Krever svar om FBI-ansattes sletting av telefoninnhold

0

Flere FBI-medarbeidere i teamet til Robert Mueller – spesialetterforskeren som var satt til å etterforske en påstått sammensvergelse mellom russiske myndigheter og Trumps presidentkampanje – har slettet innholdet på mobiltelefonene sine. Dette kommer fram i dokumenter som er offentliggjort av det amerikanske justisdepartementet.

Ifølge Politico skal det dreie seg om minst 15 telefoner. Dette er telefoner som er føderal eiendom, hvilket også omfatter innholdet.

Den republikanske senatoren Ron Johnson sier at de nye opplysningene er urovekkende og skaper bekymringer rundt loggføring og åpenhet i FBI. Han har skrevet et brev til justisdepartementets sjefsinspektør Michael Horowitz og bedt om en undersøkelse av omstendighetene rundt slettingen. Hans partifelle senator Chuck Grassley har også henvendt seg til myndighetene og bedt om mer informasjon.

Uflaks og tilfeldigheter

FBI-medarbeiderne sier at slettingen skyldes forskjellige typer uhell. Flere sier at slettingen skjedde fordi de skrev feil passord for mange ganger, mens en av medarbeiderne sa at telefonen rett og slett slettet alt innhold på egenhånd.

Offentliggjøringen skjedde fordi en konservativ aktivistgruppe kalt Judicial Watch saksøkte justisdepartementet med henvisning til den såkalte Freedom of Information Act (FOIA).

Slettingen betyr at det er vanskeligere for justisdepartementets etterforsker John Durham å ettergå om arbeidet Mueller-teamet gjorde var i tråd med lover og retningslinjer.

Durhams etterforskning av Trump-Russland-etterforskningen har så langt ført til én tiltale. Den tiltalte er en tidligere FBI-advokat ved navn Kevin Clinesmith, som skal ha begått dokumentfalsk i forbindelse med en søknad om å overvåke Trump-medarbeider Carter Page.

Forrige artikkelSahra Wagenknecht: Hvorfor kan ikke vi kjøpe russisk gass når USA setter rekord i å kjøpe russisk olje?
Neste artikkelDin mann på galleriet – dag 8