De skadelige virkningene av sosial distansering og bruk av masker

15
Illustrasjon: Shutterstock

I et åpent brev fra 584 belgiske leger og 1747 helsearbeidere tar de blant annet opp de påviste skadelige virkningene av sosial distansering og maskebruk. Hele brevet finnes her.

Konsekvenser av sosial isolasjon på fysisk og mental helse

Sosial isolasjon og økonomisk tap førte til en økning i depresjon, angst, selvmord, vold innen familien og barnemishandling.

Studier har vist at jo mer sosialt og emosjonelt engasjement folk har, desto mer motstandsdyktige er de overfor virus. Det er svært sannsynlig at isolasjon og karantene får fatale konsekvenser.

Isolasjonstiltakene har også ført til fysisk inaktivitet hos mange eldre mennesker på grunn av at de ble tvunget til å holde seg innendørs. Tilstrekkelig trening har imidlertid en positiv effekt på kognitiv funksjon, reduserer depressive klager og angst og forbedrer fysisk helse, energinivå, velvære og generelt livskvalitet.

Frykt, vedvarende stress og ensomhet forårsaket av sosial distansering har en påvist negativ innflytelse på psykologisk og generell helse.

Masker er ineffektive for covid-19 og gir usunne bivirkninger

Bruk av maske er ikke uten bivirkninger. Se her og her. Oksygenmangel (hodepine, kvalme, tretthet, konsentrasjonstap) oppstår ganske raskt, det inntrer en effekt som ligner høydesyke. Hver dag ser vi nå pasienter som klager over hodepine, bihuleproblemer, luftveisproblemer og hyperventilasjon på grunn av bruk av masker. I tillegg fører den akkumulerte CO2 til en giftig forsuring av organismen som påvirker immuniteten vår. Noen eksperter advarer til og med om økt overføring av viruset i tilfelle upassende bruk av masken.

Vår arbeidsmiljølov (Codex 6) viser til et CO2-innhold (ventilasjon på arbeidsplasser) på 900 ppm, maksimalt 1200 ppm under spesielle omstendigheter. Etter å ha brukt en maske i ett minutt overskrides denne toksiske grensen betydelig til verdier som er tre til fire ganger høyere enn disse maksimumsverdiene. Alle som bruker maske er derfor i et ekstremt dårlig ventilert rom.

Upassende bruk av masker uten omfattende medisinsk kardiovaskulær testing anbefales derfor ikke av anerkjente sikkerhetsspesialister for arbeidere.

Sykehus har et sterilt miljø i operasjonsrommene der personalet bruker masker og det er nøyaktig regulering av fuktighet / temperatur med tilstrekkelig overvåket oksygenstrøm for å kompensere for dette, og oppfyller dermed strenge sikkerhetsstandarder.

Les også: Åpent brev fra 476 belgiske leger: Stans koronatiltakene nå!

(Siden brevet ble publisert har over 100 nye leger underskrevet oppropet. Per 1. oktober 2020 er det 584 leger og 1747 helsepersonell, og det kommer daglig på nye underskrifter.

Kommentar:

Solberg-regjeringa og byrådet i Oslo pålegger nå altså innbyggerne å gjøre noe som legevitenskapen vet er helseskadelig. En fersk amerikansk undersøkelse viser at for høy konsentrasjon av karbondioksid (CO2) i innelufta kan gi store utslag lenge før man når grenseverdiene som norske helsemyndigheter opererer med.

I en rapport fra Environmental Health Perspectives (EHP) som lagde for det amerikanske helsedepartementet og publiserte i 2012 trekkes CO2 fram som en ikke ubetydelig faktor når det gjelder dårlig inneklima. I en pressemelding Newswire har sendt ut for Mycoteam tas det til orde for mer forskning for å få bekreftet hva som skjer i hjernen når inneluften er dårlig ventilert. Testen viste henholdsvis moderate til signifikante utslag på 600 og 1000 ppm på seks av ni konsentrasjonstester. Ved 2500 ppm var det store og signifikante utslag.

Les: Du blir dummere av dårlig inneklima

Fordi konsentrasjonen av karbondioksid (CO2) fungerer godt som indikator for dårlig luftkvalitet og behov for friskluft, brukes det som norm for kvalitet på inneluft. De fleste siviliserte land har satt maksimumsverdier til 1000 – 1200 ppm. Les Inneklima.com.

