Opposisjonsleder?

0

Har norske medier noen gang hyllet folk som tar til orde for revolusjon i Norge? Aldri, det vet Pål Steigan alt om. Men det har skjedd mange ganger med folk som tar til orde for revolusjon i land utenfor NATO. Russeren Aleksej Navalnyj er et eksempel.

«Han har millioner av følgere på sosiale medier, men omtales sjelden av russiske medier» – Dagsrevyen om Navalnyj 30. august. Til gjengjeld har han vært gjenganger i NRK og andre NATO-medier i en årrekke. Et google-søk på «nrk, Navalnyj» førte til 75.000 treff. Det høye antallet skyldes riktignok ikke NRK aleine, men at mange har sitert NRK i sine artikler. Allikevel, et tilsvarende søk på NRK og Ziuganov fikk bare 2670 treff.

Gennadij Ziuganov har siden 1993 ledet det partiet som har vært nest størst i alle valg i Russland etter den kalde krigen, nemlig Russlands kommunistparti, som fikk 13 % av stemmene i valg til Dumaen, Russlands nasjonalforsamling i 2016. Men hvem er det NATO-mediene kaller for opposisjonsleder? Det er Navalny med ca 2% oppslutning og uten representasjon i Dumaen.

Lars Birkelund

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.