Rasende studenter i Manchester river ned «lockdown-innhegning»

3
Lockdownpolitikken begynner å gå hardt utover studentenes helse. Demonstrasjon mot lockdowninnhegning i Manchester.

Studenter ved University of Manchester har revet ned «lockdown-innhegninger» som ble satt opp uten forvarsel på Fallowfield campus. Dette melder Manchester Evening News.

Hundrevis av studenter arrangerte en protest torsdag kveld 5. november 2020, etter at universitetet reiste metallgjerder rundt studentboliger, inkludert Owens Park og Unsworth Park. Tidligere på dagen hadde universitetet sendt ut en uttalelse om at innhegningene ble satt opp som et sikkerhetstiltak da England gikk inn i ytterligere fire ukers lockdown.

Men studentene reagerte skarpt på å bli satt i innhegning, og de fikk først vite om det da de våknet og så at gjerdene var satt opp.  En rekke studenter kontaktet helsetjenesten for å melde om bekymringer for den psykiske helsetilstanden studentene allerede er under.

Rett før klokken 21 torsdag, rundt en time etter at protestene begynte, sendte universitetet en unnskyldning, og sa at gjerdene ville bli fjernet fredag ​​morgen. Men da hadde en rekke gjerder allerede blitt revet ned under demonstrasjonen. En rekke videoer ble delt på sosiale medier, som viser at gjerdene ble revet ned.

Kommentar:

Denne episoden viser to ting. For det første viser den at myndighetene bruker koronakrisa til å bruke til stadig mer ekstreme politistatmetoder mot innbyggerne. Absurde tiltak som dette ville man for et halvt år siden sett på som noe fra en dystopisk framtidsfilm. Det finnes absolutt ingen helsefaglige grunner til å behandle innbyggerne som bølinger av sauer på denne måten. Likevel blir det gjort. Og godtar du den, så godtar du vel den neste også.

Det andre episoden viser er at folk begynner å ta opp kampen mot politistatmetodene – og at denne kampen nytter.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Jeg er redd at det kan bli motreaksjoner, blant lokalbefolkningen. Det har vært mye murring over at universitetene har insistert på at studentene tvinges til å møte personlig, særlig siden det er få områder hvor fjern-undervisning er mer effektivt, enn i høyere utdannelse.
  Kan det være at lærestedene har de samme bekymringer som rabbiene? At de frykter at den kunnskapen de formidler, i større grad vil bli utfordret, om de slipper studentene av syne?

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det kan være slik at dette er en perfekt mulighet for staten for å slippe motstemmer. Staten alene med ungdommen 24/7. Det er jo fantastisk.

 3. Avatar for Valgeir Valgeir says:

  På høy tid.
  Utebransjen burde ha lagt om allerede i sommer, men det ser ikke ut som det blir for sent å starte speak-easies.
  Privatklubber med medlemskap for de som har tatt “the red pill.” Ingen skjenkerettigheter trengs for slike, intet innsyn kan forlanges.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere