Sahra Wagenknecht: Hvorfor kan ikke vi kjøpe russisk gass når USA setter rekord i å kjøpe russisk olje?

5
Sarah Wagenknecht. Foto: Shutterstock

Den tidligere parlamentariske gruppelederen for die Linke i i den tyske forbundsdagen, Sahra Wagenknecht, skrev på Twitter: “Hvorfor skal EU ikke få kjøpe gass fra #Russland mens USA importerer en rekordmengde olje fra Russland? BuReg må ikke falle for # Trumps hykleri. Skifergass fra USA er et dyrt og miljøskadelig alternativ! «

Og Wagenknecht har helt rett. Eksporten av oljeprodukter fra Russland til USA har nådd rekordnivåer samtidig som USA presser Tyskland og EU for å få dem til å stoppe Nord Stream 2-prosjektet. I første halvår 2020 eksporterte Russland over 9 millioner tonn oljeprodukter til USA. Det er den største mengden de har eksportert til USA siden 2004.

I Tyskland brukes også det såkalte giftattentatet mot Aleksej Navalnyj til siste dråpe novitsjok for å få landet til å stanse gassrørledningen.

– Aleksej Navalnyj ble utsatt for et drapsforsøk og målet var å få ham til å tie, sier forbundskansler Angela Merkel. Dette skriver NRK.

Norge og Nato fordømmer

Norske myndigheter har fordømt angrepet på Navalnyj på det sterkeste. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier at Norge har full tillit til tyske myndigheters etterforskning og vurderinger i denne saken.

– Russiske myndigheter har nå et tungt ansvar for å gjennomføre en troverdig og grundig etterforskning av nervegiftangrepet, sier hun.

Dette er svært pussig. Utenriksminister Søreide, generalsekretær Stoltenberg og forbundskansler Merkel ha oss til å tro at russiske myndigheter ville drepe Navalnyj med en nervegift av «militær grad» (Stoltenberg), men når de ikke klarte det, så sendte de ham like godt til Berlin slik at tyske militærlaboratorier kunne konstatere hva den skumle Putin hadde holdt på med?

Sirkus Novitsjok i gang igjen

Kontrasten til Khashoggi-saka er slående. Der hadde man en situasjon der toppledelsen i Saudi-Arabia sendte et likvideringsteam til Istanbul for å drepe og partere Jamal Khashoggi, som fungerte som journalist for blant annet Washington Post. Et bestialsk drap det ikke hersker noen tvil om. Men det førte aldri til noen boikott av eller noen sanksjoner mot Saudi-Arabia.

Dette kommer antakelig av at man i USA som i Europa mener at dobbeltmoral er minst dobbelt så bra som vanlig moral.


Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Slangen Slangen says:

  Norge har ingen utenriksminister. Søreide er Erna sin underdanige sekretær.
  Merkel er truleg korrupt, slik som Stoltenberg.
  Min sympati med det tyske folk har blitt stor etter studier av sann krigshistorie.

 2. Når USA nekter Tyskland å kjøpe gass fra Russland mens USA kjøper olje fra Russland som aldri før, er det en maktdemonstrasjon og en ydmykelse av Tyskland. USA har okkupert Tyskland siden 1945, og opptrer som en formynder som setter grenser for Tyskland men ikke for seg selv. Gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør.

  Merkel gikk så raskt og hardt ut mot Russland etter forgiftningen uten et fnugg av bevis, at det kan spekuleres om at hun hadde tenkt å ofre Nord Stream 2 allikevel hvis USA satte foten ned. USA vil ikke ha normaliserte forbindelser mellom Tyskland og Russland, det vil styrke Russlands økonomi, og gjøre der vanskeligere å styrte Putin, og dermed blir det vanskeligere for globalistene å ta Russland.

 3. Avatar for Mari Mari says:

  Det som hadde vært interessant å vite er hva de har på henne som gjør at hun kaster sitt eget land foran svin, slik hun gjør. Håper da inderlig at Tyskerne endelig bestemmer seg for å kaste henne ut av politikken en gang for alle.
  Samme bør Norge gjøre med Solberg, som heller ikke har tanke for egen befolkning.

 4. Dette kan ikke stemme. Den amerikanske presidenten er jo valgt med hjelp av russiske nett-troll, hvordan kan han da handle mot dem? Skulle nesten tro at han handlet på vegne av sitt eget lands interested.

 5. Avatar for thormothr thormothr says:

  …hva handler artikkelen om?

  image

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere