Opposisjonsleder?

0

Har norske medier noen gang hyllet folk som tar til orde for revolusjon i Norge? Aldri, det vet Pål Steigan alt om. Men det har skjedd mange ganger med folk som tar til orde for revolusjon i land utenfor NATO. Russeren Aleksej Navalnyj er et eksempel.

«Han har millioner av følgere på sosiale medier, men omtales sjelden av russiske medier» – Dagsrevyen om Navalnyj 30. august. Til gjengjeld har han vært gjenganger i NRK og andre NATO-medier i en årrekke. Et google-søk på «nrk, Navalnyj» førte til 75.000 treff. Det høye antallet skyldes riktignok ikke NRK aleine, men at mange har sitert NRK i sine artikler. Allikevel, et tilsvarende søk på NRK og Ziuganov fikk bare 2670 treff.

Gennadij Ziuganov har siden 1993 ledet det partiet som har vært nest størst i alle valg i Russland etter den kalde krigen, nemlig Russlands kommunistparti, som fikk 13 % av stemmene i valg til Dumaen, Russlands nasjonalforsamling i 2016. Men hvem er det NATO-mediene kaller for opposisjonsleder? Det er Navalny med ca 2% oppslutning og uten representasjon i Dumaen.

Lars Birkelund

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelRobert F. Kennedy jr. i Berlin
Neste artikkel– Så blir antirasisterna nyttiga idioter åt Sverigedemokraterna