Immunitets-passet COVI-PASS skal rulles ut i 15 land

0
Covi-passet kan komme til å avgjøre om du får gå på jobb eller delta i offentlige møter. Skjermdump.

COVI-PASS vil avgjøre om du kan få gå på restaurant, om du trenger en medisinsk test eller om det er tid for å snakke med myndighetene i en verden etter Covid. Samtykket er frivillig, men håndhevelsen vil være obligatorisk.

Av Raul Diego (USA)

Gjennom nettets magi er nok de fleste unge kjent med den berømte åpningsscenenCasablanca, filmen fra 1942, der to politimenn stopper en sivilist i den «gamle mauriske bydelen» i det nazi-okkuperte Fransk Marokko og ber ham om hans «papirer». Etter å ha unnlatt å presentere de nødvendige dokumentene, blir han blir ført bort med en gang. Scenen har blitt brukt siden den gang som en populær referanse til statens stadig stadig mer inngripende hånd, som nå er på grensen til å oppnå et kontrollnivå over folks bevegelser som gjør de enkle nazistiske metodene gammedagse.

Et britisk cybersecurity-selskap, i samarbeid med flere teknologibedrifter, ruller nå ut COVI-PASS i 15 land over hele verden, et «digitalt helsepass» som inneholder Covid-19-testhistorikk og annen «relevant helseinformasjon». I følge selskapets nettsted er passets mål «å trygt komme tilbake i jobb» og gjenoppta «sosiale interaksjoner» ved å gi myndighetene «oppdatert og autentisert helseinformasjon.»

Disse målene gjenspeiler nøyaktig hva Bill Gates har fremmet siden starten av Covid-19-nedstengningen. I en kronikk skrevet av Gates i april, forklarer datanerden/filantropen sin støtte til de drakoniske tiltakene som er innført som svar på viruset, og foreslår, i likhet med en mafiaboss i gamle dager, løsningen på disse bevisst innførte problemene. Ironisk nok begynner Gates argumentet for bruk av masseovervåkning og overvåkningsteknologi i USA ved å si at «foreløpig kan USA følge Tysklands eksempel»; Deretter fremhever han fordelene ved «frivillig bruk av digitale verktøy» så vi kan «huske hvor vi har vært» og kan «velge å dele det med uansett hvem som kommer for å intervjue deg om kontaktene dine.»

Gates fortsetter med å forutsi at evnen til å delta på offentlige arrangementer i nær fremtid vil avhenge av oppdagelsen av en effektiv behandling mot Covid. Men han ser fortsatt pessimistisk på at en slik kur vil være god nok på kort sikt til å få folk til å «føle seg trygge på å gå ut igjen.» Disse advarslene fra multimilliardæren passer som hånd i hanske til de uttalte formålene med det nevnte COVI-PASS, der utviklingen også gjennomføres i samarbeid med Redstrike Group – et konsulentfirma for sports-markedsføring som jobber med Englands Premier League og deres nye prosjekt for å sile billettkjøp og bare gjøre dem tilgjengelige for folk som har testet negativt for viruset.

VST Enterprises

VST Enterprises Ltd (VSTE) ledes av den 31 år gamle gründeren, Louis-James Davis, som for kort tid siden trakk seg som «Ambassadør for vitenskap og teknologi» i den afrikanske nasjonen Zimbabwe. Nå skal han fokusere på selskapets rolle i FNs samarbeidstiltak for å oppnå målene om bærekraftig utvikling, som omfatter en serie «cyber-teknologiprosjekter over alle 193 medlemsland i De forente nasjoner.»

Disse vil bruke de samme proprietære VCode– og VPlatform-teknologiene som ligger til grunn for COVI-PASS, som etter sigende skal kunne takle problemer som ulovlig gruvedrift og forfalskning. Denne «tredje generasjon» strekkodeteknologi overvinner begrensningene i eldre «andre generasjon»-versjoner som QR-koder, ifølge Davis. «Data og sensitiv informasjon skannet eller lagret i enten en QR-kode eller en strekkode kan bli hacket og er alltid usikre,» hevder Davis, «og gjør det mulig å kompromittere data og personopplysninger». Disse og andre mangler ved de nåværende «smittesporings-appene» ble utnyttet av VST Enterprises for å posisjonere seg til å skaffe store kontrakter fra myndigheter og privat sektor.

