Sahra Wagenknecht: Hvorfor kan ikke vi kjøpe russisk gass når USA setter rekord i å kjøpe russisk olje?

0
Sarah Wagenknecht. Foto: Shutterstock

Den tidligere parlamentariske gruppelederen for die Linke i i den tyske forbundsdagen, Sahra Wagenknecht, skrev på Twitter: “Hvorfor skal EU ikke få kjøpe gass fra #Russland mens USA importerer en rekordmengde olje fra Russland? BuReg må ikke falle for # Trumps hykleri. Skifergass fra USA er et dyrt og miljøskadelig alternativ! «

Og Wagenknecht har helt rett. Eksporten av oljeprodukter fra Russland til USA har nådd rekordnivåer samtidig som USA presser Tyskland og EU for å få dem til å stoppe Nord Stream 2-prosjektet. I første halvår 2020 eksporterte Russland over 9 millioner tonn oljeprodukter til USA. Det er den største mengden de har eksportert til USA siden 2004.

I Tyskland brukes også det såkalte giftattentatet mot Aleksej Navalnyj til siste dråpe novitsjok for å få landet til å stanse gassrørledningen.

– Aleksej Navalnyj ble utsatt for et drapsforsøk og målet var å få ham til å tie, sier forbundskansler Angela Merkel. Dette skriver NRK.

Norge og Nato fordømmer

Norske myndigheter har fordømt angrepet på Navalnyj på det sterkeste. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier at Norge har full tillit til tyske myndigheters etterforskning og vurderinger i denne saken.

– Russiske myndigheter har nå et tungt ansvar for å gjennomføre en troverdig og grundig etterforskning av nervegiftangrepet, sier hun.

Dette er svært pussig. Utenriksminister Søreide, generalsekretær Stoltenberg og forbundskansler Merkel ha oss til å tro at russiske myndigheter ville drepe Navalnyj med en nervegift av «militær grad» (Stoltenberg), men når de ikke klarte det, så sendte de ham like godt til Berlin slik at tyske militærlaboratorier kunne konstatere hva den skumle Putin hadde holdt på med?

Sirkus Novitsjok i gang igjen

Kontrasten til Khashoggi-saka er slående. Der hadde man en situasjon der toppledelsen i Saudi-Arabia sendte et likvideringsteam til Istanbul for å drepe og partere Jamal Khashoggi, som fungerte som journalist for blant annet Washington Post. Et bestialsk drap det ikke hersker noen tvil om. Men det førte aldri til noen boikott av eller noen sanksjoner mot Saudi-Arabia.

Dette kommer antakelig av at man i USA som i Europa mener at dobbeltmoral er minst dobbelt så bra som vanlig moral.


Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkel– Emiratene er nå under Israels kontroll
Neste artikkelKrever svar om FBI-ansattes sletting av telefoninnhold