Kjære styresmakter i Norge – nå har jeg fått nok

0
Fototo: Shutterstock

Av Kiara Gloria Jula.

Jeg er en 18-åring som ikke er kommet lenger enn til vg3, og har allerede fått nok.

Jeg har fått nok av å se maktspillet dere holder på med, som ikke bare går utover mitt liv, men mange andre sitt. Er dere klar over hva som skjer utenfor kulissene deres? Er dere klar over at folket er bekymret, sitter med en klump i halsen og frykter for fremtiden sin?

Jeg, som «bare» er en ungdom, blir omtalt som en person som «ikke har så mye peiling som de øverste», men jeg er også blant fremtiden til Norge. Men her sitter jeg og er svært bekymret for min fremtid. Tiltakene dere mener er riktige for landet, har konsekvenser. Jeg kan umulig være den eneste som mener disse utgjør mer skade enn nytte.

Dere sitter og styrer Norge, uten å kjenne på en eneste konsekvens som mange av oss andre må oppleve. Dere tjener fortsatt like mye penger, om ikke mer, og er fortsatt i arbeid. Er dere klar over hvor mange som nå sitter uten arbeid, og i verste fall uten inntekt?

Nok er NOK!

Etter sommeren er planen å studere, men er det egentlig vits å ta en utdanning nå? Er det vits å ta en utdanning, når dere bare kommer med det ene tiltaket etter det andre, og ødelegger livet til den norske befolkningen? Dere går ikke bare inn i privatlivet vårt, men ødelegger både økonomien til landet og oss.

Er dere klare over hvor mange som sliter psykisk, uten å få den hjelpen de trenger? Mange av de som sliter, gjør det nettopp på grunn av tiltakene, nettopp på grunn av at så mye blir tatt fra dem. Er dette virkelig på grunn av et virus som har en overlevelsesrate på 99.9%? Ser dere selv at tiltakene dere har kokt opp ikke henger sammen med vitenskapen? Smittet betyr IKKE syk!

Jeg har selv jobb, og er en av de som er avhengig av jobb og inntekt – jeg bor tross alt ikke hjemme lenger. De fleste som kjenner meg vet at jeg er imot tiltakene. Hvorfor? Fordi de strider mot statistikkene som blir presentert av fagpersoner, med menneskerettighetene og ikke minst grunnloven. Er dere egentlig klar over hvor mange menneskerettigheter dere har brutt? Er dere klar over at Norge er dømt hele 7 ganger i den europeiske domstolen?

Nå frykter også jeg å miste jobben. Vet dere hva det betyr? Jeg må si opp leiligheten min, og flytte hjem igjen. Men hva med skole? Jeg er ikke en av de som bor rett rundt svingen, eller et par kilometer fra skolen.

En ting jeg verdsetter høyt er min frie vilje. MY BODY MY CHOICE. Jeg frykter jobben min fordi jeg tvinges til å teste meg for COVID-19 for å i det hele tatt få lov til å jobbe igjen. Jeg har selv foreslått 10 dagers karantene, men det ble ikke godtatt av sjefen. Reiser i Norge gir ikke karantene plikt en gang. Er dere klar over at dere har gitt arbeidsgivere muligheten til å misbruke makten sin? Er dere klar over at dere har gitt arbeidsgivere muligheten til å granske privatlivet til de ansatte?

Vær uenig med meg om dere vil – jeg velger å tro grunnen til det er fordi dere selv ikke har opplevd dette enda. Til og med jeg som 18-åring har opplevd så mange sider av konsekvensene fra tiltakene allerede.

I stedet for å gjøre det dere mener er best for landet, kan dere ta dere tid til å snakke med folket og høre hva vi vil?

Jeg går rundt med en klump i halsen i tillegg til bekymringen rundt min fremtid. Dersom jeg ikke gjennomfører tvang testen risikerer jeg miste jobben. Er dette egentlig lov?

Mine kvalifikasjoner legger jeg ikke skjul på. Jeg ser på meg selv som modig, ærlig, hardt arbeidende, med et sterkt indre moralsk kompass, og med evne til kritisk tenkning. Jeg snakker hele fire språk og nå leter jeg etter en ærlig og likesinnet arbeidsgiver. Finnes det noen som trenger en arbeidstaker som meg der ute, til å være med å fortsette å bygge landet vårt?

Nok er NOK!

Forrige artikkelSosial dumping får luft under vingene med EØS
Neste artikkelDet store påskuddet … for dystopi