Vestens identitetskrise

80
Illustrasjon: Cristina Conti, Shutterstock

Av Kjersti G. Andvig.

Jeg ser på det som utspiller seg for tiden og at det generelt snakkes mye om ‘identitets-politikk’. Det vi står over er en ‘identitets-krise’. Som en palestinsk venn en gang spurte i Ramallah, han hadde observert at det var spesielt mange fra Skandinavia og Norge som kom på besøk: Hvilken eksistensiell krise har dere, siden dere er så opptatt av oss?

Vel, vi har en identitetskrise. Vi har kastet kirke og monarki. Kommunismen og sosialdemokratiet har vi forkastet enten i praksis eller som ide. Kapitalismen kan vi leve med, enn så lenge, men den er hul. Den gir oss ‘bare’ ting. Så, vi klynger oss til begrepet ‘demokrati’, men det ordet betyr helle ikke mye lengre. Og innerst inne vet vi det. Vi faser det sakte ut til ‘humanisme’. Kanskje en dag seirer ‘humanismen’ i Den Haag – for Assange. Det er i hvert fall det som er ideen. The process is the punishment, har han selv sagt …

Vi skal lære oss å være individer. I en global verden. Covid-19 er ikke annet enn et symbol på hva vi er, har blitt, er i ferd med og bli. One World: Together at Home, by Global citizen, brought to you by Lady Gaga.

Vi leter etter ny mening. Vesten. Og vi finner den i oss selv – i enhet med hele verden.

Men, skal du være i enhet med hele verden, må du også være i kontakt med hele verden. Ha innflytelse og makt, i hele verden. Det Vestlige imperiet kan ikke lenger utvide sine ‘grenser’ ved å insistere på ‘hvit overlegenhet’, og det trenger det heller ikke. Tvert i mot, det er stort sett til bry. Grenser hindrer verden fra å være hel. I ‘den nye orden’ er det fint plass til Beyonce og Kanye West. Om russere og venezuelere fant noen ‘som bare kunne oppføre seg’, er det også plass til dem rundt bordet. Der på øverste platå. I likhet med så mange andre urokråker er det alltid plass til dem som aksepterer Vestens «nye» ideologi. Samle mere makt på færre hender. Alltid med metoder og retorikk, spiselig for sin tid. I denne omgangen er det ‘individet og kloden’. Hva kom først; høna, eller egget?

Privatisering, privatisering, privatisering.

Globalisering, globalisering, globalisering.

Sorte amerikanskes kamp, blir plutselig ‘vår’ kamp. Og på overfarten mister vi enda en gang mening. Norge blir Frankrike, Frankrike England. Det er vanskelig å ha en meningsfull samtale, språkets funksjon forvitrer; snakker vi om USA, Norge, eller Belgia? Eneste forklaringen må være at problemene vi snakker om er de samme, problemene er globale. I dag er svaret rasisme, i morgen er det klima. Det var metoo i går.

Og de sier det kan løses med moral. Vi bygger en ny kirke. Et nytt imperiet. Der kan vi velge oss CIS, POC, LGBLQ+, INCEL, eller TERF om du tør. En global identitet, som definerer hvem du er i de globale stammene. Vesten har en identitetskrise og den eneste løsning vi får forespeilet er globalisme. Den er Grønn, den er fargerik, den er anti-rasistisk. Og der skal vi alle være fri, til å finne seg selv.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. “Lockdown” er lockdown-fascisme. Det ble opplagt fra Kina. Her har vi en demokrati-krise. Det er ikke demokrati det vi har i Italia og Spania, med bøter på “€1000” for å gå på stranden i Spania. Det er diktatur.
  Svensk Riksdag har vedtatt at “CO2” er “overordnet” alle andre lover.
  “CO2” er altså fra Romaklubben, som definerte CO2 som den beste metoden for å skape NWO. Nasjonal suverenitet skulle oppheves.
  Takket være internett kan overvåkning på STASI-nivå implementeres uten 100.000 agenter.

