Derfor vil Joe Biden tape presidentvalget

0
Cardi B. i samtale med Joe Biden. Skjermdump fra video.

Av George Chabert, Trondheim.

Ifølge  George Orwell er det «vanlig anstendighet» som utgjør den essensielle moralske infrastrukturen i ethvert rettferdig samfunn. Folk som befinner seg nederst på den sosiale rangstigen, er anstendighetens viktigste kilde, rett og slett fordi deres liv er avhengig av solidaritet og samhold. Småfolks «vanlige anstendighet» har dermed bidratt til å nøytralisere de verste utslag av kapitalismen.

Venstresiden har siden 1960-årene fjernet seg stadig mer fra dem de var ment å representere. Sakte men sikkert er venstresiden blitt den mest effektive forkjemper for en kunstig verden der absolutt alt kjøpes, selges, konsumeres eller kasseres, fra mobiltelefoner til barn. Avskåret fra folket avskriver den politiske progressivismen nå på begge sider av Atlanterhavet enhver tanke om vanlig anstendighet. I Frankrike er det nå – takket være et forslag fremmet av sosialistpartiet –  mulig «i psykososiale nødstilfeller» å drepe et ni måneders gammelt barn noen timer før fødselen. Som filosofen Michel Onfray sa, «Hvis det er dette som er progressivisme, vil jeg gjerne være regressiv.» I republikanernes nominasjonsmøte sa nonnen og kirugen Deirde Byrne det slik: «President Trump vil kjempe mot Biden-Harris, som er det mest livsfiendtlige president-teamet noensinne; de støtter til og med senabort og barnedrap.»

Det var ikke i Demokratenes nominasjonsmøte at man fikk se og høre representanter for de som må arbeide hardt. Nei, det var det Republikanske partiets nominasjonsmøte som ga en talestol til skogsarbeideren, bonden, fiskeren og de små entreprenører. Demokratenes strategi er utelukkende å samle stemmer fra minoritetene og å karakterisere som rasister alle som ikke stemmer på partiet. Selveste Joe Biden fant tid til en videosamtale med den plastifiserte rapperen og stripteaseartisten Cardi B, som beskriver seg selv, ganske nøkternt, som «en sertifisert abnormitet, syv dager i uken». I demokratenes nominasjonsmøte kunne folk oppleve en viss J. Mai, en selverklært «svartvietnamesisk transperson, ikke-binær kjønnstrancendent havfrue dronning-konge» som argumenterte for en verden uten politi og fengsler, som «inkluderer en abolisjonistisk fremtid», hva nå det skal bety.

Hva har dette med vanlige amerikaneres livskår å gjøre? Det er langt fra opplagt at de etniske minoritetene i USA føler seg godt representert av oppblåsbare striptease dukker og dronning-konge havfruer. Volden som har veltet over mange byer i USA, er heller ikke det mest tiltrekkende politisk manifest, uansett hvor høyt man skriker rasistiske slagord mot europeisk-ættede amerikanere. Som vi vil se i november, er dette flertallet av misnøye i mindretall i USA.

Kilder:

https://genius.com/Cardi-b-wap-lyrics

https://www.marianne.net/politique/interruption-medicale-de-grossesse-cette-detresse-psycho-sociale-que-la-loi-ne-definit-pas

https://www.catholicnewsagency.com/news/full-text-sister-dede-byrnes-speech-at-the-2020-republican-national-convention-71435

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.