Britiske MI5 og MI6 trener toppspioner for Saudi-Arabia, Emiratene og Egypt

0
Hovedkvarteret til MI6 i London. Shutterstock

Avsløringer viser at de britiske etterretningstjenestene trener opp en generasjon av toppspioner i undertrykkende regimer som Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Egypt, Jordan, Oman, Kamerun og Algerie. Dette skriver Declassified UK.

Dette skjedde blant annet under et 11 dagers kurs for etterretningssjefer i 2019. På dette kurset deltok også etteretningssjefer fra notorisk brutale etteretningstjenester fra Pakistan, Sri Lanka, India, Bangladesh, Afghanistan og Nigeria.

Kursene drives av Joint Intelligence Training Group (JITG) ved Chicksands, en militær etterretningsbase i Bedfordshire, nord for London. Det britiske forsvarsdepartemenet nekter å gi noen informasjoner om kursene. En veteran fra de britiske etterretningstjeneste sier til Declassified UK at disse kursene har pågått i massevis av år.

Det hevdes at kursene har til hensikt å «overføre britiske verdier», hva nå det måtte være, til disse undertrykkende regimene. Men de britiske etterretningstjenestene er beryktet for å trene opp terrorister og kuppmakere, så de har ikke mange positive verdier å overføre til noen. Men kompetanse har de opplagt bidratt med.

Vi har tidligere avslørt at MI5 og MI6 ikke bare har samarbeidet med terrorister i Syria og Libya, men de har trent opp og gitt fritt leide til ekstreme jihadister som også har utført terroraksjoner i Storbritannia.

Les: Nye avsløringer om den britiske regjeringens samarbeid med terrorister i Libya

London-terroristene var godt kjent for britisk etterretning

Terrorbombinga mot ungdomskonserten i Manchester i 2017 virvlet opp informasjon om de hemmelige forbindelsene mellom britisk etterretning, i første rekke MI6 og MI5, og libyske terrorister.

Varsleren David Shayler sa i 1997 at MI6 hadde finansiert et drapsforsøk på Muammar Gaddafi som skulle gjennomføres av Libyan Islamic Fighting Group (LIFG)  som er ei gruppe med nære forbindelser til al-Qaida. LIFG ble grunnlagt av libyske mujahedin som fikk sin opplæring under ledelse av CIA i Afghanistan. De er seinere blitt en del av al-Qaida.

Ramadan Abedi, faren til Manchester-bomberen Salman Abedi, skal være medlem av LIFG. Under Vestens bombekrig mot Libya i 2011 var LIFG en viktig del av jihadistgruppene på bakken, som fungerte som «vårt» infanteri. De var velkjente for britisk og amerikansk etterretning.

I forbindelse med krigen i 2011 begynte Storbritannia å sørge for fri utreise for libyske jihadister, ikke minst fra Manchester-området, for at de skulle dra til Libya for å slåss mot Gaddafi.

Middle East Eye (MEE) skriver at den britiske regjeringa fulgte en «åpen dør»-politikk som tillot libyere i eksil og britisk-libyere å delta i krigen i 2011 som styrtet og drepte Muammar Gaddafi, sjøl om dette var folk som sto på myndighetenes terrorliste.

Jihadistsentralen i Manchester har vært pleiet og organisert av MI6 og MI5. Det er ikke slik at dette tilfeldigvis har skjedd uten at myndighetene har visst om det. De hemmelige tjenestene har rekruttert dem til sin skitne krig i Libya, hjulpet dem og tilrettelagt for dem. Og til myndighetenes «store overraskelse» var det altså en av deres «unge løver» som sprengte ungdommer til døde i Manchester. Oh dear!


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelKina klare for å bryte med USA-dominert banktjeneste
Neste artikkelKoronatiltakene verst for de svakeste