Nå lukkes vinduet

11
Skjermdump fra nettsidene til Facebook

Facebook med nye direktiver.

Facebook har nå publisert nye retningslinjer som varsler en massiv renskning av dette sosiale mediet. Vi har varslet det lenge at noe slikt ville komme. Facebooks suksess har gjort det mulig for vanlige mennesker å ikke bare dele kattebilder og matoppskrifter, men også å organisere seg til motstand mot våre herskere. Det har skapt problemer for dem, og nå kommer utrenskningene. Det hele blir naturligvis presentert som tiltak for å «bekjempe hatprat», hva ellers? Vi refererer et utdrag av Facebooks egne ord – de taler for seg sjøl:

Våre nyeste tiltak for å bevare Facebook-grupper trygge

Av Tom Alison, VP of Engineering

Folk vender seg til Facebook-grupper for å få kontakt med andre som deler deres interesser, men selv om de bestemmer seg for å gjøre en gruppe privat, må de spille etter de samme reglene som alle andre. Våre fellesskapsstandarder gjelder offentlige og private grupper, og våre proaktive gjenkjenningsverktøy fungerer på tvers av begge. Det betyr at selv om noen ikke rapporterer et problem til oss, kan vår kunstige intelligens (AI) oppdage potensielt krenkende innhold, og vi kan fjerne det. I dag deler vi en oppdatering om vårt pågående arbeid for å holde grupper trygge, inkludert en rekke endringer for å redusere skadelig innhold og feilinformasjon.

I løpet av det siste året fjernet vi omtrent 1,5 millioner stykker innhold i grupper for å bryte retningslinjene våre for organisert hat, hvorav vi fant 91% proaktivt. Vi fjernet også rundt 12 millioner innlegg i grupper for å bryte retningslinjene våre for hatytringer, hvorav 87% vi fant proaktivt.

Det er det vi gjør for innlegg i grupper. Når det gjelder grupper selv, vil vi fjerne en hel gruppe hvis den gjentatte ganger bryter reglene våre eller hvis den ble satt opp med den hensikt å bryte våre standarder. I løpet av det siste året fjernet vi mer enn 1 million grupper for å bryte disse retningslinjene.

Stopper mennesker som bryter reglene våre

Vi tar ytterligere skritt for å forhindre at folk som gjentatte ganger bryter med våre fellesskapsstandarder, kan opprette nye grupper. Vår gjeldende tilbakevendingspolitikk stopper administratorene til en gruppe fra å opprette en annen gruppe som ligner på den vi fjernet. Fremover vil ikke administratorer og moderatorer av grupper som blir fjernet på grunn av brudd på retningslinjene, være i stand til å opprette noen nye grupper i en periode.

For medlemmer som har brutt noen som helst av våre fellesskapsstandarder i en gruppe, vil deres innlegg i gruppen nå kreve godkjenning de neste 30 dagene. Dette forhindrer at innlegget deres blir sett av andre til en administrator eller moderator godkjenner det. Hvis administratorer eller moderatorer gjentatte ganger godkjenner innlegg som bryter med fellesskapsstandardene våre, fjerner vi gruppen.

Kommentar: Vinduet lukkes

Det første som slår en er at dette tiltaket kommer rett før valget i USA og at hensikten er å styre de sosiale mediene i den brutale politiske kampen som foregår der. Men for det andre er det en del av en trend. Man begynte med å fjerne innhold som det var liten motstand mot å fjerne. Slik retningslinjene blir fra nå kan hva som helst fjernes, umiddelbart og uten ankemulighet.

Dette bør brukerne av Facebook merke seg. Det er vi som er Facebooks verdi. Selskapet er blitt et av verdens mest verdifulle selskaper på grunn av det innholdet vi legger inn. Vil ikke Facebook ha sine brukere, får brukerne finne andre løsninger.

I steigan.no vil vi svare med å styrke og utvikle den plattformen vi sjøl har utviklet, og vi inviterer til en dugnad (som det nå heter over alt, men vi kan ikke la dem stjele det ordet) om å gjøre nettavisa sterkere, bedre og enda mer innholdsrik.


Les om Facebook på steigan.no her.

Klikk på bildet og bli en støttespiller du også.
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Det er jo den såkalte “venstresida” som er i spissen for avskaffelse av tradisjonell norsk ytringsfrihet som er nedfelt i Eidsvold-grunnloven. Her kjørte man en kampanje mot at Human Rights Service (Karlsen/Storhaug) i det hele tatt fikk noen småpenger og agiterte for at bloggen skulle fjernes.
  Når det dukker opp strømninger i tiden som “venstresida” ikke liker, jobber den konsekvent for å fra ta dem rommet for ytringsfrihet.
  Det er vanskelig å se av “venstresida” har noen annen politikk i dette spørsmålet enn hve EU nå har. Å ha ukorrekte synspunkter skal bli straffbart. Lover om dette vil komme i februar 2021. Høyst sannsynlig det samme som “venstresida” sier.

 2. Da jeg hadde skrevet dette,fant jeg via svenske europaportalen at EU allerede 18.9 hadde sendt ut et en “EU anti-racism Action Plan” på 27 sider i et ulidelig byråkratisk språk med utallige fotnoter.
  Den 21 mars 2021 skal det holdes International day for the Elimination of racial Discrimination. Og den er ment å celebreres hvert år. Dokumentet ramser opp alle de overvåkningsorgan som finansieres for å fordrive rasisme såsom European Solidarity Corps stiftet 2018 og impliserer 14 500 aktivister.
  Det aller siste som Horst Seehofer brakte på bane - han er talsmann for den harde linja med straff for “rasisme” - er at det er nedsatt en Komite (Gremium) på 12 personer som skal organisere “kampf gegen Muslimfeindlichkeit”.
  Som kjent var det slik at Rødt gjennom flere år “lærte mye” av sitt søsterparti Syriza som intenst jobbet for globalisering av hellas samt utsalg av flyplasser,militærbaser og olje/gass til Israel.
  I nesten alle politiske uttalelser som kommer fra den norske “venstresida” idag virker det som om det har funnet seg et nytt fyrtårn å kopiere: EUs Ursula von der Leyen.
  Da det forleden i Klassekampen var snakk om politiske lærdommer fra Sverige og Danmark,ble Vänsterpartiet og Enhedslisten trukket fram som referanser til Rødts politikk. Begge er nå EU-partier.

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Ursula er høyadelig og høyt hevet over oss som jobber for livets opphold.

 4. Runeulv: Jeg sjekka lenken din og litt om Ursula von der Leyen. Det er visst to ulike og ikke-beslektede von der Leyen slekter i Tyskland. Den du lenker til er den mest “høyadelige” mens den andre slo seg opp som silkehandlere og vevere på 1700-tallet og etter hvert ble adeliggjorte de også.

  Ursula er gift med Heiko von der Leyen, og han tilhører silkehandlerslekta, ikke “House of Leyen”.

 5. Avatar for Mari Mari says:

  Takk skal du ha. Mente å se på det selv men er forkjøla og med hjerne som føles som den er laget av ull utsatte jeg det. Takk for å ha spart meg tia.

 6. Avatar for Mari Mari says:

  Kun dersom du tilhører eliten eller ikke skjønner spillet de spiller mot oss. De av oss som har gjennomskuet spillet vet bedre og håper på at resten våkner opp til faktumet så vi endelig kan gjøre ekte motstand.
  Det var et maleri jeg så en gang som fikk meg til å fnyse. Det var av en kar som satt ved et kjøkkenbord med en omveldt flaske og et tomt glass stående på bordet. Tanken jeg hadde var: hva er så interessant med å male en fyllik. Svaret fikk jeg da jeg ubevisst stilte spørsmålet høylytt istedenfor i tanke for kunsteren sto ved siden av meg. Hun sa: mannen er ikke fyllik men en far som mistet sin datter.
  Det finnes detaljer i alt men det er alltid helheten som må ses på i tillegg til detaljene.

 7. Avatar for runeulv runeulv says:

  Jeg tror ikke at mennesker kan la være å tenke i “oss og dem”, da det ikke skal så mange til av oss som gjør ofre av dem, for at det blir rasjonelt for flertallet å bare stole på egen gruppe…

 8. Avatar for Mari Mari says:

  Og hvilken gruppe er det? Menn vs kvinner? Familier vs single? Arbeiderklassen vs rike?
  Du tror at alt ille som skjer kun skjer her?
  Jeg er fra Norge og ser problemene i Norge, jeg ser dem i hele skandinavia og jeg ser dem her jeg bor i Nederland og hele EU. Min mann er fra Sør Afrika og ser problemet der men også på hele det Afrikanske kontinent. Vi har familie og venner i USA og Kanada, han har familie i Australia og vi ser problemene der. Det er nøyaktig de samme problemer uansett hvor i verden. Det er nesten så man skulle tro at det var noe globalt. Mon tro hvorfor? Mon tro hvorfor jeg da sier at det er et globalt problem for hele menneskeheten hvor eliten spiller menneskeheten opp mot hverandre. Så hvilken gruppe er det du er i som du teller deg selv ut av?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere