Koronakrisa blir brukt til å trappe opp krigen mot kontanter

30

Alliansen mot kontanter ser koronakrisa som en gyllen mulighet til å redusere bruken av kontanter over hele verden og erstatte dem med elektroniske betalingssystemer. Deres kamp for å avskaffe kontanter har gjort enorme framskritt i løpet av første halvår 2020, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten, og den vil gjøre ytterligere framskritt i umiddelbar framtid.

For mange forbrukere, ikke minst i Skandinavia, oppfattes dette som helt greit. Folk betaler med kort eller mobiltelefon allerede, så hvorfor ikke bli kvitt kontantene helt, vil de tenke.

Men det er ekstrem forskjell på et system der det finnes elektroniske betalingssystemer sammen med kontanter, og et system der det ikke finnes alternativer til de elektroniske systemene.

– Uten kontanter går vi rett inn i et digitalt diktatur

Digitaliseringssjef Christoffer Hærnes i Skandiabanken betonte i fjor i et innlegg i DN viktigheten av å være oppmerksomme på de uforutsette konsekvensene av å kvitte seg med kontanter. Dette skriver Dagens Næringsliv, som fortsetter:

«I Sveriges er landets tidligere rikspolischef Björn Eriksson en ihuga motstander av å kvitte seg med kontanter. Rikspolischef er politietatens øverste leder og tilsvarer politidirektør i Norge. Eriksson er talsperson for Kontantopprøret, et nettverk av ulike interesseorganisasjoner, bransjeforbund og privatpersoner som jobber for å beholde kontanter som betalingsmåte i Sverige.

«Det de tjener penger på»

– Å frata innbyggerne muligheten til å benytte kontanter er å lede dem rett inn i et digitalt diktatur. De som har monopol vil alltid foretrekke kort fordi det er det de tjener penger på, sier Eriksson til Finlands statlige allmennkringkaster Yle.

Han bekymrer seg for en fremtid der man monterer ned det offentlige betalingssystemet, det vil si kontantbetalingen, til fordel for de private bankene.»

I Norge har DNB vært en pådriver for å avskaffe kontanter. Trond Bentestuen i DNB brukte følgende argumenter i en samtale med VG: 60% av pengebruken er utenfor kontroll. andelen som bruker kontanter daglig er nede i seks prosent. Nesten ingen bruker kontanter lenger. Kontanter øker faren for kriminalitet og svart økonomi.

Finansselskapet Bloomberg har gjennom sin nettavis startet en politisk kampanje mot kontanter. Argumentene er:

They’re dirty and dangerous, unwieldy and expensive, antiquated and so very analog.

USA vil drive fram det «kontantløse samfunnet» i India

I 2017 gjennomførte den indiske regjeringa et storstilt angrep på kontanter. Prosjektet var styrt av en allianse mellom regjeringa Modi, USAID og Bill & Melinda Gates Foundation. De har opprettet et initiativ som kalles Catalyst påstår at det kontantløse samfunnet deres skal fremme «inkluderende vekst».

På sponsorlista deres finner vi blant annet milliardærklubben World Economic Forum (naturligvis), Visa, MasterCard og Bill & Melinda Gates Foundation.

Bill & Melinda Gates Foundation er også ledende deltaker i «Better Than Cash Alliance» sammen med blant annet Ford Foundation, Clinton Foundation, Citi Foundation, Omidyar Network (eBay), Coca Cola, USAID og FN.

Angrepet på kontanter i India gikk ikke helt strøkent. Det ble mye kaos og store protester.

Det mange folk ikke tenker over er at dersom alle betalinger er digitale, så vil hele livet ditt, absolutt alt du gjør der du bruker «penger» bli overvåket ned til aller minste detalj av finanskapitalen og myndighetene. Dataene vil bli lagret og kan selges til hvem de måtte ønsker, og de kan brukes mot deg, hvis de finner ut at de vil ramme deg for «uønsket oppførsel». De vil ikke bare vite hva du kjøper, men også av hvem, hvor og når.