Nå pålegger altså politikere uten helsefaglig kompetanse innbyggerne å gjøre noe som med nødvendighet vil gi dem CO2-nivåer som ville være forbudt etter Arbeidsmiljøloven. Hva sier LO?


Vipps 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Olav Olav says:

  Reiser med buss eller t-bane - hvor påbudet her i Norge gjelder - tar for de fleste fra noen minutter til opp mot en halvtime. Det er stor forskjell på dette og å oppholde seg i dårlig ventilerte rom så godt som hele dagen. Jeg har selv trent med både maske når jeg har løpt under forhold hvor det er mye forurensning og med snorkel når jeg svømmer. For svømmere finnes det to typer, en nyere hvor man puster ut CO2 gjennom en egen mekanisme ved munnen og den eldre typen hvor CO2 blir stående i røret og man hele tiden puster inn mer CO2 enn normalt. Slik kan man oppnå større toleranse for CO2. Men det er helt klart forskjell på å gjøre dette i en 15-20 minutter og vesentlig lengre, som feks en time eller mer. Det siste har jeg også prøvd. Det er ihvertfall min erfaring at man kan bli litt mer trøtt og uopplagt dagen etter, alt ettersom hvor lenge og hardt en har holdt på. Så etter en vinter med mye uvanlig mye forkjølelse OG influensa OG noe annet lignende, så kuttet jeg helt ut det å svømme med den gamle snorkelen i mer enn en 20-30 minutter. Den nye typen er heller ikke lett å holde ut med lenge, men det skyldes selve den mekanismen som skiller luft fra inn- og utpust. Det blir krevende for muskulaturen man bruker når man puster. Å løpe med maske går også greit for min del. Jeg unngår det helst, for ubehagelig er det jo. Men også der er det en egen mekanisme som man blåser ut gjennnom og som sørger for at CO2-nivået ikke bygger seg for mye opp inne i masken. Nå har jeg også forsøkt å reise med maske på T-banen og bussen. Og kan ikke si jeg merker noen form for problem hverken med å puste, kroppslig eller mental tilstand etterpå. Men så har jeg også bedre hjerte- og lungekapasitet enn de aller fleste som er både tjue og tredve år yngre enn meg… Har man på den annen side virkelig dårlig hjerte- og lungekapasitet, som feks KOLS-pasienter som kan ligge på ned mot 30% av “normalen” for sin aldersgruppe, da sier det seg selv at det å puste gjennom en maske i verste fall kan være direkte farlig. Noe lignende kan vel forsåvidt også gjelde en desto større gruppe som befinner seg under et gjennomsnitt som i seg selv ikke er som det burde vært.

 2. Avatar for Enebak Enebak says:

  Å diskutere munnbind og pusteteknikk blir for meg tåkelegging. Det er da ikke pusteteknikk som er problemet?

  Problemet er hva det gjør med mennesker når myndighetene truer befolkningen til å gå med munnbind. Symboleffekten i tiltaket er monumental. Ser du inn på trikken i Oslo, ser du bildet på en befolkning som har latt seg kneble av myndighetene. Du ser også en befolkning som er splittet: Den som ikke går med munnbind blir utstøtt av de som har latt seg bøye og som aksepterer overgrepet.

  Det vi bør diskutere er hvorfor regjeringen tillater seg å bestemme hvor mange du får ha på besøk i ditt eget hjem. Hvorfor knebler myndighetene befolkningen med symboltunge munnbind? Hvorfor begynner folk å diskutere pusteteknikk når myndighetene pålegger restriksjoner som går på tvers av både menneskerettigheter og grunnlov?

  Mandag pressa regjeringen Oslo til å innføre mer overgripende tiltak enn byen selv ville. Tirsdag fulgte nabokommunene på etter “råd” fra myndighetene og innførte sine egne overgripende tiltak. Onsdag fjerna regjeringen nasjonale tiltak og lanserte en ny strategi, der kommunene selv tvinges til å ta ansvaret for overgrepene som innføres.

  Selvfølgelig kommer flere til å bli smittet når folk igjen får drive idrett, feste sammen og møtes opptil 600 i slengen. Regjeringen VIL at smitten skal spre seg. For da kan de tvinge kommunene til å lukke samfunnet bit for bit, uten at regjeringen trenger å stå ansvarlig.

  Dette handler ikke om pusteteknikk. Det handler om hersketeknikk. Dette handler om en regjering som setter folk opp mot hverandre og skaper splid. Splitt og hersk.

