Storesøster ser deg

8
Storesøster ser deg! Illustrasjon: Christina Fjeldavli.

Av Christina Fjeldavli

Kjære Bubo Bubo!

Storesøster ser deg. Du tror kanskje at jeg ikke ser deg, fordi jeg aldri responderer på dine mer og mer desperate utfall. Tro meg: Jeg ser deg. Og hva bedre er: Jeg har noe til deg. Du skal få det gratis, som en gave.

For å opprettholde bildet av meg selv som vennlig og avbalansert, åpner jeg dette brevet med det konvensjonelle “Kjære”, og det kan da heller ikke være tvil om at jeg elsker den du kan bli. Selv om du er en pain in the ass noen ganger, så elsker jeg deg, og jeg har en plan for livet ditt. Alt er nedtegnet i min syvende sans.

Du sukker? Hm, vel, det var kanskje litt synd på deg våren 2019, da TrønderEnergi og Stadtwerke München valset ned reirplassen din på Frøya, men det nytter ikke å syte og klage resten av livet over massakrerte familiemedlemmer og ødelagt reir. Du og din familie burde sett dette komme. Tross alt har vi politikere messet i vei om det grønne skiftet en god stund nå. At en vill hubro aldri kan bli bærekraftig, sier seg selv. Det er jo også nettopp derfor du må genmanipuleres, fullvaksineres og temmes. Jeg har en plan for deg. Stol på meg, Bubo Bubo.

Du slåss ikke bare for Frøya, sier du. Du vil ha rettferdighet også for Haramsfjellet, Vesterfjellan og Tysvær. Hvem tror du at du er, egentlig? Du er vel klar over at du ikke engang har fast opphold? Dere hubroer har ingen rettigheter i dette landet, om dere er aldri så mye rødlista. Ikke er du mindreårig heller, som du forsøkte deg med på Trandum i forrige uke. Testosteronnivået ditt er altfor høyt, og det burde du selv forstå. Dere ugler skal jo liksom være så kloke.

Du påstår at Haramsfjellet fortjener vern fordi det er et fuglereservat der, og fordi det er en viktig trekk-korridor for fugler. Du klager over at Hans Petter Thue to ganger har blitt arrestert av Politiet på sin egen eiendom, fordi han sperrer veien for Zephyrs samarbeidspartner Stangeland. Joda, det stemmer kanskje at Thue eier veien han står på, og at denne veien ikke er regulert for anleggsmaskiner. Anyway. Fakta er at justisministeren og jeg er best friends forever. We go way back. Og ikke nok med det: Angela Merkel ist meine Freundin. Vi har signert en avtale til og med. Den burde du lese. Tyskland vil ha vannkraften vår, og det skal de få. Vi skal ha enorme datalagringssentre, og vi skal fullelektrifisere norsk sokkel. Derfor skal vi ha mer fornybar kraft (les:vindkraft), uavhengig av hvor mange hubroliv som går tapt, finansiert av vanlige norske skattebetalere. Og jeg skal være med i den kule gjengen i EU og i World Economic Forum. Dét er det som skal skje. Aldri i livet om jeg lar meg stoppe av en hubro. Og glem ikke at “naturvern” ikke lenger eksisterer i maktens korridorer. Sannhetsdepartementet vårt har fjernet det fra ordlista. Finnes ikke ordet, kan man heller ikke tenke på det. Tygg litt på den, du! Oops, jeg glemte at du ikke har tenner.

Vet du hva jeg tror, Bubo Bubo. Jeg tror du har fått for lite av vidundermedisinen vår, Klimakur 2030. Ser du de grønne sertifikatene? Ser du de grønne subsidiene, som akkurat nå er på vei til Cayman Islands, eskortert av den nye oljefondsjefen? Akkurat  grønn er klimakuren, og den er obligatorisk for hubroer fra og med i dag. Gratis hjernevask for gjenstridige fjærkre. Du har selv bedt om det. Velbekomme!

Storesøster


Vipps: 116916.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for aford aford says:

  Siden det er lørdag og de, blir min replikk et hjemmeoppdiktet ugledikt.

  atenesugle-iii-gull

  EN PRAGTFUGL JAGTFUGL

  Fuglefanden kjent som ugle,
  er helt klart, blant alle fugle,
  holdt for en som er en pragtfuld,
  farlig og besluttsom jagtfugl,
  lynrask og med-kloens-magt-fugl
  – langt i fra en treg, forsagt fugl!

  Fuglefanden skriker stygt nu,
  intet lite dyr er trygt nu …
  Før en markmus rekker snu seg,
  er den ikke lenger mus – nei,
  den er død og gjennemkloet
  mat på vei til ugleboet!

  uglesketsj

  Slik, for uglen, går nu dagan,
  skrik og byks – og mat i magan.
  Stiller oss i stram givakt, fugl!
  Mer-har-aldrig-av-fugl-smagt-fugl!
  Men så er der endog mere;
  uglefugle er blant flere,

  herunder beregnet ravne,
  dem som aldrig kjente savnet
  av mer syn og dypsind, dere:
  Uglens visdom var i gavnet
  engang fasit for Atene!

  Nu den flyver kun alene.
  – og rett i propellen, dessverre.

 2. Avatar for Mari Mari says:

  huh? Ka e de her få no?

 3. Avatar for aford aford says:

  Mari, da. :smile: Det her e ho Christina Fjeldavli som skriver satire. Et ironisk ment angrep på Hubroen (Bubo bubo), fordi den er så freidig å være vindmølleparkmotstander.

  Det etterpå er mitt dikt om uglen.

 4. Avatar for Mari Mari says:

  Beklager, dette er en av de mange dager hvor jeg la hjernen i skuff. Nå klarer jeg ikke huske hvilken skuff jeg la den i. Blir det salg på hjerne skal jeg skaffe ny så jeg kan bruke den til å finne min gamle :wink:

 5. Avatar for aford aford says:

  Det er en uvane vi alle sliter med til tider. Som regel finner man den igjen etter litt mer kaffe. Trikset for ikke å avsløres som hjerne-bort-slomser er rett å slett å vente med å kaste seg i blekkhuset/ over tastaturet (diktaturet for diktere) til man har funnet den igjen. :grin:

 6. Avatar for Mari Mari says:

  Takk for etterpåklokskapen. :+1: Søren altså at jeg ikke tenkte på det men siden hjernen er borte tilgir jeg meg min mangel på …hva kalles det igjen? Ja du vet. Uff a uff da :zipper_mouth_face:

 7. Avatar for aford aford says:

  Kaffe, Mari. Kaffe.

  c_ inv

 8. Avatar for Mari Mari says:

  Tusen takk! mi mi mi mi…Ok, nå er jeg klar som grugg :+1:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere