«To menn uten ryggrad»

10
Terje Rød-Larsen vil ikke forklare seg om sitt forhold til den pedofilidømte Jeffrey Epstein. Bakgrunnsfoto: IPI

Forholdet mellom den nå avdøde pedofilidømte Jeffrey Epstein og enkelte topper i Arbeiderpartiet tåler tydeligvis ikke dagens lys. Særlig har Terje Rød-Larsen opptrådt på en meget besynderlig måte og prøvd å unngå å svare på relevante spørsmål om sitt forhold til Epstein. Men heller ikke Thorbjørn Jagland har opptrådt på noen måte som vekker tillit. Til tross for at han hadde mottatt Bill Gates og Epstein i sin praktvilla i Strasbourg klarte han å benekte at han hadde møtt Epstein.

I egenskap av journalist i Dagens Næringsliv har Kjetil B. Alstadheim forsøkt mange ganger å får Rød-Larsen i tale. Det er jo svært viktig hva Rød-Larsen har å fortelle, siden hans stiftelse var den største mottakeren av tilskudd fra Epsteins stiftelse.

Faksimile fra Aftenpostens oppslag. Bløtdyr har ikke ryggrad.

Nå er Alstadheim politisk redaktør i Aftenposten og han fortsetter å prøve å få tak i Rød-Larsen. Han skriver 9. oktober 2020:

Hvorfor tok IPI imot flere millioner kroner fra stiftelsen til den dømte sexovergriperen Jeffrey Epstein? Hva brukte stiftelsen pengene til? Gikk noen av pengene til å kjøpe opp en spesialoppsetning av teaterstykket om Oslo-prosessen om fred mellom Israel og palestinerne? Altså et stykke der Rød-Larsen selv er en av hovedpersonene.

Største mottaker av Epstein-penger

Den største donasjonen Epsteins stiftelse delte ut gikk imidlertid til tenketanken International Peace Institute Inc. som drives av Terje Rød-Larsen, skriver The Daily Beast. Bevilgningen var på 375.000 dollar. Dette gikk fram av ei melding fra «Jeffrey Epstein VI Foundation» i 2012. Rød-Larsen er fortsatt president i IPI.

Aftenpostens Harald Stanghelle skrev på prioritert plass i avisa 23. desember 2019:

Terje Rød-Larsen fremstår som en viktig brikke i hvitvaskingen av sexforbryteren Jeffrey Epstein. Nå er han gått i dekning bak en mur av taushet. 

Etter å ha blitt dømt for pedofili trengte Epstein en

en utvei for å finne veien tilbake til «det gode selskap». Metoden han brukte var penger. Han kjøpte seg et rykte som velgjører og humanist. Han begynte å gi store summer til diverse «aktverdige formål». Og da pengene lå på bordet – eller var overført til konto – glemte mange beleilig den knusende dommen for pedofili. Som Stanghelle skriver: «en av dem som aktivt lot seg bruke i denne hvitvaskingskampanjen var nettopp Terje Rød-Larsen»:

«Allerede i 2010 finnes det spor av de første donasjonene til IPI. Og i 2017 fikk tenketanken hele 375.000 dollar (3,37 millioner kroner) av Epsteins stiftelse Gratitude America LTD. Stiftelsens egen oversikt viser at dette gjør IPI til den største mottageren av Epstein-penger dette året.»

IPI, eller International Peace Institute, er en stiftelse der Terje Rød-Larsen er president. Donasjonen fra Epstein er dokumentert i ei melding fra «Jeffrey Epstein VI Foundation» i 2012.

Rød-Larsen gjør alt han kan for ikke å svare

Alstadheim skriver i Aftenposten:

Dagens Næringsliv skrev om forbindelsen mellom Epstein, Rød- Larsen og IPI i november. Avisen – som jeg jobbet i den gang – hadde forsøkt å få Rød-Larsen i tale. Han svarte aldri.

I stedet la IPI ut en melding kort tid etter at DN hadde publisert saken. Det var ingen beklagelse. Men IPI hadde bestemt seg for å donere en tilsvarende sum som den IPI hadde fått fra Epstein, til tiltak for ofre for menneskehandel og seksuelle overgrep.

Også Riksrevisjonen har prøvd å finne ut av forholdet mellom IPI og Epstein. Den norske staten har jo tross alt bevilget store millionbeløp til IPI og har krav på å få vite mer.

