Tyrkia bærer ved til bålet i konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan

0
Armensk tank. Foto: Shutterstock

Den militære konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan trappes opp. Søndag 27. september 2020 var det trefninger mellom de to landenes militære styrker ved utbryterenklaven Nagorno-Karabakh.

Kilde: Shutterstock

Armenia hevdet også at to aserbajdsjanske helikoptre ble skutt ned og tre aserbajdsjanske stridsvogner ble rammet av artilleri, skriver magasinet Time, men Aserbajdsjans forsvarsdepartement avviste den påstanden.

Tunge kamper brøt ut om morgenen i regionen som ligger i Aserbajdsjan, men har vært under kontroll av etniske armenske styrker støttet av Armenia siden 1994 etter en separatistkrig. Det var ikke umiddelbart klart hva som utløste kampene, den tyngste siden sammenstøt i juli drepte 16 mennesker fra begge sider.

Myndighetene i Nagorno-Karabakh rapporterte at beskytningen rammet regionens hovedstad Stepanakert og byene Martakert og Martuni. Talsmann for det armenske forsvarsdepartementet Artsrun Hovhannisyan sa også at aserbajdsjansk beskytning rammet mål på armensk territorium nær byen Vardenis.

Her er en video tatt opp av de armenske styrkene. Den skal vise de materielle tapene til de aserbajdsjanske styrkene:

YouTube player

Talsmannen for det armenske forsvarsdepartementet, Artsrun Hovhannisyan, sier at rundt 200 soldater fra nabolandet ble drept og at 30 pansrede kjøretøyer og 20 droner ble ødelagt.

Aserbajdsjan hevder på sin side at de nå er i stsnd til å blokkere fluktrutene til de armenske styrkene.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har ringt sin aserbajdsjanske kollega Ilham Aliyev og forsikret ham om Tyrkias fulle støtte i krigen. Fra armensk side hevdes at at tyrkiske styrker allerede deltar i kampene.

Russland har en gjensidig forsvarspakt med Armenia, og faren for at Russland kan bli trukket inn i krigen med Tyrkia på den andre sida, er absolutt til stede. Fra Moskva kommer det henstillinge til begge partene om å besinne seg.

Aserbajdsjan med store militærmanøvrer før forhandlinger med Armenia

Trefninger mellom erkerivalene Armenia og Aserbajdsjan


Hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelLancetgate – eller korporasjonenes svindel med forskning
Neste artikkelDin mann i retten under Assange-høringen – dag 18