De skadelige virkningene av sosial distansering og bruk av masker

0
Illustrasjon: Shutterstock

I et åpent brev fra 584 belgiske leger og 1747 helsearbeidere tar de blant annet opp de påviste skadelige virkningene av sosial distansering og maskebruk. Hele brevet finnes her.

Konsekvenser av sosial isolasjon på fysisk og mental helse

Sosial isolasjon og økonomisk tap førte til en økning i depresjon, angst, selvmord, vold innen familien og barnemishandling.

Studier har vist at jo mer sosialt og emosjonelt engasjement folk har, desto mer motstandsdyktige er de overfor virus. Det er svært sannsynlig at isolasjon og karantene får fatale konsekvenser.

Isolasjonstiltakene har også ført til fysisk inaktivitet hos mange eldre mennesker på grunn av at de ble tvunget til å holde seg innendørs. Tilstrekkelig trening har imidlertid en positiv effekt på kognitiv funksjon, reduserer depressive klager og angst og forbedrer fysisk helse, energinivå, velvære og generelt livskvalitet.

Frykt, vedvarende stress og ensomhet forårsaket av sosial distansering har en påvist negativ innflytelse på psykologisk og generell helse.

Masker er ineffektive for covid-19 og gir usunne bivirkninger

Bruk av maske er ikke uten bivirkninger. Se her og her. Oksygenmangel (hodepine, kvalme, tretthet, konsentrasjonstap) oppstår ganske raskt, det inntrer en effekt som ligner høydesyke. Hver dag ser vi nå pasienter som klager over hodepine, bihuleproblemer, luftveisproblemer og hyperventilasjon på grunn av bruk av masker. I tillegg fører den akkumulerte CO2 til en giftig forsuring av organismen som påvirker immuniteten vår. Noen eksperter advarer til og med om økt overføring av viruset i tilfelle upassende bruk av masken.

Vår arbeidsmiljølov (Codex 6) viser til et CO2-innhold (ventilasjon på arbeidsplasser) på 900 ppm, maksimalt 1200 ppm under spesielle omstendigheter. Etter å ha brukt en maske i ett minutt overskrides denne toksiske grensen betydelig til verdier som er tre til fire ganger høyere enn disse maksimumsverdiene. Alle som bruker maske er derfor i et ekstremt dårlig ventilert rom.

Upassende bruk av masker uten omfattende medisinsk kardiovaskulær testing anbefales derfor ikke av anerkjente sikkerhetsspesialister for arbeidere.

Sykehus har et sterilt miljø i operasjonsrommene der personalet bruker masker og det er nøyaktig regulering av fuktighet / temperatur med tilstrekkelig overvåket oksygenstrøm for å kompensere for dette, og oppfyller dermed strenge sikkerhetsstandarder.

Les også: Åpent brev fra 476 belgiske leger: Stans koronatiltakene nå!

(Siden brevet ble publisert har over 100 nye leger underskrevet oppropet. Per 1. oktober 2020 er det 584 leger og 1747 helsepersonell, og det kommer daglig på nye underskrifter.

Kommentar:

Solberg-regjeringa og byrådet i Oslo pålegger nå altså innbyggerne å gjøre noe som legevitenskapen vet er helseskadelig. En fersk amerikansk undersøkelse viser at for høy konsentrasjon av karbondioksid (CO2) i innelufta kan gi store utslag lenge før man når grenseverdiene som norske helsemyndigheter opererer med.

I en rapport fra Environmental Health Perspectives (EHP) som lagde for det amerikanske helsedepartementet og publiserte i 2012 trekkes CO2 fram som en ikke ubetydelig faktor når det gjelder dårlig inneklima. I en pressemelding Newswire har sendt ut for Mycoteam tas det til orde for mer forskning for å få bekreftet hva som skjer i hjernen når inneluften er dårlig ventilert. Testen viste henholdsvis moderate til signifikante utslag på 600 og 1000 ppm på seks av ni konsentrasjonstester. Ved 2500 ppm var det store og signifikante utslag.

Les: Du blir dummere av dårlig inneklima

Fordi konsentrasjonen av karbondioksid (CO2) fungerer godt som indikator for dårlig luftkvalitet og behov for friskluft, brukes det som norm for kvalitet på inneluft. De fleste siviliserte land har satt maksimumsverdier til 1000 – 1200 ppm. Les Inneklima.com.

Nå pålegger altså politikere uten helsefaglig kompetanse innbyggerne å gjøre noe som med nødvendighet vil gi dem CO2-nivåer som ville være forbudt etter Arbeidsmiljøloven. Hva sier LO?


Vipps 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.