Tolv klansbaserte kriminelle nettverk i Vest-Sverige

15
En restaurant i Malmö som ble rasert av gjengvold. Innfelt statsminister Stefan Löfven. Foto: Shutterstock

SVT Nyheter Väst har fått tilgang til en unik politirapport som har kartlagt tolv ulike klansbaserte kriminelle nettverk i Vest-Sverige (Västra Götaland och Halland). «Vi har visst om dette lenge,» sier Erik Nord, sjef for Stor-Göteborg politiområde. Dagens Nyheter skriver at i hele Sverige finnes det et førtitalls klansbaserte kriminelle nettverk som driver organisert kriminell virksomhet. Men Nord presiserer også at det slett ikke er alle innenfor klanene som er med på den organiserte kriminaliteten.

Det statlige Brottsförebyggande rådet (Brå) skriver at dødelig vold utført av slike kriminelle nettverk har hatt en markant økning etter 2012.

Sveriges statsminister Stefan Löfven har tidligere avvist at det er en forbindelse mellom høy innvandring og kriminalitet i landet. Det gjorde han blant annet i et intervju med SVTs Agenda i november 2019. Nå snur statsministeren, ifølge SVT.

Under partilederdebatten i riksdagen 9. september 2020 ble Löfven spurt om han ikke så sammenhengen mellom stor innvandring og økende kriminalitet. Til det svarte den sosialdemokratiske statsministeren:

«– Med en stor migration där vi inte klarar av integrationen, då följer vi också större risk för de problem som vi ser. Det är glasklart.»

Etter denne uttalelsen ble han spurt av SVTs Aktuellt:

Hur ska man förstå det här, menar du att en stor migration leder till ökad kriminalitet?

– Om man har en migration som innebär i storleksordning att man inte klarar av integrationen då blir det så att vi får sociala spänningar i ett samhälle och det är inte bra, säger Stefan Löfven och fortsätter:

Löfven säger nu också för första gången att de här problemen har funnits i Sverige – och att det var därför migrationspolitiken styrdes om av regeringen.

– Ja, vi har haft det, så det är därför regeringen som jag leder har sett till att ändra migrationspolitiken, säger Stefan Löfven.

Dette har vært et betent politisk spørsmål i Sverige i mange år. Landet har hatt en svært stor innvandring og har ikke klart å integrere alle som har kommet til landet. Derfor har det vært lett for kriminelle nettverk å drive sin rekruttering og bygge seg opp. Samtidig har ikke minst voldskriminaliteten økt kraftig, men hvis man har pekt på dette har man risikert å bli kalt «rasist» og bli slått i hartkorn med Sverigedemokraterna. Dette har ført til at man har jagd velgere over til nettopp SD, som nå med ca. 20 prosent av velgerne bak seg ligger likt med Moderaterna i meningsmålingene (september 2020).

Men det har naturligvis ikke noe med rasisme å gjøre å slå fast at når det kommer massevis av mennesker på kort tid som ikke kommer i jobb og ikke lærer seg verken språk eller kultur, så havner de i et utenforskap som gjør det lett for de kriminelle nettverkene å drive sin rekruttering. Det er jo glasklart, som Löfven nå sier.

Nå har altså sosialdemokratene og statsminister Löfven snudd. Statsministeren sier at det nå vil bli langt færre som får opphold i Sverige, men lover at de som får det skal få mer språkundervisning og samfunnskunnskap. Innvandrerne skal også få en sterkere tilknytning til arbeidsmarkedet.

– Alle får ikke bli, men de som får bli her, skal få beste mulige vei inn i samfunnet og bidra i samfunnet, sier Löfven.

Det har vært en sterk uvilje på politisk hold i Sverige mot å innrømme dette problemet, sjøl om politiet har varslet om det i flere år. Det har vært regnet som «rasisme» bare å snakke om dette, men det er ikke noe progressivt i å benekte fakta. Dessuten rammer denne volden og kriminaliteten både innvandrere og svenske fattigfolk, og det er heller ikke noe progressivt i å ikke sørge for trygge bolig- og oppvekstmiljøer. Kanskje kan statsministerens innrømmelser føre til en mer realistisk debatt i nabolandet.


KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for ABC ABC says:

  «– Med en stor migration där vi inte klarar av integrationen, då följer vi också större risk för de problem som vi ser. Det är glasklart.»

  Helt problemfri har ikke Sveriges masseinvandig varit. Jeg vil nok også påstå at Sveriges representetive demokrati ikke har vart i harmoni med den svenske folkeviljen. Men mange som røster SD eksempelvis er helt sikkert ikke enige i den marknadsliberalistiske siden av SD. Representativt demokrati fullt ut fungerer ikke er konklusjonen her.

  https://www.youtube.com/watch?v=y5W45Va0cPE

  Og Sverige har en dårlig økonomi da landets økonomi er eksport basert. Så hvordan skal man løse de gigantiske utfordringene med immigranter som et eksempel relatert til artikkelen som er framover med en dårlig ekonomi.

  Screenshot_20200910_083102_com.duckduckgo.mobile.android

 2. Immigrasjon til Vesten er intet problem så lenge immigrantene er etnisk opprinnelige fra andre vestlige land, eller fra Sør-Amerika, Asia, som feks Thailand og Philippinene, Øst-Asia eller India. De integreres lett, for de samler seg ikke i parallellsamfunn, de klarer utdannings-løpene til høyere utdanning som vertbefolkningen og erstatter derfor vertbefolkningen i økonomien, og assimileres også, ved at flere gifter seg med vestlige. Dette kan lett observeres.

