Koronatiltakene verst for de svakeste

26
Barn og voksne i matvarekø i India. Shutterstock

Stenging av økonomien, såkalt lockdown, i fattige områder rammer særlig fattige barn veldig hardt skriver ei gruppe forskere i den kjente medisinske tidsskriftet The Lancet. De kaller konsekvensene av covid-19 epidemien en økonomisk og sosial krise uten sidestykke.

Forskerne skriver at stenginga av økonomien vil doble antallet mennesker som lever i ekstrem fattigdom til 265 millioner ved utgangen av 2020. Undersøkelsen deres viser at selv ganske kortvarig lockdown vil føre til en markant nedgang i BNP per innbygger i lavinntektslandene, i gjennomsnitt en minus på 7,9 prosent. Når skolene stenger, forsvinner også et avgjørende ledd i ernæringskjeden til spesielt utsatte barn.

De regner med at dette vil føre til en økning i underernæring blant barn med over 14 prosent. Det svarer til 6,7 millioner flere barn med underernæring.

Uten tilstrekkelig handling kan den dyptgripende effekten av COVID-19-pandemien på tidlig ernæring ha konsekvenser på en generasjon når det gjelder vekst og utvikling av barn og livslang innvirkning på utdanning, kronisk sykdomsrisiko og generell menneskelig kapitaldannelse.

Sjefen for FNs barnefond UNICEF, Henrietta Fore, sier i en kommentar til forskningsrapporten at virkningene av pandemien rammer barn mye hardere een sjølve sjukdommen.

«Husholdningenes fattigdom og matvareusikkerhet har økt. Grunnleggende ernæringstjenester og forsyningskjeder har blitt brutt. Matvareprisen skyter i været, og som et resultat av alt dette har kvaliteten på barns matinntak gått ned og underernæringa økt.»

CDC i USA: Flere selvmord og narkodødsfall enn covid-ofre

Sjefen for USAs Center for Disease Control (CDC) Robert Redfield sa under et webinar på Buck Institute at i USA har antallet selvmord og dødsfall av overdoser overgått antall som er døde av covid-19.

«Dessverre ser vi nå langt flere selvmord enn vi ser dødsfall fra COVID. Vi ser langt flere dødsfall som følge av overdosering av medikamenter enn vi ser dødsfallene fra COVID, ”

Redfield oppga ikke hvor disse tallene kommer fra, og han anga heller ikke noen eksakte opplysninger, men andre kilder indikerer at han kan ha rett. Chicago Sun Times skriver at antallet selvmord blant svarte i Cook county i første halvår 2020 allerede hadde nådd det totale antallet for 2019. I Queens i New York var det like mange selvmord fra 15. mars til 29. april 2020 som på årets første fire måneder i 2019.

En artikkel i Journal of the American Medical Association sier at det «helt uvanlige tiltaket med sosial distansering kan redusere antall nye smittede, men faren er at det fører til flere selvmord.»

New York Times melder om en markant økning i antall overdosedødsfall i 2020.

Stengning av samfunnet, lockdown, er en metode som aldri er tatt i bruk før som svar på en epidemi, og det vil ennå vare en stund før vi kan oppsummere de fullstendige virkningene av dette drastiske tiltaket. For de aller svakeste vil det da allerede være for seint.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Det er tiltakene som er livsfarlige, det påståtte viruset er helt ufarlig, ingen har dødd av viruset i verden, kun med viruset, ja om det i det hele tatt eksisterer da, viruset er enda ikke isolert så hvordan de kan lage tester og vaksine mot et virus som ikke er isolert vet ingen. Men følger man pengesporet så får man fort svaret på det. Follow The Money.

  Masker sprer sykdom og ødelegger immunforsvaret, håndvask ødelegger immunforsvaret ditt, samme gjør sosial distancing, blir du ikke utsatt for bakterier og dritt så stuper immunforsvaret der du etter en stund vil dø selv av en liten ufarlig sykdom eller infeksjon.

  Heldigvis så våkner folk i rekordfart og ser galskapen og skjønner at det kun dreier seg om global takover fra milliardærklubben WEF.
  Etter vaksinen så vil de bli allmektige og den frie verden sammen med menneskeheten vil være død og begravet for alltid.

  https://www.youtube.com/watch?v=SnGWJDx_wmw
 2. Avatar for pcwh pcwh says:

  Det er litt vanskelig å ta alt du sier seriøst, og det er så drøyt at det kanskje er trolling, men du har noen poeng. Og som de sier i USA, I’ll bite. Enig i at dødstallene er oppblåst så det holder, og de som dør av dette snart ville dødd av noe annet, som influensa eller en hard omgangssyke. Selv fryktskaperne Imperial College har jo innrømmet det. Nå er det nok faktisk et virus, men dødeligheten viser seg å ende som en litt hard influensa, så hvor dramatisk det egentlig er vil historien vise. Hvis historien ikke blir slettet da, som den gjerne blir i disse dager.
  Enig i det med masker, korrekt bruk krever opplæring og trening, så det er falsk trygghet. Vaske hender, tja, litt personlige preferanser her, men for meg er det er positivt og viktig mentalt, også før dette tullet. Avstand? Ingen andre enn samboer og barn har kommet i armlengdes avstand fra meg på 15 år, og jeg er forkjølet maks en gang i året, selv med små barn. Så avstand vil jeg hevde hjelper, ikke la folk spytte deg i ansiktet. Bokstavelig og metaforisk.