I august fortalte DN at Riksrevisjonen undersøker støtten til IPI. Heller ikke dette har Rød-Larsen villet kommentere. Da DN oppsøkte ham i New York i mai, sa han:
– Kan du være snill å respektere: Jeg snakker ikke med Dagens Næringsliv. Har du forstått det?

Rød-Larsen satser på taushet som strategi. Han vil tie saken ihjel. Da DN oppsøkte ham på gaten i New York i januar, gjemte han seg i en bil. Videoen kan anbefales.

– Thorbjørn Jagland tok imot Jeffrey Epstein og Bill Gates i sin Strasbourg-residens

Thorbjørn Jagland benektet overfor Nobelkomiteens leder å ha møtt Jeffrey Epstein. Men i 2013 var det et møte hjemme hos Jagland, der både Epstein og Bill Gates var til stede. Dette skriver Dagens Næringsliv 2. oktober 2020.

Det var i desember 2019 at Berit Reiss-Andersen, leder for Nobelkomiteen, etter å ha fått spørsmål fra DN spurte komiteens medlemer og også Jagland om de hadde møtt Epstein. Jagland svarte nei. Nå har han altså på CVen sin at han har løyet for Nobelkomiteens leder! (Da han ble konfrontert med det etterpå av Reiss-Andersen sa Jagland at det hadde vært en misforståelse!)

Alstadheim skriver om dette møtet:

For en uke siden fortalte DN at Jagland i 2013 tok imot Jeffrey Epstein sammen med Bill Gates og representanter fra IPI i Jaglands residens i Strasbourg. Jagland var den gang generalsekretær i Europarådet.
I desember i fjor spurte Nobelkomiteens leder, Berit Reiss- Andersen, om noen av komiteens medlemmer hadde hatt kontakt med Epstein.

Bakgrunnen var en henvendelse fra DN. Jagland svarte benektende. Ti måneder senere bekrefter han møtet med Epstein.

Så hvorfor benektet Jagland i desember? Jo, svarer Jagland, fordi han hadde «i tankene DNs gale og absurde konspirasjonsteori om at jeg hadde spist middag med denne personen i Paris i juni».

DN hadde tidligere spurt Jagland om et mulig annet møte mellom ham og Epstein. Og dette spørsmålet hadde gjort Jagland så oppskjørtet at han ikke klarte å svare korrekt senere. Og han prøver å gi DN skylden.

Ynkelig opptreden

Det er åpenbart at det er noe som ikke tåler dagens lys når det gjelder forholdet mellom i det minste enkelte nåværende eller tidligere topper i Arbeiderpartiet og Jeffrey Epstein. Hvis Jagland og Rød-Larsen hadde helt reint mel i posen burde det ikke være vanskelig å si sannheten. Men i stedet juger de og prøver å slippe unna ved å ikke svare. Alstadheim oppsummerer:

Hvordan Epstein opererte, er vesentlig å få frem. Rød-Larsen kan kaste lys over det. Det vil han ikke. Jagland fremstår heller ikke som et fyrtårn for åpenhet og transparens.
De er et trist syn. Og det bør ikke glemmes.

Vi slutter oss til det. Spørsmålene kan også utvides i og med at det tydeligvis har vært Norges favorittmilliardær Bill Gates som har introdusert Epstein både overfor Jagland, men også overfor kronprinsesse Mette Marit, så er det mer her offentligheten trenger å vite. Alstadheim mener at kongehuset har taklet dette på en ryddigere måte i og med at man der både har innrømt at kronprinsessen har hatt flere møter med Epstein og har beklaget det. Å framstå som bedre enn Rød-Larsen, er ingen bragd. Men verken Mette Marit eller kongehuset har villet fortelle hvorfor de i det hele tatt møttes flere ganger, hva som var agendaen, eller hvem som ellers deltok på møtene.

Les: Kronprinsesse Mette-Marits forklaring om kontakten med Epstein holder ikke


KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det er nok fordi dette går inn i selve strukturene av maktfundamentet til dagens norske elite som sømløst har lagt sin skjebne i USAs. Og den er som sagt råtten. Så alt vil rakne. Fra tungtvann og marinefartøy til Israel til Osloavtalen. Via Nobels fredspris til Clintonfond og overføringer til terrorister i Syria. Det er null sjanse for at dette vil få konsekvenser for Rød Larsen og Jagland under nåværende regime.

  https://snl.no/Oslo-kanalen

  jdz6mhrtyzepo60jabo1

  ![3a776f3d8f2b5e3a29e5975f6683afe4ae57cf0c|658x500]

  “Den amerikanske presidenten lander på Gardermoen i «Air Force One» grytidlig mandag 1. november. Den første dagen går med til bilaterale samtaler med statsminister Bondevik og andre norske toppolitikere. Om kvelden deltar Clinton i middagen på Akershus festning. Neste dag er viet de viktige Midtøsten-forhandlingene med den palestinske presidenten, Yasir Arafat, og Israels statsminister, Ehud Barak”.

  9367905_10_34_580_327_medium

  CLINTON

 2. Her har faktisk Alstadheim gjort et pågående journalistisk arbeid av graving som egentlig
  skulle ha vært ledet av “venstresida” men der er man altfor opptatt av å ruste opp Nato-Norge til å beskjeftige seg med sånt. (9 og 12 okt 2020)
  Aftenposten ved Alstadheim beveger seg nå inn i et minefelt av verdenspolitikk - kanskje uten at de selv er klar over det for der er de mest opptatt av at Epstein drev i sexbransjen.
  Heller ikke Pål berører dette at Rød-larsen peace-insititutt naturligvis har vært dypt,dypt involvert i de ferske “fredsavtalene” som israel har gjort med UAE og Bahrain. Selv Pompeo sier at dette er militærallianser rettet mot Iran,men de offisielle i Norge velger å fortolke det som revolusjonær fredsskapning.
  Av en aller annen merkelig grunn er da Harald Stanghelle oppfattet som Aftenpostens ledende Midtøsten-ekspert og skrev en artikkel i Aftenposten 17 sept som faktisk håpefullt så fredsutviklinger i Midtøsten. En skulle tro at han jobbet for Røed-larsen også.
  Som om dette ikke var nok kom glødende zionist Hans Rustad på banen og priste Midtøsten-ekspert Stanghelles dype innsikter og zionistisk peace. (22.sep)
  Faktisk er nå Aftenposten i denne saken på ideologisk- politisk kollisjon med seg selv,men nå slutter jeg for ikke å overskride tegnantallet.

 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Eller at alle vitner til Oslo-avtalen, har blitt stille- på veldig Mossad-aktig vis.

 4. Det spørs hvor dypt han tør grave.
  I dokumentaren om kokken som kom inn i Nord-Koreas innerste kretser og våpenhandel, tror jeg vi finner mye som ikke tåler offentlighetens lys.
  Hvorfor lar Norge f.eks. Rød Larsen holde på uten at hverken han eller Norge tilsynelatende vil oppgi hva han egentlig driver med?
  Hvorfor hadde han så tette bånd med Epstein?
  Hvordan i all verden klarte Epstein å bli så ufattelig rik på å gjøre ikke noe?
  Norge lager våpen. Hvem selger vi til og får vi solgt alt på det legale markedet?
  Hvorfor fortsetter Norge å pøse ut u-hjelp, som har vist gjennom snart 100 år, at ikke virker? Tvert i mot. For alt vi gir gratis til Afrika, er det afrikanere som mister jobben. Likevel fortsetter denne galskapen. Kan det være under dekke av noe helt annet?
  Jeg sier ikke at hverken Norge, Europa eller verden gjør det, men jeg sier at det hadde vært interessant å utforske. Sjekke kjellere i de utallige sykehusene som ngo driver.

  Har du ikke sett dokumentaren jeg henviser til, så vil du ikke forstå hva jeg mener.

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Norge ga 1.2 milliarder til Clintonfondet. Man kan jo begynne å lete her.

  5pw8x8iuwh851

  Rød Larsens kone sitter snart i sikkerhetsrådet.

  http://www.innercitypress.com/ungate1epsteinipinorwayunscicp100520.html

  Error 403: “The server understood the request, but is refusing to authorise it.” får jeg når jeg forsøker å poste en link fra twitter som kobler Gutierrez til pedofili?? Uansett ligger den i artikkelen ovenfor.
  https://twitter.com/innercitypress

 6. “You don’t have to investigate — I confess,” he said in the statement.

  “I gave a second chance, both to Epstein and to Bibi [Netanyahu]. Both are now neck-deep in criminality. I expect both to recuse themselves until the truth is ascertained.”

 7. Avatar for tjatta tjatta says:

  La oss gjøre litt “etterforskning”/privatjournalisme rundt dette. Har en fornemmelse at mange av svarene ligger i Norge. DN var jo aktive en stund, men derfra har det blitt stille. Pedofiligreiene er bare et symptom på en skjult maktstruktur. Litt som sopp/myceller. Dette er sannsynligvis den bløte buken til den fascismen som forsøkes å innføres nå for tiden.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere