Lønnsoppgjøret – «bedre enn ventet» eller «rein katastrofe»

2
Jørn Eggum i Fellesforbundet og adm. dir. i Norsk Industri Stein Lier-Hansen. Foto: Cathrine Westlie Eidal / Norsk Industri

23 timer på overtid endte meklinga i det såkalte frontfaget med et anbefalt forslag. Dermed ble det ikke streik. NHO og Norsk Industri ved direktør Stein Lier-Hansen hadde på forhånd krevd at det måtte bli «null–null–null», men slik ble det ikke.

Leder i Fellesforbundet Jørn Eggum kunne hale i land et generelt tillegg på 50 øre time og en ekstra pott til lavtlønte. Avtalen betyr at det blir en svært forsiktig forbedring i norske arbeidstakeres kjøpekraft dette året, forutsatt at anslagene for prisveksten på 1,4 prosent holder stikk, skriver Fri Fagbevegelse.

Alle klubbledere som FF hadde snakket med var glade for at NHO ikke klarte å holde nullen. Alt tatt i betraktning sier mange av dem at oppgjøret er bedre enn ventet.

Klubbleder Jens Hermansson ved Kaefer Energy, derimot, var svært negativ. Han representerer offshorearbeidere som i en årrekke har fortvilet over uforutsigbarhet og å ikke rå over sin egen tid. Han sier til FF:

– Jeg hadde forventet mye mer enn dette. Skuffelse beskriver ikke min reaksjon på dette resultatet, som er en rein katastrofe,

Forslaget skal nå ut til uravstemning, og fristen for den er 14. september. Gruppa Revolusjon! mener at oppgjøret ble en flopp og oppfordrer LO-medlemmene til å stemme nei.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for FMD FMD says:

  Spill for galleriet! Disse menneskene sitter på samme side av bordet. De tilhører samme klasse, og har samme politiske og økonomiske ståsted.
  De er venner på fritiden, og lever livet i sus og dus på medlemmenes bekostning.
  Uansett hva resultatet av uravstemningen blir, vil det til syvende og sist bli LO sentralt som tar avgjørelsen. Dette er fordi det aldri er nok deltakere i avstemningen.

 2. Avatar for ABC ABC says:

  Med dagens økonomiske situasjon så kanskje det burde vare aktuelt med en lønnreduksjon. Fundering rett eller feil. En utlyst stilling har 100 st kvalifiserte personer som søker på jobben. 1 person for jobben. Ikke helt uvanlig kanskje. De som har jobb og de som ikke har jobb blir grupperinger der de som har jobb vil ha mer lønn og de som ikke har jobb vil ha jobb. Antallet kvalifiserte tilgjengelige potensielle søkande for ulike jobb er ikke viktig. Det er noe som skurrer mener jeg spesielt kontra statlige/kommunale stillinger der deltid er en veldig vanlig arbeidsform. Som et par nyutdannede legere som jeg snakkende med sa. “Man må komme inn i systemet”. I USA er det work for free en tidsperiode som er melodien eksempelvis. Konkurranser der vinneren får jobb og resterende får ikke noe.

  Sedelpressen…

  Screenshot_20200823_201010_com.duckduckgo.mobile.android

  70000 kr per person av arbeidsstyrken på 2800000 personer omtrent. Det på 4 månader om jeg har fått det riktig. Penger er gjeld kan man jo også reflektere over.

  Screenshot_20200823_201702_com.huawei.browser

  90000 kr per person av arbeidsstyrken.
  Screenshot_20200823_222549_com.duckduckgo.mobile.android

  Kan nok vare lurt med minimale lønnsøkninger.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere