God oppslutning om markering mot vindkraft på Haramsøya

0
Fra demonstrasjonen på Eidsvolls plass. Foto: arrangørene

Lørdag 10. oktober ble det gjennomført en markering mot vindkraft. Markeringa fant sted på Eidsvolls plass i Oslo.

Dagen før markeringa kom svaret fra Olje- og Energidepartementet (OED) som hadde fulgt Stortingets pålegg om å gå gjennom alle konsesjoner for å se om det finnes feil eller mangler som kunne medføre ugyldighet. Med bakgrunn i dette pålegget, begjæring fra Nei til vindkraftverk på Haramsøy om omgjøring av konsesjonen og kravet om stans i anleggsarbeidet fra Møre og Romsdal fylkeskommune, kom OED nok en gang frem til at alt har gått riktig for seg. Avgjørelsen kom ikke overraskende ettersom OED har brukt de samme saksbehandlere til å granske sin egen sak. Det er ikke sånn man gjenvinner tillitt. Motstanden bare øker.

Det var 120 personer som trosset regnværet og deltok på markeringa. Avslaget fra OED var tema i appellen til Morten Walloe Tvedt fra Rødt som også er jurist og har vært sentral i arbeidet med begjæringen fra Nei til vindkraft på Haramsøya. Markeringa var svært vellykket.

Les mer om Haramsøya på steigan.no.


KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.