Kilder i Israel hevder Mossad står bak eksplosjoner i Iran

0
Illustrasjon: Shutterstock

Det har vært en serie eksplosjoner og branner i Iran, og det har vært nærliggende å tro at det dreier seg om sabotasjehandlinger. Deutsche Wirtschafts Nachrichten stiller spørsmålet om det vi ser er en hemmelig krig mot Iran.

Kommentatoren Moon of Alabama mener at det er mest sannsynlig at CIA har stått bak disse sabotasjehandlingene, og han viser til de nye fullmaktene CIA har fått til å føre cyberkrig, som vi har omtalt her: Donald Trump gir CIA vide fullmakter til å føre cyberkrig.

Men lederen for det høyreorienterte partiet Yisrael Beytenu i Israel, Avigdor Liberman, hevder at det er Mossad og deres sjef Yossi Cohen som står bak. Dette skriver Times of Israel.

«En etterretningsoffiser sier at det var Israel som var ansvarlig for en eksplosjon i Iran på torsdag. Hele landets sikkerhetstjenester vet hvem det er som står bak.»

Dette dreier seg om eksplosjonen og brannen i det kjernefysiske anlegget i Natanz i Iran. Uttalelsen til Liberman er en del av hans politiske kamp mot Benjamin Netanyahu, siden Cohen er en av hans allierte. Men det er samtidig en lekkasje som for den del kan være plantet av Mossad.

Iran har ikke offisielt sagt noe om hvem som kan stå bak den uforklarige serien av branner og eksplosjoner. Det kan komme av at myndighetene der ikke vil innrømme at det pågår en skjult krig, fordi det å innrømme det kan styrke et krav om gjengjeldelse. Israel innrømmer aldri offisielt at landet gjør slikt, men har likevel en svært lang historikk med terrorhandlinger i andre land. I Norge holder det å minne om drapet på Ahmed Bouchikhi i 1973, utført av agenter fra Mossad. Mossad er ikke bare en etterretningsorganisasjon. Det er også en terrororganisasjon.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelAfrika blir prøvekanin for biometrisk ID kombinert med betalingssystem
Neste artikkelMøte med rasisme og klasseundertrykking i Jimmy Carters USA