Washington ser sult i Syria som «en mulighet»

13
Den mystiske "Cæsar" besøker Kongressen og representant Eliot Engel for å fremme lovforslaget om hensynsløse sanksjoner mot Syria. Skjermdump fra Twitter.

Kongressen i USA har uten opposisjon vedtatt den såkalte Caesar Civilian Protection Act, en lov som i realiteten er en fullstendig krig mot Syria som skal hindre landet i bygge seg opp igjen, og eventuelt utløse hungersnød. Loven retter seg mot den syriske sentralbanken og alle som gjør forretninger med Syria. Max Blumenthal i The Grayzone forklarer dette grundig i artikkelen How a US and Qatari regime change deception produced ‘Caesar’ sanctions driving Syria towards famine.

Charles Lister, som er direktør i Middle East Institute, som igjen er sponset av De forente arabiske emiratene, skrev en skremmende kronikk i Politico i juni 2020. I artikkelen forutså han ødeleggelser, sult og økende kriminalitet på grunn av sanksjonsloven. Han ser på dette som Syrias vei til å bli en «failed state» av typen Somalia, og ser på dette som «en mulighet for USA».

Det samme standpunktet kommer fram i det Pentagon-baserte nettmagasinet War on the Rocks

Det samme standpunktet kommer fram i det Pentagon-baserte nettmagasinet War on the Rocks der forfatterne understreker at sanksjonene rammer vanlige syrere.

Når sanksjonsloven kalles Ceasar Civilian Protection Act, er det dermed den mest skammelige formen for nytale. Loven tar slett ikke sikte på å beskytte sivile, men på å ramme dem mest mulig, for på den måten å ramme den syriske staten og den syriske regjeringa. Navnet Ceasar kommer fra de såkalte Cæsarbildene. Les om dem her:

«Cæsarbildene» og manipulasjon av opinionen

Trumps forsterkede beleiring av Syria: et tegn på svakhet

Bildene har forbindelse til Qatar. De ble først offentlig kjent gjennom en artikkel i New York Times 21. januar 2014. I den artikkelen kom det fram at en del av bildene stammet fra regjeringa i Qatar og at deres autensitet ikke kunne verifiseres. NYT siterte Sir Geoffrey Nice, som på den tida var rådgiver for Qatar. Den britiske advokaten Desmond De Silva som det også ble referert til, arbeidet også for Qatar.

Regjeringa i Qatar har finansiert terroristene i Syria i mange år, inkludert al-Nusra, som er al Qaidas filial i Syria.

NYT siterte også en viss David Crane, som bare ble nevnt som «etterforsker», men som i realiteten har hatt mange jobber innenfor Pentagon. Hwele Cæsar-prosjektet lukter militær desinformasjon lang vei, og selv Human Rights Watch, som slett ikke er noen venn av Syria, har slått fast i en rapport at nesten halvparten av bildene viser soldater fra Syrias hær som er blitt drept og mishandlet av terroristene.

På dette høyst tvilsomme grunnlaget har altså Kongressen vedtatt en lov som først og fremst vil ramme vanlige syrere, slik også Financial Times har slått fast. Og Kongressmedlemmene må vite at de med vilje prøver å utløse hungersnød i Syria med sikte på å styrte Syrias regjering. Etter Geneve-konvensjonene er det en forbrytelse mot menneskeheten, men slike smålige hansyn spiller ingen rolle for medlemmene av Kongressen.

Max Blumenthals artikkel er som vanlig grundig. Les hele artikkelen her.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Mari Mari says:

  Er ikke det interessant hvordan alle disse rådgivere og etterforskere feiler å dele bilder og videoer av hodeløse lik av menn som ble drept av terroristene vesten så skamløst støtter? Hodene av likene er pælet på gateskilt og gjerder. Samtidig som vestlige makter skamløst lyger om å støtte det Syriske folk og et demokratisk Syria.
  Slik jeg ser det bør våre kjære landsforrædere bli dradd i fengsel for livstid mens alt de eier bør bli tilbakeført til landene de var delaktig i å ødelegge mens de tjente penger på å la de uskyldige sivile lide!
  Dette er så motbydelig at jeg ikke finner ord som dekker den råe ondskapen de foreviser.

 2. Avatar for FMD FMD says:

  Beleiringstaktikker er en av de mest primitive og uglesette former for krigføring, feig og skammelig. Til og med i middelalderen ble denne formen for krigføring sett på med ublide øyne, og kunne føre til murring blant soldater som ble beordret til å gjennomføre den.
  USA skraper virkelig bunnen nå, og det går stadig raskere mot en brå slutt for dette imperiet og galskapen de sprer verden over.

 3. Det er 110% sant. Det er med sanksjoner kriger forgår. Så har vi unntakene hvor de faktisk bruker soldater.
  At Djengis Khan med stor framgang kastet syke folk (pest) inn i byen de skulle erobre er litt interessant.
  Idag bomber de bøndene i Jemen for å skape hungersnød.
  Irak-krigen pågikk i 10 år med å bruke mat som våpen. Norge var med på det.
  Neste skritt - etter økonomiske sanksjoner - er å myrde lederne. Invasjon kommer til slutt.
  Hva dreide bombingen av Tyskland seg om?
  1.Bombe sivile
  2.Bombe sivile mål
  Berlin ble bombet hver uke. Auschwitz (en våpenfabrikk eid av IG Farben) ble aldri bombet.
  Standard Oil -> IG Farben.

  Krig mot Russland

  1. Sanksjoner (allerede innført)
  2. Myrde lederne (ble anbefalt av CIA-mann)
  3. Nuke Russland

  Krig mot Kuba

  1. Sanksjoner (innført)
  2. Myrde lederne (forsøkt igjen og igjen)
  3. Invadere Kuba (forsøkt)
 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Er det noen som vet om Sovjet bortsett fra Afghanistan, vedtok helt hinsides ting rett før de ble oppløst?

  USA har virkelig nok problemer på hjemmebane, men fortsetter i utlandet som om alt bare kan fortsette som før.
  clown

  Eliot Engel er forresten jødisk.

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Da er det bare å vente på tåredryppende artikler i MSM om hvordan regimet i Syria sulter sin egen befolkning mens lederne lever i sus og dus.

 6. Caesar Civilian Protection Act, en lov som i realiteten er en fullstendig krig mot Syria som skal hindre landet i bygge seg opp igjen

  De driver og drømmer i amerikansk Kongress. Syria er en tapt krig. Jeg tror USA skal bekymre seg mere om seg selv.

 7. Bolton og Pompeo trodde også de kunne “styrte” Maduro. Så langt er det Bolton som er styrtet. Rapportene i Media om “hunger” i Venezuela var fri fantasi. Men NRK kjøpte den også.

 8. Avatar for Dias Dias says:

  Russland vedtok at jøder ikke lenger fikk lov til å eie ikke-jøder ikke så lenge før Russland ble til Sovjet unionen. Utført av 2500 Bolsjeviker hvorav i følge Putin 78% av toppledelsen var jøder. Men dette kan være helt tilfeldig.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

5 flere kommentarer

Deltakere