Krampaktig hemmelighold

70
Erna Solberg på pressekonferanse om de nye koronatiltakene. Hun har styrt landet i over sju måneder via dekreter og pressekonferanser. Det lovmessige grunnlaget er det grunn til å stille store spørsmålstegn ved.

Statsministerens kontor (SMK) ønsker ikke at tekstmeldinger mellom helsetoppene og regjeringen i dagene før Norge stengte ned 12. mars skal offentliggjøres. Hva er det de ønsker å skjule?

Regjeringa driver et krampaktig hemmelighold av hva som skjedde i dagene før Norge stengte 12. mars 2020. Nå er dette blitt ei sak der både koronakommisjonen, opposisjonen, og etter hvert også mediene er begynt å interessere seg for. Fra steigan.no sendte vi et åpent brev til Erna Solberg 21. april der vi spurte: Hvem foreslo stenging av Norge? Vi har seinere gjentatt spørsmålet, men til denne dag har vi verken fått noe svar, og ikke en gang en bekreftelse på at brevet er mottatt. På statsministerens kontor trodde man tydeligvis at hvis man bare holdt kjeft, ville det gå over. En slik politikk kan fungere en stund, men ikke veldig lenge.

Regjeringas stengning av Norge har kostet hundrevis av milliarder og vil ha skadevirkninger på samfunnet kanskje en generasjon framover. Folket har krav på å få vite hvor politikken kom fra, hvem som foreslo den og hvilke vurderinger som ble gjort i den forbindelsen.

NTB skriver:

Coronakommisjonen har mottatt alle meldingene mellom helsetoppene og regjeringen fra disse dagene, men SMK ønsker ikke at meldingene skal bli offentlige, melder NRK.

Tekstmeldingene kan blant annet vise om det var uenighet mellom Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet i forkant av nedstengingen.

Og opposisjonen har begynt å røre på seg. Den har jo vært åtte måneder i stabilt sideleie, så det kan ikke sies å være for tidlig.

Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol vil vite «på et overordnet nivå … hvordan regjeringen kom fram til så inngripende beslutninger».

Senterpartiets Kjersti Toppe mener Stortinget må få vite om det var et politisk og ikke et faglig vedtak.

SMK nekter å gi mediene innsyn i meldingene. De vil heller ikke gi ut en liste over hvilke meldinger kommisjonen har fått oversendt.

De har hevdet at dette ikke er saksdokumenter, noe de seinere har vært nødt til å gå tilbake på.

Regjeringas hemmelighold kan ikke kalles noe annet en krampaktig, og det er ikke urimelig å spørre hva det er de tror de kan skjule ved å opptre på denne måten. Dette kommer til å sprekke før eller seinere, om ikke annet hvis noen smarte hackere finner ut at det er på tide å henge regjeringas skittetøy ut til allmenn beskuelse.

Det er like greit at regjeringa kryper til korset jo før jo heller og gir offentligheten den innsikten vi trenger. (Men ikke hold pusten!) Det er et valg neste år, og diskusjonen om håndteringa av koronakrisa hører absolutt hjemme i en valgkamp. (Der har riktignok heller ikke opposisjonen mange «strålende øyeblikk» å vide tilbake til, hvis de da ikke utnytter situasjonen nå.)

Nå har jo ikke mediene mye å henge på juletreet heller, «fjerde statsmakt», liksom, heller roperter for statsministerens kontor. Hvilke andre krevde innsyn i beslutningsprosessen da Solberg & co sendte Norge i full stopp? Hva har Aftenposten, VG, NRK eller for den saks skyld Klassekampen å vise for seg? Og hvor er de nå, for den del, når kulturlivet og andre bransjer ligger med brukket rygg?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  At de ikke visste noen ting.

  Det var artikelen fra Imperial College i London som forutsa at vestlige helsevesen ville knele om smitten fikk herje fritt, som direkte førte til nedstengingene, noe også Frode Forland har fortalt.Han fortalte også at suksessen med hvordan nedstengingene i Asia viste at coronasmitte kunne bekjempes var viktig input. At Norge og andre vestlige land ikke hadde nødlagre var nok også veldig utslagsgivende, selv om jeg ikke har lest noen offisielle hevde det.

 2. Uavhengig av manglende kunnskap eller overlegg har inngripende tiltak som umuliggjør drift i en rekke bransjer store kjente effekter. Regjeringen har ødelagt samtlige høytider i 2020 og med det svekket opplevelser mange ser på som høydepunkter gjennom et år. Tidligere har sekter som nekter sine medlemmer å feire allmenne høytider blitt sett på som sære.
  Gjennomsnittsalderen for døde med covid i Norge er fortsatt i 80-årene. Flertallet av de døde har bodd på eldrehjem o.l.(174 registrert)
  I snitt lever eldre i to år på eldrehjem før de dør. Dødstall går opp i vinterhalvåret hvert eneste år. Ca 40 000 dør også i år i Norge. Meldinger om døde med covid som medvirkende årsak kommer på avisenes forsider… Under 1 %(316)

 3. Avatar for Slangen Slangen says:

  Epidemien er i praksis over. Mindretalsregjeringa får herje fritt med eit mediedopa skremt folk. Fleirtalsopposisjonen i Stortinget framstår politisk impotent i ein unik unntakstilstand for landet. Ansvarlege alternative medisinske fagfolk blir undertrykt i politikk og media.
  Ein rørleggar og ein hotellfagutdanna utan medisinsk bakgrunn kan, i sine politiske maktposisjonar, tillate seg å diktere livsførselen til det norske folk. Nesten alle media sviktar innbyggarane i landet.

 4. Det var på vårparten, men i sommer skulle det i ihvertfall ha vært klart for Helsedepartementets medisinske fagfolk at overlevelsesprosenten for viruset er over 99%, gjennomsnittsalder for de som omkommer er nær eller lik gjennomsnittlig levealder i landet, at 90% som får påvist viruset ikke vet at de har det engang, påvist av test som gir en høy prosentandel falske positive, og over 9,5% som blir syke ikke trenger behandling.

  Da skulle nedstengningene og tiltak for de 99,5% av befolkningen som ikke er ikke er i risikogruppen ha opphørt, og tiltak kun settes inn for de 0,5% i risikogruppen. I stedet fortsetter regjeringen med hjelp av opposisjonen (har vi det?) å ødelegge spesielt næringslivets små og middelstore bedrifter på en slik måte at mange ikke vil kunne starte opp igjen, og ødelegger skole og utdanning som gjør at et skoleår for mange har gått tapt.

  Nedstengningene og tiltak som sosial distansering, masker og karantene gir skader på befolkningen, spesielt unge, og som vil merke en generasjon. Nedstengningene har ikke noe som helst vitenskaplig og medisinsk grunnlag, og som tusener av virus-pandemieksperter og leger som ikke slipper til i storkapitalens MSM har påpekt.

  Om det var ekte panikk og i beste mening regjeringen stengte ned i vår, så kan de ikke forsvare at tiltakene har fortsatt og blitt forsterket etter at statistikk på sommeren klart viste at det ikke er farligere en et alminnelig sesong-influensavirus.

  Men så er også regjeringen og medspillerne i “opposisjonen” den globale storkapitalens politikere, og den totale ødeleggelsen av BNP-økonomien for arbeider-og middelklassen er en strategi den globale storkapitalen har for å innføre et helt nytt økonomisk system i deres The Great Reset for deres NWO.

 5. Avatar for K11 K11 says:

  Jeg snakker om restriksjoner som gavner Jeff Bezos og resten av de rikeste, som har mangedoblet formuene sine i år, og som kommer til å tjene stort på fortsatt strenge restriksjoner.

  Heller det enn til Klaus Schwabs utopi, som blir en dystopi for folk flest på denne planeten. Du har vel ikke fått det med deg, men Agenda 2030 (FNs bærekraftsmål) gjennomsyrer alle norske læreplaner, fra barnehager til universiteter, og er, ifølge www.regjeringen.no, den ideologiske overbygningen til all norsk politikk, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

  Du som misliker innvandring burde naturligvis kjempet mot Agenda 2030, men du mener vel at denne agendaen er en “konspirasjonsteori”. (På tross av at den altså er det uttalte fundamentet i all norsk politikk og alle norske læreplaner i dag.)

  Og hva har vestlige myndigheter sagt om den? (Retorisk spørsmål.)

 6. Avatar for K11 K11 says:

  Les her: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/utviklingssamarbeid/bkm_agenda2030/id2510974/

  Og legg merke til når artikkelen sist ble oppdatert.

  Norske myndigheter (tilogmed biskoper, lokalpolitikere og Senterpartitopper) har forøvrig vært veldig flinke til å bære Agenda 2030-jakkemerket på TV i år, når de har snakket om korona og koronarestriksjoner. Men det er naturligvis bare en tilfeldighet.

  Den aller flinkeste var Bent Høie, som bar jakkemerket hver eneste gang han var på TV i hele vår. Og han var på TV hver dag.

 7. Avatar for energo energo says:

  Hvis du mener at Holocaust ikke fant sted, ser jeg frem til solide argumenter på det.

 8. Avatar for energo energo says:

  Det var syv gasskamre i Auschwitz-Birkenau. Hvilken sikter du til?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

62 flere kommentarer

Deltakere