– Emiratene er nå under Israels kontroll

8
Illustrasjon: Shutterstock

Fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emiratene som ble kunngjort 13. august 2020, er ingen fredsavtale, det er en kunngjøring av Israels kontroll over Emiratene.

Dette skriver Khalil al-Anani i Middle East Eye. Al-Anani er forsker ved Arab Centre for Research and Policy Studies i Washington DC og assisterende professor ved Doha Institute for Graduate Studies.

Han mener at det er absurd å kalle dette for en «fredsavtale», siden det ikke har vært noen krig mellom de to landene. Det er tvert om en avtale mellom en herre og hans slave, skriver al-Anani.

De forente arabiske emirater oppnår noen resultater gjennom avtalen, som å kjøpe amerikanske F-35-jagerfly og sikre Israels lobbystøtte i Washington for å bidra til å skjule forbrytelsene deres i Jemen, Libya, Egypt og andre steder, gir den først og fremst Israel enestående gevinster.

Israel vil bruke avtalen med Emiratene for å oppnå flere politiske, strategiske og økonomiske mål, som de ellers aldri kunne ha drømt om. Alliansen representerer et psykologisk og politisk gjennombrudd i den mange tiår gamle muren som har bestått i den formelle arabiske boikotten av Israel.

Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu og Donald Trumps rådgiver, Jared Kushner, prøver dermed å utnytte avtalen til å presse andre arabiske land til å normalisere forholdet til Israel, inkludert Saudi-Arabia, Bahrain, Oman, Sudan og Marokko. Spesielt etter Kushners besøk i Manama har det vært mye spekulasjoner om Bahrain.

Siden dette ble skrevet har Bahrain ganske riktig offentliggjort en plan om å normalisere forholdet til Israel.

Israel vil bruke sine forbindelser med Abu Dhabi for å utvide sin innflytelse og sitt hegemoni i hele regionen, skriver al-Anani.

Avtalen gjør Gulfen til en israelsk innflytelsessfære, spesielt hvis Oman, Bahrain og Saudi-Arabia følger i Emiratenes fotspor. I lys av Israels militære og etterretningsoverlegenhet vil alle Gulf-landene være under israelsk hegemoni.

Avtalen mellom Israel og Emiratene gjør det også mulig for Israel å opptre helt åpent som investor og maktfaktor i Emiratene, etter at de lange har vært til stede i det skjulte. Den vil også åpne veien for at Emiratenes gigantiske investeringsfond Mubadala med en kapital på 230 milliarder dollar kan begynne å investere helt åpent i Israel høyteknologiske industri. Det forventes også at Abu Dhabis investeringsfond med en kapital på 700 milliarder dollar vil gjøre det samme.

Etterretning og Big Brother

Avtalen gjør det også mulig for Israel å utvide sitt avanserte og drakoniske etterretningssystem til også å omfatte Emiratene, og deretter også andre arabiske land, skriver Belen Fernandez, som er assisterende redaktør i Jakobin i artikkelen Israel-UAE deal: The two-(police)-state solution.

Israel har brukt sitt avanserte personovervåkingssystem til å forfølge palestinere i lang tid. Til dette har de blant annet fått hjelp av Microsoft. Abu Dhabi kunngjorde i 2016 at de ville ta i bruk Israels overvåkingssystem Falcon Eye. Emiratene skal angivelig ha den største tettheten av overvåkingskameraer i verden.

Koronaviruset har gitt Israel et nytt påskudd til å ytterligere skjerpe overvåkingssystemene, skriver Fernandez. Shin Bet som er Israel interne etterretningsbyrå, har lansert en serie tiltak og teknologier for å jakte på personer som er mistenkt for å være bærere av koronaviruset.

Dette bringer oss tilbake til Emiratene:

I juli rapporterte for eksempel Associated Press at Group 42, som er et Emiratenebasert kunstig intelligens- og sky-databehandlingsfirma som deltok i koronavirusvaksineforsøk, hadde koblet seg til israelske selskaper i sammenheng med kampen mot pandemien. Tilfeldigvis brukte Peng Xiao, konsernsjef i Group 42, «i årevis Pegasus, DarkMatter ‘big data’ programvare» som ble utviklet av den israelske NSO Group og er brukt til å overvåke blant annet menneskerettsaktivisten Ahmed Mansoor.

