– FBI løy til Kongressen om Russiagate

0
Tidligere FBI-direktør James Comey vitnet for Kongressen i 2017. Nå viser det seg at han løy for politikerne. Foto: Shutterstock

Den republikanske senatoren Lindsey Graham sier til Fox News at «noen må havne i fengsel» etter at det viser seg at FBI har løyet for Kongressen i USA. Det handler om dokumentene fra den britiske eks-agenten Christopher Steele, det såkalte Steele-dossier.

Primærkilden til Steele viser seg å ha vært den ukrainskfødte russiske advokaten Igor Danchenko. Men det går fram av lekkasjen fra FBI at Danchenko hadde sagt til dem at han ikke ante hvor en del av påstandene i Steele dossier kom fra. Og dette visste FBI da de vitnet for Kongressen. Dette fikk Graham til å uttale:

“Dette dokumentet viser tydelig at FBI fortsatte å villede når det gjelder påliteligheten til Steele-saken. Det FBI gjorde overfor Senatets etterretningskomité tilsvarer det justisdepartementet og FBI tidligere gjorde overfor FISA-domstolen: feilkarakterisere, villede og lyve. Uttalelsene angående dossieret var fullstendig ute av kontakt med virkeligheten i forhold til hva den russiske ressursen faktisk sa til FBI. … Hva betyr dette? Det betyr at kongressen, så vel som FISA-domstolen, ble løyet til om påliteligheten til den russiske kilden. Jeg vil be FBI-direktør Wray gi meg alle detaljene som er mulig om hvordan orienteringen ble arrangert og hvem som ga den.”

Graham konkluderte med at FBI hadde begått en forbrytelse mot Kongressen og at noen måtte havne i fengsel for dette.

Ivar Austbø skrev om Christopher Steelesteigan.no i juli 2020:

Det var i det berømte Steele-dossieret den britiske tidligere MI6-agenten kom med påstandene om Petr Aven og Mikhail Fridman. Dossieret er mest kjent for sine anklager om at president Donald Trumps kampanje samarbeidet med den russiske regjeringen for å vinne det amerikanske presidentvalget i 2016.

* Rapporten laget av Christopher Steele, den britiske eks-etterretningsoffiseren, dannet en viktig del av FISA-søknadene om å overvåke Carter Page, som jobbet for Trump.

Denne rapporten, som vi har omtalt tidligere her på steigan.no, ble finansiert av Clinton-kampanjen, og det hersker mye tvil om troverdigheten i den.

* Andrew McCabe bekreftet at ingen FISA-godkjenning ville ha blitt søkt fra FISA-domstolen uten innholdet i Steele-rapporten.

Den omstridte rapporten var altså helt avgjørende for at det ble gitt klarsignal for overvåkning av folk i Trump-kampanjen.

* Den politiske historikken til Steele-rapporten var kjent for høyerestående DOJ og FBI-tjenestemenn, men utelukket fra FISA-søknadene.

Domstolen fikk altså ikke vite at det lå en politisk agenda bak rapporten de ble forelagt.


Hele «Russiagate»-komplottet har altså klappet sammen og det er påvist at den saka som har lammet det politiske USA fra starten av Donald Trumps periode som USAs president har vær bygd på løgner og usanne rapporter.

Les om «Russiagate» på steigan.no.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.