Terroraksjonen som ryster Frankrike var vel planlagt

8
Fra minnemarkeringene for Samuel Paty. Skjermdump fra Twitter.

I forbindelse med årsdagen for terroraksjonen mot magasinet Charlie Hebdo hadde læreren Samuel Paty på en skole i Conflans-Sainte-Honorine lagt opp undervisninga slik at han skulle vise elevene en av karikaturene deres. Dette førte til at han ble offer for et grusomt drap der han ble halshugget på åpen gate. Gjerningsmannen er identifisert som den 18 år gamle Abdouallakh Anzorov fra Tsjetsjenia. Han ble skutt og drept av politiet. Men de har etterpå arrestert flere i hans familie og omland.

Le Monde skriver at Anzorov hadde betalt flere hundre euro til elever for å få opplysninger om hvordan han skulle finne Paty.

Emmanuel Macron kaller drapet en «islamistisk terroristisk handling» og sa at drapsmannen hadde «forsøkt å undergrave de verdiene det franske samfunnet bygger på.» Den franske nasjonalforsamling reiste seg for å ære minnet over Samuel Paty. Fra Paris til Marseille, Lille, Montpellier, Agen, Tours og Grenoble har tusenvis av folk vært i gatene for å uttrykke sorg og sinne over drapet på en lærer som beskrives som svært snill og hyggelig av sine elever.

Den muslimske flyktningen Salman Sima fra Iran skriver på Twitter:

Jeg er en muslimsk flyktning. Å halshugge en lærer for å vise karikaturen av profeten Muhammad er en terrorhandling som er et resultat av å smiske med islamistene. Vi kan ikke si, at det ikke har noe å gjøre med islam. Vi trenger å konfrontere aspekter av islam som ikke er kompatible. #JeSuisSamuel

Den aktive islamisten Abdelhakim Sefrioui er en av tolv personer som er arrestert i forbindelse med drapet. Han presenterer seg som medlem av Conseil des imans de France, og det hevdes at han har spilt en aktiv rolle i forkant av drapet.

I en tale 2. oktober 2020 lanserte president Emmanuel Macron en motoffensiv mot islamismens innflytelse i Frankrike skriver New York Times:

«Macron sa at innflytelsen fra islamismen må utryddes fra offentlige institusjoner, selv om han erkjente regjeringens ansvar for å ha latt den spre seg.

Tiltakene inkluderer å sette strenge grenser for hjemmeundervising og øke kontrollen av religiøse skoler, slik at foreninger som ber om offentlige midler, undertegner et «charter» om sekularisme. Selv om disse tiltakene vil gjelde for enhver gruppe, er de ment å motvirke ekstremister i det muslimske samfunnet.

Under tiltakene ville den utbredte praksisen med å bringe utenlandske imamer til arbeid i Frankrike, der de ofte blir beskyldt for å forkynne en utdatert eller ekstrem versjon av islam, bli avsluttet.«

Macron snakket om sekularisme som den sementen som binder Frankrike sammen og sa at han ville bekjempe det han kalte separatisme og ghettoisering. Og han lanserte det han kalte en plan mot «den islamistiske separatismen». I den planen inngår også en kontroll med og stans av den utenlandske finansieringa av islamismen.

Den ekstreme islamismen har mange fellestrekk med fascismen, men det Macron ikke sier noe om er at franske myndigheter har vært svært sentral i å bygge opp denne ekstremismen, både i Syria, der fransk etterretning har samarbeidet direkte med IS, og i Libya, Algerie og Vest-Afrika.


Klikk på bildet og bli en støttespiller du også.
KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

  samuel-paty

  Viktig at minnemarkeringen fortoner seg som en hyllest til det multikulturelle Frankrike. At islamismeproblemet i Europa muligens skyldes politisk styrt masseinnvandring fra MENA unngår Macron og artikkelforfatter å nevne.

 2. Vanskelig å vite om slike hendelser er ekte eller om de er psykologiske operasjoner utført av crisis actors osv. Personlig blir jeg bare mer og mer uinteressert.

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Debunked
  At det finnes noen politisk styrt masseinnvandring har blitt motbevist gang på gang av seriøse kilder, og det er kun rasistiske nettsteder på det ytre høyre som trykker slike falske nyheter og konspirasjonsteorier.

  Bare les her på Wikipedia, tjatta, og så kan lese hvordan du har blitt lurt. :wink:

  Du er forresten Islamofob også.

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Jeg er buddofob. De mener jo at virkeligheten er generert av demoniske krefter i deg selv. Jeg foretrekker å klynge meg til håpet om at msm gir et riktig bilde av den.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Alle opplyste mennesker VET at vi har en fri presse og at når ekspertene er enige, så har de rett. Å hevde at journalister og eksperter har noen annen agenda enn å opplyse oss uvitende, er forøvrig også fake news og konspirasjonsteorier som har blitt motbevist gang på gang.

  no go zones debunked

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  “Nu har det kanskje gått for langt i Sverige?”.

 7. Avatar for runeulv runeulv says:

  Svenskene har vært litt naive, da de ikke visste at rasismen satt så dypt i Medelsvenson at de nektet flyktningene fra vold og undertrykking jobb, skolegang eller gode fritidstilbud, og da blir resultatet slik utenforskap.

  Hva som Sverige da må gjøre er å fordoble innsatsen mot de negative fordommene mot de rasifiserte som hat-nettsteder sprer, og de må også ta inn flere innvandrere og kvotere disse inn i jobb og skole, slik at det ikke blir hvite enklaver igjen, hvor fordommene mot de rasifiserte ikke blir motbevist av levende eksemplerl på at vi egentlig alle er like.

 8. Det er helt korrekt Avatar, når du ser at eliten nå snur 180 grader og fordømmer volden og blåser historien opp så er det en agenda og den er å sette folk opp mot hverandre for å skape kaos så vi snart kan brake sammen og utrydde hverandre,
  Ut av kaos en orden. :wink:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere