnes absolutt ingen helsefaglige grunner til å behandle innbyggerne som bølinger av sauer på denne måten. Likevel blir det gjort. Og godtar du den, så godtar du vel den neste også.

Det andre episoden viser er at folk begynner å ta opp kampen mot politistatmetodene – og at denne kampen nytter.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.