  Når befolkningen setter seg ned og diskuterer pusteteknikk, kan jeg ikke si annet enn at de har lyktes.

 3. Avatar for Olav Olav says:

  Jeg har ikke skrevet om “pusteteknikk”. Det jeg skriver om KOLS-pasienter burde dessuten være nok til å forstå at jeg ihvertfall ikke er enig i myndighetenes forbud slik det er formulert. Det burde som et minimum vært gjort unntak for de som er diagnostisert med betydelig redusert hjerte/lungekapasitet, og særlig når det gjelder lengre reiser. Jeg er selvsagt også imot store forsamlinger ifm idrett. Var det opp til meg hadde det ikke vært mye “sirkus” i det hele tatt, hverken her og nå eller generelt.

 4. Morsomt at noen allerede er blitt så dumme av maskebruk at de tror at verden verste psykopatiske massemordere er veldig bekymret for helsen deres.
  Fakta er så klart stikk motsatt, tiltakene er for å gjøre deg syk, ikke å holde deg frisk.

  Militæret i verden bruker tusenvis av milliarder på å forske frem dødelige virus de kan bruke i krig og nå tror noen at en maske til 5 kr kan beskytte dem mot dette de har brukt eventyrlige summer på ? Hvor dum er det mulig å bli ?

  Masker er for å gjøre deg syk og for Mind Control, folk underkaster seg de psykopatiske herskerne med å ta på idiotiske masker som dumme dyr, som hunder som ikke vet bedre.
  rueuyerueye
  djstuaeuareuae
  rtuehsrgwrtwet
  Her er gjengen bak maskepåbudet.
  jfjfgjsj
  dtyrewywtwetwrtwet
  Epsteins pedo venner sier at masker er lurt, så troverdig.
  theyeyeyy

 5. Veldig bra skrevet, det er helt korrekt det du sier, makta vil passe på å holde smitten oppe så de kan forsette sine djevelske NWO tiltak.

  Ifølge Verdens Banken sine egne dokumentar vil de holde på tiltakene ut 2025. Korona Dokumenter fra 2015.
  Når 2025 er over så er også 90% av oss borte.

  https://www.youtube.com/watch?v=VZXIpStOzOQ
 6. Avatar for Enebak Enebak says:

  Det du sier her er vel at smittevern ikke spiller noen rolle, bare du dekker fjeset med et eller annet.

  Maska du presenterer har en motor som suger opptil 180 liter luft pr. minutt inn i maska gjennom et støvfilter og sprer utpusten din urensa ut i omgivelsene i samme farta.

  Hvis du da er smittefarlig, har du i løpet av fem minutter blåst nesten en kubikkmeter infisert luft på folkene rundt deg.

  Men du har i alle fall fått skjult ansiktet ditt på eksklusivt vis og det er uansett det som er hovedpoenget.

 7. Avatar for Anki Anki says:

  Var i en sosial setting i helga, og tok opp bare noen få fakta-opplysninger rundt “k-assosiserte dødsfall”, alder, antall døde pr mnd, pr år osv. osv. 100% av gjengen hadde null peiling. Og det gjelder kun de tallene som er offentlig tilgjengelig et par tastetrykk unna. Å se hele kollektiv-bermen (sorry) vase rundt med muleposer og sløvt blikk = horror on steroids. And getting worse…

 8. Avatar for Enebak Enebak says:

  Nå synes jeg studentene kan gi bæng i korona og leve livene sine som de ønsker med god samvittighet.

  Jeg har ikke hørt en eneste gamling som har klaga over annet enn at isolasjon er drit. Jeg tror ikke at noen av oss som drar på åra har noe som helst i mot at samfunnet vi jobba ræva av oss for å bygge opp blir tatt vare på for dem som kommer etter oss.

  Det er dette som er den største galskapen, sett fra gyngestol min: De raserer velferdssamfunnet vi forsøkte å bygge opp for å “beskytte” oss fra … døden?

  Hvem faen er det som har sagt at pensjonister er redde for å dø? Jeg har ikke hørt en eneste gamling som har klaga.

  Tvert imot. Gjengen som dro på busstur har fått mye pepper, men etter det jeg forstår gir de blanke i både korona og isolasjon.

  Det bør studentene gjøre også. Vi trenger et studentopprør.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

7 flere kommentarer

Deltakere