Både Bent Høie og Raymond Johansen er på ville veier

95
Den "nye normalen" - det maskerte samfunnet? Foto: Shutterstock

Helseminister Bent Høie (H) truet nylig med at regjeringen ville overstyre Oslo kommune, hvis det ikke ble innført strengere tiltak mot koronasmitte i Oslo, skriver NRK.

Raymond Johansen (Ap) ga i dag tydelig beskjed om hva han synes om Høies håndtering. Han sa at han hadde vært under sterkt press fra Høie og Helsedirektoratet gjennom helgen.

– Jeg synes helseministeren gikk for langt, jeg tror det er uklokt. Jeg tror vi er veldig tjent med å stole på hverandre og treffe de tiltakene som er nødvendig, sa Johansen på mandagens pressekonferanse.

Helsedirektoratet anbefalte Oslo følgende, som kommunen har valgt å ikke iverksette:

 • Forbud mot private samlinger med mer enn fem personer.
 • Innslipp til utesteder stenges klokka 22.
 • Forbud mot arrangementer ved videregående skoler og universiteter som ikke er undervisningsrelaterte.

Dette er tiltakene som Oslo har vedtatt:

 • Påbud om bruk av munnbind på kollektivtransport når det ikke er mulig å holde en meter avstand.
 • Påbud om registrering av gjester på serveringssteder.
 • Midlertidig forbud mot innendørs arrangementer med flere enn 50 deltakere uten faste sitteplasser.
 • Innfører bruk av munnbind i hjemmesykepleien der det ikke er mulig å holde avstand.

Kommentar:

Bent Høie er mer ekstremist enn Raymond Johansen, men problemet er at begge er på ville veier. Det er ikke noe grunnlag for den skadelige politikken de fører, og de prøver å gjøre noe som er umulig, nemlig å hindre et virus i å spre seg i samfunnet. Og det gjør de i en situasjon der det er alt annet enn kritisk. Se på de offisielle tallene fra Oslo:

Tallenes tale er klar. Det siste registrerte tilfellet av «koronarelatert dødsfall» i Oslo var 17. juli. Per 29. september var det 12 innlagte på sjukehus. Den alvorlige fasen av epidemien er for lengst over. Man stenger ikke en hovedstad med over 650.000 innbyggere fordi 12 mennesker legges inn på sjukehus med et virus de høyst sannsynlig ikke vil dø av eller få varig mén av!

Det som er den angivelige krisa er de «økte smittetallene». Nå har myndighetene til gode å fortelle hva de legger i «smitte». Hvis det betyr folk som har testet positivt på covid-19 (hvordan nå de testene ser ut), så er det noe helt annet enn det som er definert i Smittevernloven. Der står det:

smittet person: en person som har eller etter en faglig vurdering antas å ha en smittsom sykdom.

Vi utfordrer Bent Høie og Raymond Johansen: Er de dere kaller «smittede» faglig vurdert som å ha en smittsom sjukdom, det vil si: er de sjuke?

For hvis de ikke er det, har dere ikke juridisk grunnlag for å ta Smittevernloven i bruk, og slett ikke slik dere gjør. Dere opptrer som om mange mennesker i hovedstaden står i fare før å bli dødssjuke eller dø av covid-19. Det er ikke situasjonen, slik tallene viser.

Ja, «smittetallene» øker, men det er først og fremst fordi det testes mange flere. Viruset vil spre seg i befolkninga, slik det alltid gjør. Og de testene som brukes er så upresise at de ikke kan si om det er aktivt virus eller bare virusdeler man finner.

Faktum er at covid-19 i Norge har vist seg svært lite dødelig. Statsministeren har innrømt at de tiltakene som ble vedtatt i mars, ble vedtatt i frykt. Men selv ikke da sendte man ut påbud om masker. Når man gjør det nå når stuasjonen objektivt er alt annet enn alvorlig, må man mistenke myndighetene for å ha en helt annen agenda; at man faktisk ønsker å opprettholde frykten og videreføre unntakstilstanden, til skade for norsk økonomi og samfunnsliv.

Erna Solberg, Bent Høie og nå Raymond Johansen setter viktige menneskerettigheter og grunnlovsfestede rettigheter til side. Dette gjør de etter vår mening uten a ha juridisk eller saklig grunnlag for det.

Finnes det ikke noen voksne mennesker om bord som kan få skuta på rett kjøl?


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Jeg vil ikke ta vaksinen. Hele pandemien er ‘fake’. Dette er en vanlig sesong-influensa som blir missbrukt i en djevelsk hensikt: NWO… Full kontroll over hele verden.

 2. Avatar for K11 K11 says:

  Dette burde da være av interesse bl.a. for jurister? Og for folk som rammes av tiltakene? Hvorfor ser vi ikke massesøksmål mot Staten?

 3. På NRK Morgennyheter sa helseministeren at “situasjonen er alvorlig for Oslo”, fordi det var påvist 52 flere med Covid-19. Men det som er alvorlig er at en helseminister som også er lege, mener at det er alvorlig, for ingen av de 52 ble innlagt, og til tross for det vil helseministeren ha ytterligere tiltak. Antallet innlagte er det samme uansett meldinger om 52 med koronavirus her og 12 der.

  Hva skal da helseministeren gjøre med sesonginfluensaen, som krever langt flere liv (blant risikogruppen på 0,5%), skal Oslo stenge alle utesteder og innføre karantene for alle? Nå må de ta til fornuft, alle tiltak for 99,5% av befolkningen som viruset ikke er farlig for må opphøre, det er bare risikogruppen som trenger spesiell skjerming.

 4. For å sette tallet en million i perspektiv, det er 7800 millioner mennesker på Jorden, og da blir en million 1/7800 del. De aller fleste i høy alder og med underliggende sykdommer. Det er ikke en verdens-omspennende katastrofe, det er nedstengningen av verdensøkonomien for arbeider- og middelklassen som er den pågående katastrofen.

  Tallet en million blir feil. Center for Disease Control i USA ( 331 mill.) viste at kun 9210 av ca 155 000 påstått døde av Covid-19 i USA faktisk døde av Covid-19, altså ca 6% av de 155 000. De andre hadde viruset men døde av andre årsaker. Da kan en trekke ifra ca 145 000 fra millionen. Det forholder seg antagelig omtrent på samme måte i andre vestlige land. Påståtte mørketall blir spekulasjon.

  I Storbritannia ( 67 mill.) har registreringen vært slik at hvis en person fikk påvist viruset i Mars, men omkom i en bilulykke i Mai, ble vedkommende registrert som død av Covid-19. Med 67 millioner innbyggere og en slik registrering må det bli store tall som må avvises, statistikk på et slikt grunnlag kan ikke forsvares medisinsk eller vitenskapelig.

  I flere andre vestlige land har leger blitt instruert til å skrive Covid-19 på dødsattesten hvis de antar at det var dødsårsaken, uten at lab-rapport foreligger. Likevel slår MSM med NRK det opp med store typer at det offisielle tallet har passert millionen. Skal en lese journalistikk må en lese alternativpressen.

 5. Avatar for Enebak Enebak says:

  Må bare spørre:
  Hvordan kan en på 90 med to-tre livstruende sykdommer oppleve en tidlig død?
  Hvordan skjer en grusom død? Har du sett en?

 6. Så artig å se hvordan enkelte enkle sjeler tror at en maktelite som vil redusere verdens befolking med 90% setter inn drakoniske Hitler tiltak for å redde folk. jeg ler så tåren triller her, man skulle ikke tro at det var mulig å være så dum, men slik er det altså.

  Danmark har laget en glimrende dokumentar om Covid 1984 skamdemien, her avslører elitens dokumenter hele bløffen.

  Verdens demokratier skal bort, folk skal slavebindes og rettigheter vil ikke lenger eksistere. Alle skal inn i mega byer som ser ut som bikuber der du får en liten forkant, ingen skal lenger kunne eie noe, ja bortsett fra makteliten da som vil ha dusinvis av monster slott i eventyrlig luksus. De som protesterer vil bli stilt opp på rekker og skutt.

  Del denne veldokumenterte dokumentaren med venner, slekt og andre så kanskje vi 99% slipper å bli utryddet.

  DE GRØNNE MONSTRE! 2020 (Ny dansk undergrundsdokumentar)

  https://www.youtube.com/watch?v=MBa4aZjwGns
 7. Avatar for Anki Anki says:

  Hehe - nå har Juristforbundet akkurat gitt rettssikkerhetsprisen (!!) til de klovnene som styrer butikken, så fra den kanten kan du glemme alt man kunne tenke seg av kritiske spørsmål.

 8. Avatar for Enebak Enebak says:

  Jeg måtte sjekke, men det stemmer faktisk: Staten har ikke bare fått rettssikkerhetsprisen. Staten har fått prisen “for sin håndtering av koronakrisen”.

  Og det er ikke bare staten som har fått tildelt prisen. Det er selve rettsstaten. På utdelingen representert ved de fire statsmaktene, inkludert media.

  Generalsekretæren i presseforbundet mottok på vegne av norsk presse hyllesten for å ha vist urokkelig og massiv lojalitet mot regjeringen under pandemien.

  Men i svarte, da? Da pressa fikk navnet “den fjerde statsmakt” var det da ikke som STØTTEFUNKSJON for de tre andre???

  Når Presseforbundet mottar pris på samme podium som regjering, storting og høyesterett, da er verden snudd aldeles på hodet. Galskapen er komplett. Når media åpent lar seg hylle for ukritisk støtte til maktapparatet og smilende og bukkende mottar pris for det, da er det i alle fall ikke noen konspirasjonsteori lenger at media støtter makta.

  Som gammel, innbarka journalistjævel blir jeg nødt til å gå hjem og slå opp i leksikon på “identitetskrise”.

  Der står det for øvrig (SNL):
  “Ved skjebnesvangre livshendelser som tortur og katastrofer kan identitetskrisen bli så uttalt at det fører til vedvarende personlighetsforandringer i form av fiendtlig eller mistroisk forhold til verden, sosial tilbaketrekning, følelse av tomhet eller håpløshet, fremmedfølelse og kronisk følelse av å være truet.”

  Edit:
  Jeg har søkt med lys og lykte, men det ser ut til at det bare er Microsoft News som har vært interessert i å publisere noe om utdelingen av rettssikkerhetsprisen. Selve utdelingen skal ifølge MSN ha foregått som lukket arrangement uten publikum i stortingsbygningen.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

87 flere kommentarer

Deltakere