Protestene mot lockdownpolitikken blir stadig flere

0
Skjermdump fra video av demonstrasjonen i Bristol

I Storbritannia er det mange demonstrasjoner hver uke mot lockdownpolitikken til Boris Johnson.

I Bristol ble 14 mennesker arrestert da politiet brøt opp en demonstrasjon mot lockdown 14. november 2020. Det deles ut bøter på 10,000 £ til dem som organiserer en demonstrasjon med mer enn 300 folk, og de som deltar i en samling med mer enn to folk kan få 200 £ i bot. Jeremy Corbyns bror Piers Corbyn var blant de arresterte.

I Liverpool arresterte politiet 16 demonstranter i en tilsvarende protest samme dag. Mange hundre folk deltok i demonstrasjonen, skriver BBC. Lokalavisa The Tab skriver at det 27 som ble arrestert.

Det har også vært demonstrasjoner i Manchester:

Det var arrestasjoner også i Wolverhampton.

I Melbourne i Australia har det også vært flere demonstrasjoner mot lockdownpolitikken. Der er politiet blitt kritisert for å bruke en taktikk som kalles «kettling» der de presser folk sammen i en tett klynge for så å gjennomføre massearrestasjoner.

I Frankfurt brukte politiet vannkanoner for å spre en demonstrasjon mot lockdown 14. november 2020. Vannkanoner blir som oftest brukt for å spre voldelige demonstrasjoner, men her sies det i nyhetsmeldingene at det ble brukt vannkanoner «fordi demonstrantene ikke brukte masker eller holdt påbudt avstand».

Leipzig 7. november:

Vi klarer ikke mer! sier bar- og restaurantarbeidere i Portugal. Paula Barrosos bar i Lisboa har vært stengt i åtte måneder, og hun sier til Reuters at «Vi sørger og vi må overleve. Regjeringa støtter oss ikke og vi kan ikke dø, vi kan ikke fortsette i mørke.» 14. november arrangerte bar- og restaurantarbeiderne en protest i Lisboa der de forlangte en slutt på lockdownpolitikken.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.