  Det kan ikke sies om innvandrere fra MENA-land. Helt fra multikulturen ble vedtatt av storkapitalens politikere, har de blitt tillatt å samle seg i parallellsamfunn og dyrke sin egen kultur de tok med seg fra hjemlandet, slik at integrering blir vanskeliggjort til umulig. For mange begynner i grunnskolen uten å kunne vertlandets språk, og dermed forlater for mange skolen som funksjonelle analfabeter. De fleste er derfor i de passive delen av økonomien og ikke i den produktive, som underrapporteres av MSM.

  Hvorfor har ikke da politikerne stoppet masseinnvandringen fra MENA-land for flere tiår siden? Fordi stor-kapitalen som står bak har en plan med den for det meste ikke-integrerbare innvandringen fra MENA-land. Global storkapital vil ha en verden uten landegrenser og nasjonal identitet, og multi-kulturisme er den mest effektive måten å ødelegge en nasjonalstat på.

  Ikke-integrerbar masseinnvandring ødelegger de europeiske velferdsstatene som storkapitalen vil privatisere og raserer arbeidsmarkedet, og den tvinger land til å ta opp massive lån for å finansiere en økning i den passive delen av økonomien som til slutt kollapser. Og IMF og Verdensbanken, den globale storkapitalens instrumenter for en ikke-militær overtakelse av land, kan sette et forgjeldet Europa under administrasjon som de har gjort med mange land i Sør-Amerika, Asia og Afrika.

 3. Avatar for ABC ABC says:

  Et annet problem er jo at også at all invandring nære på i dagens økomiske situasjon tar på finanserne til velferdsstaten. Vi får en teknologisk arbeidsledighet nå og en gigantisk global konkurranse i og med teknologiutvikling. Det finnes ikke jobb til alle. I systemet eller utenfor med ironi. Og fundamentalt, vil et flertall ha invandring i Norge når den eigne befolkningen sliter? Representativ demokrati er ikke alltid representativ.

 4. “Realistisk debatt” vil ikke hjelpe Sverige det aller minste. ved september hadde 60 000 fått uppehållstilstånd i løpet av 2020. Løfvens PRAKSIS og Retorikk er to forskjellige verdner.
  Faktisk er den tilstanden som Terje Tvedt beskriver i boka Det Internasjonale Gjennombruddet mer gyldig for Sverige enn Norge. Academica-politikk- media er faktisk mer bundet til prosjektet om “global governance” (SosialistInternasjonalens Manifest) i Sverige enn i Norge.
  det er tvilsomt om noen “realistisk debatt” kan oppstå i Sverige i det hele tatt. Toget er for lengst gått.

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Nettopp. Og den realistiske debatten foregår i togets spisevogn med gardinene trukket for

 6. Skulle underet skje og Norges folk stemmer ut globalistene på Stortinget, og erstatter de med partier som vil ha en sterk nasjonalstat, som vil at norske landressurser skal eies av folket og velstanden fordeles til landets egen befolkning, vil det bli et spørsmål om hvordan de ikke-integrerbare fra MENA-land kan utsendes til hjemlandet.

  Skal eiendom de har fått eksproprieres, og statborgerskap og pass oppheves? Eller skal de få med seg verdien av eiendom eller et beløp for å etablere seg i hjemlandet eller et annet land? Vil hjemlandene ta i mot dem?

  Hvordan vil det internasjonale samfunn (WEF slått sammen med FN) reagere på at Norge går i mot deres globalisme? Antagelig vil den globale storkapitalen igjennom sitt MSM utrope Norge som nasjonalistisk og fascistisk og innføre strenge økonomiske sanksjoner mot Norge, kanskje fryse (konfiskere) oljefondets investeringer?

  Samtidig må Norge tiltrekke seg integrerbar innvandring, for norske kvinners fødselsrate har lenge vært negativ, snart nede på 1,5. Det kan hende at det blir for store oppgaver for tidlig for en aldrende norsk befolkning. For de som står for skattegrunnlaget går altså tilbake i antall, mens de ikke-integrerbare fra MENA-land øker raskt i antall, og deres barn integreres heller ikke også for tredje generasjons vedkommende dessverre.

  Den globale storkapitalen som står bak masseinnvandringen fra MENA-land til Europa kan lene seg tilbake i stolen, for nå går ødeleggelsen av Norge og Europas nasjonalstater av seg selv. En økonomisk kollaps vil skje før repatriering og utsending kan gjennomføres for Norges og andre europeiske lands del, for demografi bestemmer alt.

 7. Avatar for ABC ABC says:

  Mye pessimisme her med all rett. Men det som uroer meg virkligen er det globale og nasjonale pengersystemet bygget på tillit. Sedelpressen og kick the can er melodien men hvor lenge til… Det kan gå raskt og i og med coronaviruset så er det en rar situasjon. Matematikken er stygg.

 8. Avatar for tjatta tjatta says:

  " Natt til onsdag begynte flyktning- og migrantleiren på den greske øya Lesvos å brenne. Ifølge greske myndigheter var årsaken frustrasjon etter at koronasmittede i leiren skulle isoleres".

  "– På sett og vis kan det se ut som om kommunene i denne sammenhengen har et større hjerte enn det regjeringa har, sier Pedersen.

  Ønsker 37 til Alta

  I Alta er også ordfører Monica Nielsen (Ap) klar til å huse nesten like mange flyktninger som de 50 regjeringen onsdag sa at Norge totalt ville ta imot.
  – Vi har et systemet for mottak av flyktninger vi har bosatt mange i løpet av årene og vi har apparatet på plass. Vi ønsket å ta imot 37 i år, men har bare fått mulighet til å bosette åtte.
  -Partikollega i Vadsø, Wenche Pedersen, håper presset fra mange av landets ordførere skal bevege regjeringen med Høyre i spissen".

  Doktorgradsstudent og frivillig
  Doktorgradsstudent og frivillig

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

7 flere kommentarer

Deltakere