Group 42 inngikk i juli 2020 en avtale med israels militærindustri om å samarbeide om personovervåking. Her vil de bruke blant annet det hemmelighetsfulle DarkMatter, som er basert i Emiratene og Pegasus, som altså er Israel-basert, og som ble brukt av Saudi-Arabia til å overvåke Jamal Khashoggi før deres agenter myrdet ham i Istanbul.

Når Israel og Emiratene forener krefter, så er det to politistater som går sammen, der den ene definitivt dominerer den andre. Den israelske avisa Haaretz skrev på lederplass i april 2020 at Israel er på vei til å bli en Shin Bet-stat. Det har de vel vært lenge, men det er tatt noen kraftige steg framover i retning av total overvåking dette året.

Israels nye hegemoni over araberstatene kom også sterkt til syne da palestinerne prøvde å få til en fordømmelse av avtalen mellom Israel og Emiratene i Den arabiske liga. De mislyktes.


KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  De har blitt kontrollert av dollaren, fra begynnelsen på sytti-tallet, og dollaren har vært i hendene på sionister.
  De er heller ikke alene - Kosovo inngår avtale, så snart Serbia har anerkjent dem.
  Legg merke til reaksjonen fra Serbias president, når Trump annonserer de sentrale punktene i avtalen.
  Det kan virke som ambassade-flytting er det viktigste.

  https://www.youtube.com/watch?v=d03oxg4STLY

  Bibi har også besøkt Marokko og Sudan. Numerologien krever minst sju.

  Men det ser ikke ut til å hjelpe stort for de som alt er i forbund:

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Kan en drone ta selvmord?

 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Hvis de er designet for engangs-bruk så kan de vel kalles det?

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Clas Ohlson. Leverandør av selvmordsprodukter

 5. I det offentlige Norges media er det nærmest ufattelig mye ønsketenkning ute og går når det gjelder alle “fredsavtalene” som Israel gjør med arabiske stater.Mest ekstreme i så henseende er miljøet rundt document og resett med Tybring-Gjedde som euforisk talsmann: Trump fortjener Nobels Fredspris for hva han har fått istand.
  Hva forestår? De statene som nå omdannes til israelske klientstater,Emiratene og Bahrain,etc vil bli polariserte og terroristisk vold vil bli trappet opp av miljøer som hater denne utviklingen.
  Av en eller annen merkelig grunn har man sluttet å skrive om det globale Jihad i Norge. Et hederlig unntak var Helge Rønning i Klassekampen som skrev av Jihad også hadde fått fotfeste i Mozambik. Mali-Sahel sonen er preget av Nato-Jihad krigene.
  Vi husker at Erling Folkvord gjorde de utroligste tankeøvelser for å prise hvor taktisk klokt det var av Kurderne å alliere seg med USA,opptre som EU og Natos bakkestyrker i regionen.
  Allerede nå kan vi se at dette taktiske genigrepet får drastiske konsekvenser. I Kurderspørsmålet har Tyrkia og Iran gått sammen og angriper Kurdistan fra hver sin vinkel.Det fryktes blant Kurderne at Tyrkia vil erobre Erbil som er hovedstaden.
  Men den sentrale svakhet ved offisiell tenkning - som egentlig er normal ønsketenkning – er at det alternative Arabia skrives ut av bildet. Og især det faktum at det globale Jihad bygger seg opp som en faktor i verdenspolitikk. Det er det ingen som liker,derfor er det upassende å si det. Ja,selv i Malmø og Gøteborg er dette upassende tale.

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  ISIS har lovt å ikke angripe israelske interesser og har bedt om unnskyldning når det har skjedd.
  Når Israel og Saudi Arabia formelt anerkjenner sin allianse er den saken ute av verden.Det handler tross alt om å få hasen på Hizbollah, houthiene og Assad. Les Iran.
  Her en filosof som mener det er bedre i Libya nå enn før og mener ISIS ikke ville ha eksistert om vesten hadde gjort med Assad som de gjorde med Gadaffi

  https://www.youtube.com/watch?v=0M48_xWT-CM
 7. Er dette en fredsavtale, der formålet er krig?

  Felles fiender har historiskt sett ført til vennskap, men aldri av langvarig karakter.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere