Washington ser sult i Syria som «en mulighet»

0
Den mystiske "Cæsar" besøker Kongressen og representant Eliot Engel for å fremme lovforslaget om hensynsløse sanksjoner mot Syria. Skjermdump fra Twitter.

Kongressen i USA har uten opposisjon vedtatt den såkalte Caesar Civilian Protection Act, en lov som i realiteten er en fullstendig krig mot Syria som skal hindre landet i bygge seg opp igjen, og eventuelt utløse hungersnød. Loven retter seg mot den syriske sentralbanken og alle som gjør forretninger med Syria. Max Blumenthal i The Grayzone forklarer dette grundig i artikkelen How a US and Qatari regime change deception produced ‘Caesar’ sanctions driving Syria towards famine.

Charles Lister, som er direktør i Middle East Institute, som igjen er sponset av De forente arabiske emiratene, skrev en skremmende kronikk i Politico i juni 2020. I artikkelen forutså han ødeleggelser, sult og økende kriminalitet på grunn av sanksjonsloven. Han ser på dette som Syrias vei til å bli en «failed state» av typen Somalia, og ser på dette som «en mulighet for USA».

Det samme standpunktet kommer fram i det Pentagon-baserte nettmagasinet War on the Rocks

Det samme standpunktet kommer fram i det Pentagon-baserte nettmagasinet War on the Rocks der forfatterne understreker at sanksjonene rammer vanlige syrere.

Når sanksjonsloven kalles Ceasar Civilian Protection Act, er det dermed den mest skammelige formen for nytale. Loven tar slett ikke sikte på å beskytte sivile, men på å ramme dem mest mulig, for på den måten å ramme den syriske staten og den syriske regjeringa. Navnet Ceasar kommer fra de såkalte Cæsarbildene. Les om dem her:

«Cæsarbildene» og manipulasjon av opinionen

Trumps forsterkede beleiring av Syria: et tegn på svakhet

Bildene har forbindelse til Qatar. De ble først offentlig kjent gjennom en artikkel i New York Times 21. januar 2014. I den artikkelen kom det fram at en del av bildene stammet fra regjeringa i Qatar og at deres autensitet ikke kunne verifiseres. NYT siterte Sir Geoffrey Nice, som på den tida var rådgiver for Qatar. Den britiske advokaten Desmond De Silva som det også ble referert til, arbeidet også for Qatar.

Regjeringa i Qatar har finansiert terroristene i Syria i mange år, inkludert al-Nusra, som er al Qaidas filial i Syria.

NYT siterte også en viss David Crane, som bare ble nevnt som «etterforsker», men som i realiteten har hatt mange jobber innenfor Pentagon. Hwele Cæsar-prosjektet lukter militær desinformasjon lang vei, og selv Human Rights Watch, som slett ikke er noen venn av Syria, har slått fast i en rapport at nesten halvparten av bildene viser soldater fra Syrias hær som er blitt drept og mishandlet av terroristene.

På dette høyst tvilsomme grunnlaget har altså Kongressen vedtatt en lov som først og fremst vil ramme vanlige syrere, slik også Financial Times har slått fast. Og Kongressmedlemmene må vite at de med vilje prøver å utløse hungersnød i Syria med sikte på å styrte Syrias regjering. Etter Geneve-konvensjonene er det en forbrytelse mot menneskeheten, men slike smålige hansyn spiller ingen rolle for medlemmene av Kongressen.

Max Blumenthals artikkel er som vanlig grundig. Les hele artikkelen her.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelStatue av slaverimotstanderen Hans Christian Heg revet
Neste artikkelMedieforsker: – Hva skal vi med Faktisk.no?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).