  Problemene er 10 ganger større, Kjersti G. Andvig. Per idag kan vi ikke feriere i utland.

 2. Avatar for Svein Svein says:

  Identitet er for meg:

  1. Parforholdet mann-kvinne og familien
  2. Lokalmiljø og lokal selvbestemmelse
  3. Økonomisk frihet
  4. Størst mulig individuell frihet

  Med andre ord: Alt som aktivt er blitt trampet ned og ødelagt. Da blir det krise.

 3. Dette er de kulturliberale si krise. Har lite med meg å gjøre. Her er det den som skaper krisa som påpeker at den har dukket opp. Det er de kulturliberale som trenger en strøm av øk. migranter og rapefugees for å kunne puste, eller som t.d. finner mer enn en brøkdel av skvipet/hjernevaskinga fra Netflix verdt å se.

  Det er kulturliberale fjols som pusher Soros’ statistisk ubegrunnede opprør i Europa. Har lite med meg å gjøre. Om ikke kulturliberale var opptatt av å gjøre Norge til et mottak- og oppvekstsenter for den tredje verda, så hadde det ikke engang vært semitter og negroide her som kunne innta falske offerroller.

  Jeg er interessert i norsk sjølstyre, at vi fjerner oss fra maktkonsentrasjonene NATO og EU, og at hver nordmann sjøl kan reflektere sine egne interesser. For å øke sjansen for å overleve vår egen teknologiutvikling, så bør vi organisere oss i hvert vårt øysamfunn på jorden, og videre kolonisere verdensrommet så raskt vi kan - her er det nylig kapital fra “urettferdige” Amazon og PayPal som har ledet an utviklinga.

  Internett har allerede åpnet og globalisert verda. Informasjon flyter med lysets hastighet til hvert hjørne av kloden (referanse til @AnneBrit unintended). Kulturliberale bør ta innover seg at verdens grenser allerede er åpnet, slik at de slipper å dumpe Afrikas befolkningsvekst i Europa for å lindre sin konservative angst.

  Ellers er det en god idé å privatisere all individuell verdiskaping, men kollektivisere eierskap og inntekt fra naturen. Om man klarer å skille mellom personlig verdiskaping og verdi hentet fra naturen, pluss legger til en dose konservatisme for å bevare et felles normsystem, så har man en god modell for samfunnet hvor folk ikke vil oppleve en generell identitetskrise.

 4. Det blir sånn når politisjef, ordfører, dommere, banksjef og sykehussjef sitter i losjen og diskuterer hva man skal gjøre … eller når alle i bygningskomiteen også er losjemedlemmer. De som ikke er losjemedlemmer får avslag.
  Regler for alt mulig blir da et redskap for losjen.
  Når 1000 mill kr per jagerfly er “beste alternativ”, da snakker vi losjearbeid.
  De 1000 mill kr per jagerfly vil etterhvert bli 4000 mill kr per jagerfly - slik er vedlikeholdskostnadene.
  Det F-35 egentlig dreide seg om var differensen 3000 mill kr per jagerfly - som Norge nå må bevilge etterhvert.
  Frp-medlem i forsvarskomiteen skjønte at dette var svindel satt i system.

  Selv om ikke engang USA vil ha F-35, vil det dukke opp norske offiserer på steigan.no som vil fortelle at F-35 er “verdens beste fly”. Losjen har øyne og ører overalt.

 5. Avatar for Geirijo Geirijo says:

  Krisene vi har felles i verden er de store økonomiske forskjeller, og alle de sosiale og økonomiske konflikter som oppstår som følge av det. Samtidig har vi en overhengende miljø- og klimakrise av eksistensiell karakter.

  Vestens krise er at vi er indoktrinert med at økonomisk vekst og mer teknologi skal redde verden. Men tvilen har begynt å vise seg hos mange. Det er snarere det økonomiske system og teknologi utviklingen som representerer en stadig økende del av de trusler vi opplever. Mektige krefter presser på med stadig større og mer effektive pengemaskiner som teknologene jobber overtid for å utvikle. Pengemaskiner som enda mer effektivt enn før kan kverne i seg natur og ressurser for at en stadig mindre gruppe av multinasjonale oligarker skal kunne bli grenseløst rike og formuende.