Strategien har vist seg å være veldig vellykket, og VST nyter nå sterk gunst i de høyeste kretser av den britiske regjeringen, noe som fremgår av den sterke støtten fra tidligere statsminister Theresa May, som fremtredende vises på nettstedet COVI-PASS. Mer praktisk har VST nå et direkte partnerskap med den britiske regjeringen og har sikret kontrakter for å distribuere sin teknologi i 15 land, inkludert Italia, Portugal, Frankrike, India, USA, Canada, Sverige, Spania, Sør-Afrika, Mexico, De forente arabiske Emirater og Nederland.

I mai inngikk VST en avtale med det internasjonale firmaet for digital helseteknologi og eier av COVI-PASS, Circle Pass Enterprises (CPE) for å integrere VSTs VCode i et biometrisk RFID-aktivert«pass» som kan sjekkes på mobiltelefonen. Fargede lys vil angi om en person har testet negativt, positivt eller bør nektes inngang til offentlige steder. VCode®-teknologien ble gitt utmerkelsen ‘Seal of Excellence’ av EU, og vil sikre at myndigheten kan få tilgang til alle våre mest følsomme person- og helseopplysninger på avstand, og dermed gjøre plundrete og potensielt farlig personkontakt med politi eller annet personell for å håndehve bestemmelsene unødvendig.

Fortellingen skyves i enkelte retninger

Så langt har bekymringene for trusselen mot frihet og personvern det digitale helsepassets utgjør, i beste fall vært lunkne. Det virker som om verden allerede har akseptert at altomfattende metoder for befolkningskontroll, som om disse ganske enkelt vil være et faktum. Mens koronavirus-pandemien defintivt har gjort mye for å få folk til å støtte denne tankegangen, har kampanjen for å normalisere denne typen orwellsk maktkonsentrasjon pågått i mange år og Bill Gates – som mange medier har hvitvasket ut av nyhetssaker relatert til disse tiltakene – har vært i første linje i å fremme dem.

Prosjektet Innovation for Uptake, Scale and Equity in Immunization (INFUSE) ble lansert i sveitsiske Davos i 2016. Programmet ble utviklet av en organisasjon som er finansiert av Bill & Melinda Gates Foundation, kalt GAVI, the Vaccine Alliance, som har promotert ønsket en digital helse-ID for barn, sammen med partnere i det bredere ID2020-initiativet som Rockefeller Foundation og Microsoft.

I et nylig intervju avviste visedirektøren for Bill & Melinda Gates Foundation, Hassan Damluji, ideen om at COVID-19-pandemien på noe som helst vis avtok. Han advarte derimot om at pandemien var «dypt inne i en tredje bølge.» Kommentarene hans var spesielt rettet mot regionene han har ansvar for i stiftelsen, som inkluderer Midtøsten og deler av Asia, som han understreket ville være fokus for den neste bølgen. Damluji var «sist involvert i en fem år lang innsamlings-syklus for GAVI,» en innsats ledet av Saudi-Arabia, som han berømmet som et kraftig «signal andre hadde en plikt til å følge.»

Gates avslutter sin kronikk med en sammenligning med andre verdenskrig, og sier at konflikten var et «definerende øyeblikk for våre foreldres generasjon», som Covid-19-pandemien er for vår, og antyder at endringene som skjer nå ligner på da de allierte styrkene beseiret Det tredje rike. Bortsett fra, selvfølgelig, at immunitets-pass eller digitale helsesertifikater høres nøyaktig ut som det Hitler ønsket seg mest. Tross alt, var ikke ideen om en overlegen rase basert på tanken om at den hadde overlegen helse og vitalitet over de tilsynelatende syke og svakere? Ideen om et universelt helsepass er intet mindre enn den endelige oppfyllelsen av dette dystopiske marerittet.


MintPressNews/Creative Commons

Oversatt til norsk og publisert av Midt i fleisen.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.