Det folk heller ikke tenker over er at dersom du bare har elektroniske «penger», så har du ikke lenger penger. Du har en trekkrettighet, så lenge de som kontrollerer systemet lar deg ha den. Vil de ramme deg, kan de bare gjøre din betalings-ID ugyldig, og du vil tørste ihjel, sulte ihjel, miste leiligheten. Du vil ikke få ladet en mobiltelefon eller betalt en bussbillett og slett ikke få kjørt en bil, fordi du ikke får kjøpt drivstoff eller betalt for bompassering eller parkering. Du vil sitte i et digitalt fengsel, og de andre vil ha nøkkelen.

Vi har skrevet mye om krigen mot kontanter på steigan.no, og i januar 2019 gjorde vår medarbeider Kari Jaquesson et intervju med Pål Steigan – sjefredaktør i steigan.no om dette. Intervjuet kan du se her:


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Comrad Comrad says:

  I tillegg vil alt stoppe opp i tilfelle nettet slås ut, eller ved strømbrudd.

 2. Avatar for Mari Mari says:

  Pluss at alt som er digitalt kan hackes.
  Hva med å gå tilbake i basics og kreve at lønn blir utbetalt i kontanter og ta makta fra de grådige og frekke bankene som krever betaling for retten til å bruke egne penger fra egen konto? Jeg har aldri likt bank eller kredittkort for de kan bli kopiert eller stjålet for så å bli misbrukt til identitetstyveri.

 3. Avatar for Mari Mari says:

  Jeg ville heller si at det vil være idioti om vi tillater at penger blir fjernet.
  I Nederland er de allerede halvveis på det. Bankkontoer er under overvåking. Får du penger inn annet enn lønn må du forklare hvor pengene kommer fra. Slik som julegave, konfirmasjonsgave eller bursdagsgaver som blir satt på kontoen må meldes om og blir regnet som inntekt. Hvorfor skal det bli regnet som inntekt? Det er veldig irriterende å bli overvåket på den måten. Som man skulle være kriminell og må bevise uskyld.

 4. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Formålet er selvfølgelig å kontrollere oss med å kontrollere pengene våre.
  Det er ikke for ingenting at de som driver pølsebu har plikt til å bokføre hvert øre …
  mens regjeringen ikke har noe plikt til å fortelle det norske folk hva milliardene ble brukt til i Afghanistan

 5. Avatar for Mari Mari says:

  Det beviser egentlig min påstand jeg stadig kommer med når vi har besøk. Jeg sier at vi fortsatt lever i middelalder tilstander. Bare at vi ikke lenger har kloak rennende gatene som nå altså er av asfalt istedenfor søle.
  Vi er trellene, de er nobelfolket. Ifølge elitens tankegang da.

 6. Avatar for Rapper Rapper says:

  Takk for artikkelen, Pål.

  Jeg kan også anbefale at dere titter på denne liten video av Alain Soral - det er lett å forstå, og derfor kan deles i tillegg eller som et alternativ til artikkelen: https://www.bitchute.com/video/Oo1448bq06vI/

 7. Du vet det antar jeg. Stemmer ikke det ?

  Dette kan være lærerikt :
  Part 1: Kevin Shipp, CIA Officer Exposes the Shadow Government

  https://www.youtube.com/watch?v=rQouKi7xDpM

  Part 2: Kevin Shipp, CIA Officer, Exposes Shadow Government

  https://www.youtube.com/watch?v=xO-mcduYCEA

  Part 3: Kevin Shipp, CIA Officer, Exposes Shadow Government

  https://www.youtube.com/watch?v=ZMtsbi2C77s
  "The Democrat Party is now made up of Marxists and leftists that have penetrated that entire organization. . . . Their entire goal is to change our form of government and destroy our sovereignty."
  

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

22 flere kommentarer

Deltakere