 3. Så hva i all verden tror du det er David Rockefeller tenkte på da han snakket om en hendelse som skulle få hele verden til å underkaste seg NWO ? En hendelse som vil få folk til å akseptere at all frihet fordufter, at alle mener det er greit å gå i lockdown, sosial distancing, masker og stenge ned sine familie bedrifter ?

  Selve Illuminati Dronninga Madonna la ikke skjul på hva vi hadde i vente.

  img

  Her fra baksiden av albumet hennes, Corona med stor bokstaver på skivemaskinen og en masse creepy låtnavn.

  fshshsfgh

  Som hun synger: Ikke alle skal få lov å bli med inn i fremtiden, kun de som vil være lydige slaver for NWO. resten skal bort.
  theyereryw

  Et øye symbolet er en lojalitetserklæring til Lucifer som er det NWO vil være basert på. Den rene lære om lysbringeren Lucifer.

  Her i Norge startet de på sporings appen og fullmaktsloven som gav Erna mer makt en Hitler på senhøsten. Samme med andre land.

  Men for all del, når folk faller for dette sinnsyke idiotiet så har de jaggu fortjent det som kommer.

 4. Avatar for Anki Anki says:

  “Folk flest” lever i fornektelse. Selv når de får servert fakta svart på hvitt, og deres egne “sannheter” krever de mest horrible mentale hallingkast. De vil mye heller bli gjort til slaver med munnbind, øko-kræsj og alt vanviddet som florerer enn å ta inn over seg hva som egentlig foregår. Men jaggu er jeg litt imponert av hvor usannsynlig enkelt det er å kontrollere en hel verden. Det skal de fanden meg ha, jævlene :slight_smile:

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det jobbes systematisk med de grunnleggende persepsjonene av selvet. Rettigheter(egenverd, selvkontroll, demokrati etc) er nå blitt privilegier(ufortjent, skam etc). Slik går no dagan. Og folk lager seg en boble der de slipper å forholde seg til dette. Og den er jo tilgjengelig snodig nok. Det handler nok bare om å gjøre slaveriet behaglig nok til at opprør velges bort. Intet nytt

 6. Hvordan finne ut hvem som har rett ? Jeg begynte å lure : Hadde disse legene rett ?
  Hadde kritikerne rett ?
  Så fant jeg denne lille logiske snutten :

  Scott Adams fra Silicon Valley :
  @ScottAdamsSays
  I tell you why Trump is medically correct and CNN might be killing tens-of-thousands

 7. Det er litt morsomt å observere når barn ikke henger med når voksne bruker uttrykk i overført betydning, som viser at de befinner seg mest i en dimensjon.
  Etterhvert i oppveksten lærer vi barna at det konkrete har også overførte betydninger.
  Det meste av det vi har rundt oss, bruker vi fasinerende nok også som uttrykk og symboler.
  En valp, kan være en metafor på en gutt som er umoden, eller en blind kan bety at man ikke forstår.
  Ingen røyk uten ild, osv. Vi forstår det fordi vi har sett både røyk og ild.
  Det henger på en måte sammen. Vi bygger videre på den fysiske dimensjonen, inn i den psykiske.Så er det også en åndelig dimensjon, nesten som når man sier at et lys gikk opp for meg. Man har kanskje sett en konkret tekst flere ganger, og plutselig gir det mening, eller en sang kan kobles til en opplevelse. Det åndelige kan kanskje illustreres som når man har sett på tapeten på en vegg mange ganger, og plutselig en dag ser man at det er konturer av en dør bak tapetet, og man tar vekk tapeten og finner en dør inn i et nytt rom.Det gikk et lys opp for meg - det fantes et rom innenfor.
  Men tilbake til det med metaforer, som jeg syns er ganske underholdende når jeg tenker over det.
  Uttrykk som : Han er på sporet av noe , eller det ser ut som en svinesti her, er ofte brukte eksempler på at vi tenker i flere dimensjoner. Vi er nok ikke bevisst på hvor mye vi bruker i overført betydning .
  Så finns det ganske morsomme unntak som dette : " han kjørte som et svin" .
  De kjører jo passe rolig eller hva ?

 8. Avatar for tjatta tjatta says:

  Var det ugler i mosen eller ulver paa heiene?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

18 flere kommentarer

Deltakere