Frankrike: Streikekampen igang igjen

0

Koronabestemmelsene har lagt et tungt lokk over fagbevegelsen og streikekampen i Frankrike. Nå reiser arbeiderklassen seg så smått igjen. Det fremste fagforbundet i den franske jernbanen, CGT-Cheminots, har tillyst nasjonal streikeaksjon 17. september 2020. Dette skriver den franske utgaven av Huffington Post.

CGT får støtte fra andre fagorganisasjoner og av franske ungdomsorganisasjoner.

Streikeaksjonen er en del av kampen mot den franske regjeringas omfattende offensiv mot arbeiderklassen med oppsigelser, lengre arbeidstid, lavere lønn og reduserte pensjoner, skriver CGT i en uttalelse. Regjeringa går inn for en massiv ødeleggelse av arbeidsplasser, betydelige reduksjoner i arbeidsfolks rettigheter og senkning av de sosiale ytelsene.


Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkel– Så blir antirasisterna nyttiga idioter åt Sverigedemokraterna
Neste artikkelNHO vil endre Norge totalt