  Alt blir industrialisert og sentralisert for produksjon i global skala, til fortrengsel for naturen og alle små og mellomstore nasjonale virksomheter. Alt vi har av fornybare ressurser blir overbeskattet og ødelagt, både til lands og til havs. Globalisert finans, bank og bør har kjøpt seg den politikk de vil ha, og er de reelle makthavere. Nasjonale regjeringer blir bare nikkedukker og sandpåstrøere.

  CO2 pengemaskiner

  De nasjonale demokrati for folkets medvirkning og deltakelse er eliminert. Det er fremmede vi knapt vet hvem er som bestemmer via sine lukkede nettverk og styrerom. De vil gjerne prakke på oss en universell identitet som passer deres globale maktbegjær. De vil ha oss til å akseptere en universell politisk kultur som globale borgere. Hvilket innebærer at alle kulturer og identiteter havner i samme gryte. Noe som blir til en usmakelig lapskaus hvor egentlig ingen føler seg hjemme. Den individuelle identitet blir borte. Man blir bare en digital ID. Et nummer uten identitet som annet enn et potensielt profitt objekt for dem som styrer. Et nummer som blir avskrevet dersom det ikke oppfyller potensialet som profitt objekt.

  Respekten for ulik identitet skal elimineres, sammen med tanken på at økonomiske ulikheter er et problem. Respekten for at et mangfold av identiteter og kultur har verdi skal også elimineres.

 6. Avatar for Geirijo Geirijo says:

  Lockdown sosialisme? Du er klar over at det var en Høyre regjering som valgte lockdown for Norge? I de fleste europeiske land, inkludert i USA var det tilsvarende høyrevridde regjeringer. Så hvordan får du dette til å bli en sosialistisk lockdown?

  Den økonomiske krisen var allerede langt fremskredet da vi startet på 2020. Det var bare kunstig oppblåste børser som skulte det faktum. Nå fikk de rammede regimer anledning til å skylde den økonomiske krisen på Corona viruset. Noe som passet dem godt tenker jeg. Godt nok til at de sikres seg med lockdown og tiltak som ville smerte folk flest og alle små og mellomstore virksomheter, mens de store skurkene økte sine formuer midt under krisen.

 7. Norge / Sverige støtter sosialistene i USA.
  Trump og hans folk motarbeider lockdown

  1. Trump erklærte krig mot WHO (=lockdown-sosialister) og krevde at Kina etterforskes
  2. Trump kansellerte “Covid19Trace Act” fra Demokratene (Bill Gates opplegget) = lockdown-sosialisme
  3. Trump kansellerte ID2020 = lockdown-sosialisme
  4. Presidentordre om å fjerne lockdown i delstatene -> saksøke de guvenørene som prøver seg med lockdown-sosialisme

  Norge står for

  1. HQ for vaksinering av verden ligger i Oslo
  2. Full støtte til WHO, også finansiering (Norge motsetter seg at Kina etterforskes)
  3. Full støtte til ID2020 & “Covid19Trace Act”
  4. Promoterer lockdown
  5. 90% av norske media er lockdown-media.
  6. Et foregangsland i overvåkning av landets borgere (Sverige er et forgangsland i å forby CO2)
 8. Pr i dag kan du dra tvers gjennom Sverige, uten å overnatte, for å besøke vikingenes øy, Gotland, eller du kan dra til de supre strendene i Danmark, eller du kan dra til Island, uten karantene alt sammen.


  «Det åpnes for å kunne kjøre i privatbil gjennom et område i Norden med forhøyet smitterisiko (per nå Sverige) på vei til eller fra Norge, uten at det medfører innreisekarantene når man kommer til Norge. Det er under forutsetning av at det ikke overnattes i dette området, og at man holder avstand dersom man må stanse. Det forutsettes også at man tar korteste reisevei.»

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

72 flere kommentarer

Deltakere