Kjære styresmakter i Norge – nå har jeg fått nok

5
Fototo: Shutterstock
Kiara Gloria Jula

Av Kiara Gloria Jula.

Jeg er en 18-åring som ikke er kommet lenger enn til vg3, og har allerede fått nok.

Jeg har fått nok av å se maktspillet dere holder på med, som ikke bare går utover mitt liv, men mange andre sitt. Er dere klar over hva som skjer utenfor kulissene deres? Er dere klar over at folket er bekymret, sitter med en klump i halsen og frykter for fremtiden sin?

Jeg, som «bare» er en ungdom, blir omtalt som en person som «ikke har så mye peiling som de øverste», men jeg er også blant fremtiden til Norge. Men her sitter jeg og er svært bekymret for min fremtid. Tiltakene dere mener er riktige for landet, har konsekvenser. Jeg kan umulig være den eneste som mener disse utgjør mer skade enn nytte.

Dere sitter og styrer Norge, uten å kjenne på en eneste konsekvens som mange av oss andre må oppleve. Dere tjener fortsatt like mye penger, om ikke mer, og er fortsatt i arbeid. Er dere klar over hvor mange som nå sitter uten arbeid, og i verste fall uten inntekt?

Nok er NOK!

Etter sommeren er planen å studere, men er det egentlig vits å ta en utdanning nå? Er det vits å ta en utdanning, når dere bare kommer med det ene tiltaket etter det andre, og ødelegger livet til den norske befolkningen? Dere går ikke bare inn i privatlivet vårt, men ødelegger både økonomien til landet og oss.

Er dere klare over hvor mange som sliter psykisk, uten å få den hjelpen de trenger? Mange av de som sliter, gjør det nettopp på grunn av tiltakene, nettopp på grunn av at så mye blir tatt fra dem. Er dette virkelig på grunn av et virus som har en overlevelsesrate på 99.9%? Ser dere selv at tiltakene dere har kokt opp ikke henger sammen med vitenskapen? Smittet betyr IKKE syk!

Jeg har selv jobb, og er en av de som er avhengig av jobb og inntekt – jeg bor tross alt ikke hjemme lenger. De fleste som kjenner meg vet at jeg er imot tiltakene. Hvorfor? Fordi de strider mot statistikkene som blir presentert av fagpersoner, med menneskerettighetene og ikke minst grunnloven. Er dere egentlig klar over hvor mange menneskerettigheter dere har brutt? Er dere klar over at Norge er dømt hele 7 ganger i den europeiske domstolen?

Nå frykter også jeg å miste jobben. Vet dere hva det betyr? Jeg må si opp leiligheten min, og flytte hjem igjen. Men hva med skole? Jeg er ikke en av de som bor rett rundt svingen, eller et par kilometer fra skolen.

En ting jeg verdsetter høyt er min frie vilje. MY BODY MY CHOICE. Jeg frykter jobben min fordi jeg tvinges til å teste meg for COVID-19 for å i det hele tatt få lov til å jobbe igjen. Jeg har selv foreslått 10 dagers karantene, men det ble ikke godtatt av sjefen. Reiser i Norge gir ikke karantene plikt en gang. Er dere klar over at dere har gitt arbeidsgivere muligheten til å misbruke makten sin? Er dere klar over at dere har gitt arbeidsgivere muligheten til å granske privatlivet til de ansatte?

Vær uenig med meg om dere vil – jeg velger å tro grunnen til det er fordi dere selv ikke har opplevd dette enda. Til og med jeg som 18-åring har opplevd så mange sider av konsekvensene fra tiltakene allerede.

I stedet for å gjøre det dere mener er best for landet, kan dere ta dere tid til å snakke med folket og høre hva vi vil?

Jeg går rundt med en klump i halsen i tillegg til bekymringen rundt min fremtid. Dersom jeg ikke gjennomfører tvang testen risikerer jeg miste jobben. Er dette egentlig lov?

Mine kvalifikasjoner legger jeg ikke skjul på. Jeg ser på meg selv som modig, ærlig, hardt arbeidende, med et sterkt indre moralsk kompass, og med evne til kritisk tenkning. Jeg snakker hele fire språk og nå leter jeg etter en ærlig og likesinnet arbeidsgiver. Finnes det noen som trenger en arbeidstaker som meg der ute, til å være med å fortsette å bygge landet vårt?

Nok er NOK!

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Tino Tino says:

  Hei Kiara, takk også for denne artikkelen. Leste gårsdagens artikkel “Skremselspropaganda og frykt for hverandre. Er det et slikt samfunn vi vil ha?“ og var veldig fascinert av motet ditt til å si ting så tydelig. Det er veldig bra å se at også her i Norge begynner folk å stille spørsmål om hele koronahysteriet. Selv kommer jeg fra Øst-Tyskland og har bodd i Norge i mer enn 12 år. Det som skjer for tiden i Tyskland og som nå kommer fra regjeringen i Norge, beveger seg sakte i retning mot diktatur. Folkens, vær årvåken. Vi har ingen pandemi, og ingenting rettferdiggjør disse tiltakene.

  Vielen Dank für deinen Mut, bleib standhaft und lass dich nicht brechen!
  Liebe Grüße,
  Tino

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Da er det på tide å relansere denne boken igjen.

 3. Tusen takk Kiara for enda et kjempebra innlegg! Det gir en viss mengde håp og jeg kunne ikke ha sagt det bedre selv.

  Jeg er møkkalei pampene på stortinget. Nå gjelder det å organisere seg og informere flere selv om det er en utfordrende, gedigen tålmodighetsprøve

 4. Takk for enda et godt innlegg, du er klok for din alder.

  Ikke ta PCR-testen, hvem vet hva det egentlig innebærer. Vanligvis tas slike tester fra halsen, “gap opp og si ‘AAAA’”. Hvorfor skal de nå dypt inn i nesa og skrape på det som anatomiske stedet som kalles “cribriform plate” på engelsk? Hva har de å gjøre der? Bør ikke dette viruset være tilgjengelig overalt i nese og hals, ettersom det er så smittsomt at alle må gå rundt med munnbind og holde avstand?

  Cribriform plate har åpninger inn til hjernen, og masse nerveendinger som støtter smak og luktesans. Og mangel på smak og luktesans er et velkjent coronasymptom, kan det komme av midlertidig skade på disse nervene, etter at helsepersonell har vært inne og gravet? Hvem vet om de har noe på bomullspinnen fra før, som de legger igjen på det eneste stedet der hjernen er delvis ubeskyttet av skallen som er tilgjengelig fra utsiden. Høyst suspekt!
  800px-Cribriform_plate_Close-up_view

  Vi vet i det minste at flere land har innrømmet lagring av prøvematerialet fra alle som lar seg teste. Verdens myndigheter sitter snart med DNAet til hele verdensbefolkningen. Myndigheter som vi nå vet utenfor en hver rimelig tvil at vi ikke kan stole på for fem flate øre.

  Leit med arbeidsgiveren din, men ikke la deg presse til et overgrep.

 5. PCR-testene er overhodet ikke pålitelige til å sette noe diagnose

  De finner bare rester av et gammelt virus som man forlengst har blitt frisk av, likevel registreres det som en “covid-case”, ergo utgjør de falske positive skyhøye tall som brukes av media til å skape frykt

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere