Emiratene forråder Palestina

5
Shutterstock

USAs president Donald Trump offentliggjorde 13. august 2020 en avtale der Israel og De forente arabiske emirater er blitt enige om å normalisere forbindelsene og etablere ambassader.

Som en «motytelse» vil Israel «suspendere å erklære suverenitet», les annektere, over deler av Vestbredden, som landet allerede har full kontroll over.

Emiratene og Israel har vært i seng med hverandre i mange år, men Emiratene har likevel krysset et Rubikon når de inngår en avtale som dette, og det er ingen tvil om at det på «den arabiske gata» blir oppfattet som et forræderi mot Palestina, skriver Moon of Alabama.

Flere venstreorienterte og liberale jødiske grupper i USA tar avstand fra avtalen. Stefanie Fox, som er leder for Jewish Voice for Peace,sier til Middle East Eye:

«Inntil Israel ikke lenger undertrykker palestinere og krenker rettighetene deres, bygger ulovlige bosetninger, opprettholder et apartheidregime og angriper menneskerettighetsforkjempere – så er Trumps og Netanyahus siste anstrengelse, hjulpet og oppnådd ved hjelp av UAE, er ikke annet enn teatralsk.»

Også organisasjonen IfNotNow, som er en jødisk ungdomsorganisasjon i USA, tar sterkt avstand fra avtalen:

«Etter måneder med et stigende press mot statsminister Netanyahus anneksjonsplaner fra hele verden, gir denne traktaten – som anerkjenner de uformelle båndene som har eksistert mellom Israel og UAE i årevis – Netanyahu diplomatisk dekning for å si at han har stoppet den formelle annekteringen av Vestbredden .»

«I mellomtida kan den israelske regjeringa fortsette å gjøre nøyaktig det den allerede har gjort i flere tiår – fjerne palestinere fra deres land og nekte dem for deres rettigheter.

«Nok en gang blir palestinere, som ikke er nevnt i dette dokumentet, behandlet som politiske bønder og ekskludert fra beslutninger om sin egen fremtid.»

Israel er i ferd med å miste sitt jerngrep over amerikansk opinion, og stadig flere jøder i USA ser på landets apartheidpolitikk overfor palestinerne med avsky. Det er en positiv og viktig endring.


Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Det er helt feil at Israel vil suspendere sin okkupasjonsplan for VestBredden.
  Siste Netanyahu på tv: “There is no change in my plans to apply sovereignty over Judea and Samaria,with full coordination with the US.” (13 august 2020)
  Både iran-tyrkia og PLO fordømmer Emiratene som høyforræderi.
  Det betyr at det vil oppstå en inter-islamsk krig rundt denne Avtalen og Palestinerne
  forbereder ny kraftfull Intifada. Det er en avtale for opptrappet krig.

 2. De er helt nødt å få igang en konflikt med Iran. Hele eskatologien baserer seg på det.

 3. Det er en misforståelse. For den dagen kjenner ingen, og slett ikke sionistene.
  At det er en del av dommen, er det imidlertid ingen tvil om.
  Og helvetes engler har herjet MØ, siden de som kaller seg jøder, presset seg inn der.
  Falsk navn(Juda var kun en av Israels tolv stammer), falsk flagg (Salomos segl), falsk språk, falsk historie, og sannsynligvis falsk helligdom.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere